Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:05
sizden9
Abone

İzlediğim Dizi Şirk’e Neden Olur Mu?

İzlediğim Dizi Şirk’e Neden Olur Mu?

Crowley
Supernatural” Doğa üstü yaratıklar ile avcıları konu alıyor. Dizi de insan suretine bürünmüş melek,şeytan,kabil,cin, ve bunların dışında değişik yaratıklar var. Kullanıcı ismim Crowley dizi de Cehennemin Kralı rolünde.Avcılar inançlı değil. Cennet Cehennem var.Ve bu benzeri şeyler. 10 sezon 9’unu ehl i dünya yaşantımda izledim.

Okudunuz mu?  Zikir mi üstün? Rabıta mı?

Bu tarz dizileri izlemek küfre neden olur mu?

Bunun dışında yine bir yok yabancı dizi var Türk dizilerine nazaran çok daha az cinsel içerik taşıyor.Bunları izlemek/izlettirmek sakıncalı mı?

+Bu kullanıcı adını her ne kadar inanmasam da kullanmam doğru mu?


Cevap: İzlediğim Dizi Şirk’e Neden Olur Mu?

yasemin
şirk daha farklı bir durumdur, araştırıp oku , öğrenirsin kardeşim , dediğin diziyi bilmiyorum ama anlattığın kadar insana bir şey katanda bir dizi değil gibi , izleyip izlememek sana kalmış bir şey . Dizilerin zaten komplesinin izlenecek hiç biryanı yok ne yerlisi ne yabancısı .

Okudunuz mu?  Bıktım vAllahi bıktım rüyalanmaktan

Cennetin bekçisi yokmuydu , onu kullansaydın keşke =)))

Benim sana yazımda söylediğim söze istinaden açtın sanırım konunu , kimse sana niye kullanıyorsun demez veya neden kullanıyorsunda demez , Benim bir yerde o şahıs dikkatimi çektiği ve sende aynı ismi kullandığın için ve anladığım kadarıyla ilime yönelmiş eksiklerini düzeltmek veya bilmek adına çabalar sarfettiğin için uyarmak ikazda bulunmak istedim . Ki zaten esimlendiğin karakterde cehennemden bir şahıs imiş , belkide benim dediğim insandan esimlenip o role o ismi koymuşlardır . Her Neyse kullanıp kullanmamak senin elinde olan bir şey , ama istekte bulunursan arkadaşlarımız değiştiriyor sanırım , iletişime geçersin .

Okudunuz mu?  Aşırı cinsel arzu engellemek için ne yapmalı?

Sürçülisan ettikse affola ..


Cevap: İzlediğim Dizi Şirk’e Neden Olur Mu?

@hmet
İslam inancına aykırı film dizi ve tiyatrolardan uzak durmak en iyisidir.
Küfür olabilmesi için filmdeki küfür olan işlere iman etmek gerekir yoksa günah olur ama küfür olmaz.


Cevap: İzlediğim Dizi Şirk’e Neden Olur Mu?

kalaka27
Arkadasım ilmin nerden nasıl gelecegini bilemezsin ya bende baktım o diziye benim inancımı dahada güçlendirdi yani algılama ile alakalı

Okudunuz mu?  İnternetten kazanılan para haram mı?

islamustafa
Algı malgı bahane nefsin uyduŕmaları bunları bunlar . Orda Allah’ın yasakladığı haram olan şeyler var eğer farkında olmadan öyle şeylere taraftar olursan imanın gitme tehlikesi var. O diziler zaten bilerek yapılmış.insanların imanını yok etmek için

Bu kategoride yer alan Namaz kılarken aklıma binbir türlü şey geliyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İzlediğim Dizi Şirk’e Neden Olur Mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.