Anasayfa
1 Eylül 2022, 4:08
sizden3
Abone

Aşırı cinsel arzu engellemek için ne yapmalı?

Aşırı cinsel arzu engellemek için ne yapmalı?

Righteous
Selamun aleyküm.18 yaşındayım akrep burcuyum. İçimde aşırı cinsel arzu var malesef. Akrepim dememin sebebi malum burçtan kaynaklıda biraz. Ortaokulda ve lisede zihin açması için hergün bitkisel çaylar yapıp içerdim. Fakat sonradan öğrendim içtiklerim aynı zamanda libidoyu da arttırıyormuş. Bugüne kadar hiçbi kıza dokunmadım en fazla silgi almışımdır birinin elinden fakat çok istedim bir kızla konuşup onu öpmeyi fln..(tevbe tevbe) ama ne zaman bir kızla konuşmaya karar versem içimden bişe günah diyip engelliyo. Bu yıl lise bitti fen lisesinden mezun oldum.tıp istiyodum ama bu ve birkaç sorundan dolayı çalışamadım ort 90 binlerdeyim.annem 1 yıl daha çalışıp tekrar sınava girmemi istiyor ama benm 1 yıl daha bekliyecek sabrım kalmadı. Ünide tanıdıklarım var gel bu yıl kızlar ortam fln var diyorlar yani anlıycağınız gel zina bedava diyolar tabi buda beni cezbediyo :/ bu arada pek dindar biri değilim 16 17 yaşına kadar naaz kıldım sonra sadece cumaları kıldım. Annem dindardır zaten kıldıysam da onun sayesindedir. Yani demek istediğim çok da iyi biri değilim öyle ibadetle fazla meşgul değilim hatta bu yıl sadece oruç tuttum bide cumalara gittim tabi bikaç cuma kaçırdım.birde okulda yurttayken müstehcen şeyler izlerlerdi o zamn bakmazdım terbiyesizlik der geçerdim ama şimdi arada kendim açıp izliyorum çünkü çok aşırı istek var ve bu çok kötü durum :(Sizce ne yapmalıyım? Cinsel isteği nasıl azaltabilirim? Bu yıl üniye gideyim mi yoksa 1 yıl daha tıp için çalışayım mı? (annemin tıp istemesin nedeni garanti iş olması babadan kalma miras falan olmadığı ve babamın memur olduğunu düşünürsek…)ben daha fazla sabredemeyip kız bulursam zinaya düşcem büyük ihtimalle. Evlendirmiyolarda, daha kendine bakamıyon ne kızı diyolar. Off off ne yapmalıyım yardım edin lütfen.

Okudunuz mu?  Annemle Babamın barışması için ne yapmalıyım

Not:Çok uzun oldu kusura bakmayın. İçinde gereksiz şeylerde yazmış olabilirim. Yazım hataları oto klavyeden kaynaklı.şimdiden teşekkürler.


Yorum: Aşırı cinsel arzu engellemek için ne yapmalı?

Şem’a
Kardeş senin bu durumu yaşayan maalesef milyonlarca Müslüman var
Sen yine kendini bu yaşa korumuşsun kirlenmemişsin en güzel Allah’a çok şükret

Okudunuz mu?  Evde şortla namaz kılınır mı

Dünya işleri bizi öyle bağladı ki en farz iş evlenmeye bile engel oldu ve fuhşiyyat arttı ne yazık
Bu durum ümmeti Muhammed için bir beladır, kendini korumaya devam et, zinaya düşme ki Allah sana yardım etsin ve mükafatını fazlasıyla versin

Okudunuz mu?  Tevbe ettiğim halde aynı günaha tekrar tekrar giriyorum

Ebu Hüreyre radıyAllahu anh’den rivayet edildiğine göre Peygamber sallAllahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

"Başka bir gölgenin bulunmadığı Kıyamet gününde Allah Teala, yedi insanı, arşının gölgesinde barındıracaktır:

– Adil devlet başkanı,
– Rabbine kulluk ederek temiz bir hayat içinde serpilip büyüyen genç,
– Kalbi mescitlere bağlı Müslüman,
– Birbirlerini Allah için sevip buluşmaları da ayrılmaları da Allah için olan iki insan,
– Güzel ve mevki sahibi bir kadının beraber olma isteğine "Ben Allah’tan korkarım" diye yaklaşmayan yiğit,
-Sağ elinin verdiğini sol elinin bilemeyeceği kadar gizli sadaka veren kimse,
– Tenhada Allah’ı anıp göz yaşı döken kişi." (Buhari, Ezan 36, Zekat 16, Rikak 24, Hudüd 19; Müslim, Zekat 91. Ayrıca bk. Tirmizî, Zühd 53; Nesaî, Kudat 2)

Okudunuz mu?  Oruçluyken toz yutmak

Yorum: Aşırı cinsel arzu engellemek için ne yapmalı?

LIGTH
Dostum zeki bir insanmışsın namazına tekrar başla o zaman cinsel arzularına zincir vurabilirsin,cehennem ile alakalı videolar izle spor yap kendine boş zaman bırakma bir de evlilik işlerinde aman dikkatli ol hemen olup bitsin diye bakma önemli mevzular.

Okudunuz mu?  Namaz çeşitleri nelerdir?

Yorum: Aşırı cinsel arzu engellemek için ne yapmalı?

Kayıtsız Üye
Hayırlı günler hocam. Açacağım konu hakkında çok utanıyorum ve affınıza sığınıyorum öncelikle. Ben 18 yaşındayım, bugüne kadar hiç bir erkeğin eli elime değmedi. Hiç bir erkekle yüz yüze konuşmuşluğum bile olmadı, çok şükür. Problem şu ki benim aklımdan çok kötü şeyler geçiyor sürekli (cinsellik) hele de şu aralar.. O kadar ki nerdeyse her gün sapıkça rüyalar görür oldum (cinsel organ, ilişki vs). Bende bu durumdan kendimi hep kirli hissedip gusül abdesti alıyorum. Bazen rüya görmeyip sadece o kötü düşünceler bile beni kirli hissettiriyor ve gusül abdesti alıyorum.. Psikolojim çok bozuldu bu şeyler yüzünden. Ne olur bana yardım edin.. Namaz kılmaya bile korkuyorum bu düşüncelerden dolayı kabul olmaz diye, abdestim sürekli bozulur diye..
Ne yapmalıyım ? Kendimi çok kötü ve kirli hissediyorum sürekli 🙁

Okudunuz mu?  Namazda fatihadan sonra en az kaç ayet okunur?

arifselim
Hayırlı günler. İnsanın elinde olmayan ama düşüncelerine bir şekilde yansıyan şeyler olabilir. Bunlar yüzünden insan kirli olmaz, necis olmaz ve cünüp de olmaz. Sen yeter ki kötü, çirkin ve haramlara sevkedecek şeylerden uzak dur, iffetini koru ve şeytan ile nefsin tuzaklarına karşı uyanık ol. İnsanı cünüp eden şeyler bellidir, boş yere kendini üzme ve bu düşüncelerden dolayı gusül almana gerek yoktur.

Okudunuz mu?  Üşüttüm , Namaz kılmalı mıyım ?

Kayıtsız Üye
Çok sağolun cevap verdiğiniz için.

Peki o düşüncelerden gelen akıntı sadece mezi midir ? Düşünerek meni gelmez mi ?
Son sorum da o tür rüyalar her şekilde gusül gerektirir mi ?
Özür dilerim ama içim rahat olmuyor ne kadar soru sorsam da.

Allah sizden razı olsun.

Okudunuz mu?  Vesvese, Şüphe ve Tereddüt hakkında Önemli bir soru

ACİLSERVİS
Mezi geldiğinde idrar gelmiş gibi bulaşan yerleri yıkayacak yada değiştireceksin. Sadece meni geldiğinde gusül alacaksın.


Kayıtsız Üye
Selamlar sayın hocalarım. erkeğim.Evliyim cinsel yönden çok azgınlık geliyor ne yaptımsa baş edemiyorum kendımle spor yapıyorum yorulayımda düşünmeyeyim diye olmuyor. Gün boyu yataktan çıkmasam bana mısın demem.Eşimide sıkmak istemıyorum çocuklarla ilgilenıyor sonuçta yorgun düşüyor. çoğu zaman mastürbasyon yapıyorum. dindirmeye çalışıyorum kendımi.gözüm hep dışarda kalıyor. ne yapabilirim bir akıl verın lütfen

Okudunuz mu?  Aşırı şüphe ve vesvese

mum
Aklını kullan eşinle birlikte ol elinle nikahlanma
cinsel arzuları engellemek çare değil, en doğrusu en doğalıdır, nikahlı eşin var yormak istemiyorsun kusura bakma ama inanmadım


duzgunomer
Eşin çok yorgunsa eşin sadece eliyle yapsın, sen niye kendin elinle yaparak harama bulaşıyorsun.

Okudunuz mu?  Ay-yıldız ve ebced

Medina
Proteinli ürünleri fazla tüketme et vs, bu yardımcı olacaktir insaAllah
vesselam


cinsel istek engelleme, zeki değilim

Bu kategoride yer alan Melhame-i kübra ve armegedon savaşı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Aşırı cinsel arzu engellemek için ne yapmalı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.