Anasayfa
8 Nisan 2022, 2:43
sizden3
Abone

Aşırı şüphe ve vesvese

Aşırı şüphe ve vesvese

muhabbet kapı
‘selamun aleykum hocam’ benim aynı konuda birden fazla sorum olacak (konu=>aşırı vesvese)
1-hocam büyük veya küçük abdestten sonra gelen sıvı var bu mezi yada vedidir yanılmıyosam bu sıvı zorlanma sonrası geliyor lavabodayken geldiğinde görüp temizliyorum bazen de sonra gelebiliyor o zaman eşyaya sürülüyo işte sürülen bu mezi veya vedili eşya ile namaz kılınır mı? bir de büyük-küçük abdestten sonra zorlama ile müdahale olmadan meni gelebilir mi?
2-hocam uykudayken ihtilam oluyo insan ben farkında olup uyunayıyorum ve gusül alıyorum bazen ise hiçbir şeyin farkında olmuyorum acaba bir şey geldi mi gelmedi mi bu da benim üzerimde çok fazla vesveseye neden oluyo iç çamaşırıma baktığımda en ufak nem veya leke varsa şüpheye giriyorum, bu durum sürekli oluyo uyumaya korkar hale geldim ve namaz kılamıyorum bu vesvese ve korkudan dolayı emin olamıyorum
3-hocam durduk yere bazen necaset uzvumdan bir şey gelir gibi oluyo özellikle otururken oluyor bazende hareket yaptığımda veya affedersiniz(karşı bir cinse baktığımda) oluyo korkuyorum acaba bu sırada gelen bir sıvı var mı ve bu sıvı -”meni”- olabilir mi zira çok korkuyorum bu da yine namaz kılmama engel oluyor hocam sorularım bunlar lütfen yardımcı olun çünkü bu vesvese benim içimi yiyip bitirdi namazlarımı kılamaz hale geldim çok korkuyorum bu şüpheler yüzünden, belki abartılı olabilir ama gerçekten beni çok fazla vesvese ve şüphe alıyo lütfen yardımcı olun …Allah razı olsun…

Okudunuz mu?  Hayatımın düzene girmesi için ne yapmam gerek?

Cevap: Aşırı şüphe ve vesvese

Mucahid
1 bu vedidir ve temiz değildir bulaştığı yer yıkanmdan namaz kılınmaz.
2- hayatında meni görmedin mi? meni çıkmadan cünüp olunmaz rahat ol


Vesvese şüphe karşısında ne yapmalıyım

benx
1 gün önce ihtilam oldum gusül abdesti alıp namazlarımı kıldım ama o gün içinde sürekli ya bir daha olursa diye düşünmeden edemedim istemsizce. Namazlarımda hata yapmaktan korktum ve çokça sehiv secdesi yapmak zorunda kaldım hatta yatsının sonunda bir kelimeyi sesten dolayı tam söyleyemedim ve söylediğimi duyamadığım için tekrar edip namaza devam ettim ama sahur yaparken içim huzursuz olunca gittim yeniden son 3 rekatı kıldım uyumadan önce şunu yaparsam gusulum bozulur falan gibi saçma düşüncelere daldım düşünmemeye çalıştım ve şüphelendiğim her şeyi tekrar yaptım normal abdestimde de çokça şüpheye düşmeye başladım gece rüyamda zonklama oldu ama normal ihtilam gibi kasılma ile bitmedi bir süre zonkladı sadece. Daha önceki günlerde de üst üste 4 gün gusül aldığım için ve bu şüphelerim arttığı için korkuyorum bu zonklama için gusül almalı mıyım?

Okudunuz mu?  İstediğin dua kabul olursa adak adamak

Cevap: Vesvese şüphe karsisinda ne yapmaliyim?

Kloroplast
Takıntı haline dönüştürmüşsün.gusül cenabet olunduğunda alınır cenabet olmadıysan neden gusül abdesti alıyorsun ki kardeşim.cenabet olmadan da gusül abdesti alınır da yani senin ki hastalık boyutuna ulalmış 4 gün üst üste gusül abdesti neden alıyorsun cenabet değilsen onu anlamadım alınır da yani ihtilam olmadıysan gerek yok ki temizlenmek için alınır tabi kirlerden.

Okudunuz mu?  Kendi ailemden öyle sogudum ki babannemin evine taşınmayı düşünüyorum artık

Emirhann
Hayırlı günler ben 16 yasında bir gencim şöyle bir sualim olacak gusül ibadetimi yerine getirirken vesveseye takılıyorum ve bunun yanı sıra takıntı oluyor ve gusül abdesti almamı zorlaştırıyor. Bismillahirrahmanırrahim derken dilim sürşuyor yada Euzu besmele çekerken dilim sürşuyor ve bazı harfleri tam olarak diyemiyorum Estağfurullah Tövbe çekerken de aynı şekilde niyet ederken en az 30 kere niyet ediyorum bunu 4 4 lük yapmak yada demek zorundamıyız hocam yardım edin

Okudunuz mu?  Takke Takmak

ACİLSERVİS
Dört dörtlük olmak zorunda değil. Banyoya gir bir şey söylemeden ağza ve burna su verip tüm vücudunu yıka ve çık. Bu yeterlidir.


vesvese, meni geldimi diye şüphe , Şüphe

Bu kategoride yer alan Yanında biri varmış gibi hissetmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Aşırı şüphe ve vesvese Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.