Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:10
missa07
Abone

Bir insanın iki yüzlü olduğunu nasıl anlarsın?

Bir insanın iki yüzlü olduğunu nasıl anlarsın?

Kayıtsız Üye
İki yüzlü bir insan olmuşum

Hayatımın en kötü senesini yaşadım, hiç istemediğim şeyler yaptım. İster nefis deyin, ister şeytan, isterseniz kin veya ego olsun. Ben ikiyüzlülük, adilik bildiğin edebin ve ahlakın çok dışında şeyler yaptım. Aynı iş yerinde hem dedikodu hem şikâyet hem de ikiyüzlülük yaptım. Karşılığında aynı iş yeri içerisinde yalancı ve ikiyüzlü ilan edildim, arkadaşlarımı kaybettim, sevdiğim insanı kaybettim. İnsanların ne kadar yanlış yaptığının veya ne kadar sorunlu olduğunun bir önemi yok benim bunu yapmış olmam önemli olan.

Okudunuz mu?  Lümme-i Şeytaniye (Kalpteki Şeytani Lümme)

Ben her zaman iyi birisiydim o yüzden şuan o kadar vicdan azabı çekiyorum ki ne uyku ne yemek nede fani hayat yok gözümde. Allah affetsin diyemiyorum, çünkü ikiyüzlülüğün affı olmaz diyorum kendime. Acı, hüzün sürekli içimde. Hiç olmadığım biri gibi hareket ettiğim bu son ayların günahını yanarak ödesem ama silinse diye çok söylendim ama öyle olmuyor. Nasıl olur diye sormak istiyorum. Bir el verin, bir söz verin, nasıl yapayım, ne yapayım, siz söyleyin.

Okudunuz mu?  Cemre ismi islama uygun mu?

Cevap: Bir insanın iki yüzlü olduğunu nasıl anlarsın?

yasemin
Allahın rahmetinden ümit kesmemek lazım . Herkesin hatası var , herkesin sıkıntısı , yanlış yaptğını sandığını yahut hakketen yanlış olan bir hareketi bildiği halde eyleme geçirdiği zamanlar oluyor . İnsanız , bilinçsiziz ve aciziz . Ama karşımızda ; merhametim gazabı örter diyen bir Rabbimiz var , ümidinizi kesmeyin diyen , son nefese kadar tevbe kapısının açık olduğunu bildiren müjdeleyen Peygamberimiz Sav var . Ben şuna iman ediyorum ki herkesin hayatında bir miladı var , bir dönüm noktası . Bazen bu uyandırılma iyilikle cezbederek bazense celalli bir şekilde sıkıntılı biraz cezalı olarak gelebiliyor , her iki durumun ortak noktası Allah a yöneliş . Hatanızı bilerek bu hatada ısrar etmeden TEVBE ile Allah’a dönün , ibadetlerinizi arttırın ve halka hizmet edin . Allah affedicidir affetmeyi sevendir , Onun sevdiği fiillerde bulunun . Dua ile

Okudunuz mu?  Görünmezlik duası nasıldır

iki yüzlü insanlar nasıl anlaşılır, iki yüzlü insan nasıl anlaşılır, iki yüzlü insan nasıl olur

Bu kategoride yer alan Günahı önemsememek günah mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir insanın iki yüzlü olduğunu nasıl anlarsın? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.