Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:10
missa07
Abone

Günahı önemsememek günah mı

Günahı önemsememek günah mı

Kayıtsız Üye
1. Bir günahı önemsememek günahmıdır?

2. Ve tam olarak önemsememek nedir? Yani birşeyin günah olduğunu biliyorsun ve onu işlediğinde önemsememişmi oluyorsun?

3. Yani önemsemezsen bu küfürmüdür?

4. Ve eğer bir insan günah işlemeden önce bu konuyu düşünse yani işlesem önemsememezmiyim ve küfürmü olur mu acaba ve yinede o günahı işlerse (küfür olup olmadığını bilmiyorken) dindenmi çıkar ve nasıl tövbe etmelidir ? Sonuçta küfür olup olmadığını tam bilmiyor ama yinede o günahı işliyor nasıl tövbe etmeli ? Çok acil hemen yayınlarmısınız bekliyorumm.

Okudunuz mu?  Şafii mezhebinde elfazı küfür durumunda ne yapılmalı?

Yorum: Günahı önemsememek günah mı

Kayıtsız Üye
Gunah onemsememek bence iman eksikliğidir.İmanın saetı islamın sartı iyi ogrenip uygulanmalıdır.İman ciddi meseledir.Gelecekten korkmaz simdiki zamanda sozde elenir durur.Tovbe de etmez.Hiç bir sey yapmaz.Mumin ise gunah işler pişman olur haram işlerse vicdanı onu tovbeye goturur.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin doğruluk ile ilgili hadisleri

Günahı önemsememek dinden çıkarır mı?

ygtbhc3
Hocam ben Mumin olmak istiyorum gunahkar bir yasamim oldu fakat şimdi mumin olmak istiyorum ama şeytan alttan dürtüp duruyor işte şu günahı işle eski hayatina don falan diyor. Bense gunah işlersem bir süre sonra günahları birakmaya bile cabalamayacagimi biliyorum hatta gunahlari haşa önemsememeye başlıyorum gunahlari aliskanlik edince. Birde gunahlari onemsemeyince dinden çıkıldığını okudum ama ben bir kadinin ozel bolgelerine bakinca uzulemiyorum sizce dinden cikmis miyimdir?hep mumin olmak için cabaliyorum onceden gunahkardim,fasiktim hatta buraya fasığım ne yapmam lazım konusunu açmıştım. Ama çevrem uygun değil ve Antalya da iyi bir cevre bulamiyorum. Gunah islerken üzülemiyorum inanin calisiyorum fakat genelde olmuyor. Lutfen yardim edin. Namaz kildim içimde neredeyse hiç kutsal bir his olusmadi. Ne olursa olsun ümidimi kesmiyorum Allah affeder diyorum lütfen yardım edin.

Okudunuz mu?  Tığ işi erkek bebek hırkaları

Yorum: Günahı önemsememek günah mı

Kayıtsız Üye
Sevgili Kardeşim, Öncelikle Allah’ın (C.C.) Selamı Üzerinize Olsun…
Rabbimizin sadık, mü’min ve halis kullarından olmak, nefsinizi dize getirmekle ve takva dairesine girmekle mümkündür. Mü’min kullar, günah işledikleri zaman pişman olup arkasından tövbe ederler. Yüce Rabbimiz, her günahı bağışlayacağını bizlere aciz kullarına bildirmekte. O yüzden siz de tövbe ediniz. Namaz kılın, orucunuzu tutun. Nafile ibadetler yapın, zikir çekin. Gücünüz yetiyorsa Hacca, Umreye gitmeye çalışın. Gayret edin yeter ki, Cenab-ı Mevlam elbette size de bir kapı açacaktır. O’nun (C.C.) Rahmeti, Gazabını geçmiştir. Bol bol dua edin, besmele çekin, dua/sure okuyun, kur’an okuyun. Dinimizle meşgul olun.

Bu kategoride yer alan İntihar edeceğim ama Allah'ın gazabından korkuyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Günahı önemsememek günah mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.