Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:38
missa09
Abone

Şafii mezhebinde elfazı küfür durumunda ne yapılmalı?

Şafii mezhebinde elfazı küfür durumunda ne yapılmalı?

numan3434
Selamun Aleyküm.Şafii mezhebinde biri bilmedigi halde elfazı küfür söylese nasıl tövbe etmeli.Önce kelime-i şehadet getirip sonra tövbe edip en sonda abdest alıp namaz kılsa olur mu?


Yorum: Şafii mezhebinde elfazı küfür durumunda ne yapılmalı?

vel Fecr
bunun şafi olmakla ne bağlantısı var anlamadım.
biri bilmediği halde söz söylerse yani farkında olmadan dinden çıkmış olmaz ama sonradan farkına vardığı anda tövbe edip kelimei şahadet getirmeli.

Okudunuz mu?  Kocam aileme gitmeye izin vermezse ne yapmam gerekir?

bile bile bunu diyen zaten Allah’a sevimsiz olacaktır ve en kısa zamanda pişmanlığı dile getirip tövbe edip , kelimei şehadet getirmesi gereklidir.

Bu kategoride yer alan Biz Ticaret ehli, Şeriatle yönetilmeyen bir ülkede vergi vermek zorunda mıyız? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şafii mezhebinde elfazı küfür durumunda ne yapılmalı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.