Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:13
missa01
Abone

Bu söz elfazı küfür mü acaba??

Bu söz elfazı küfür mü acaba??

Kayıtsız Üye
Merhaba kolay gelsin hepinize.Benim bir sorum olacaktı.İngilizce de bir kelime ismi oh my god yani aman ALLAH ım manasına geliyor fakat yabancılar affedersiniz ama f… sözünü türkçede ilişkiye girmek manasında olan sözü kelimeyi pekiştirmek için kullanıyorlar yani mesela çok korktunuz diyelim aman ALLAH ım bu ne dersiniz ya onlar bunu diyor fakat yanına bu küfür kelimesini kelimeyi pekiştirmek nerdeyse altıma ettim tarzında kullanıyorlar.Yani onlar bu f… kelimesini anlamı pekiştirmek,anlamı argoya vurmak için kullanıyorlar ama bu kelimeyi türkçeye direkt çevirirseniz ALLAH a haşa küfür anlamı çıkıyor ama gerçek manası bu değil.ALLAH a küfür edilmiyor fakat aman ALLAH ım derken bunun durumunu (korku-heyecan tarzı) pekiştirmek için bir küfür kelimesini araya sıkıştırıyorlar ve ALLAH a peygambere küfür olmadan korku heyecan sözlerini pekiştiriyorlar ama dediğim gibi bu söz türkçeye çevirilirse küfür sözü oluyor.Bu söz ÇOK FAZLA AMA ÇOK FAZLA kullanılıyor.Benim bu sözü duyduğumda ne yapmam gerekir??Bu sözü söyleyenlerle bağı kesmek mi lazım komple??Pek anlatamadım kusura bakmayın ben şöyle özet geçeyim size.Kelime normalde aman ALLAH ım olmasına rağmen , türkçe de hadi lan oradan,ödüm b….. karıştı manasında nasıl dışkıyı kullanıyorsak bunlarda f… kelimesini kullanıyorlar kelimenin 2 anlamı oluyor yani.Kelimenin asıl anlamı orada ALLAH a küfür etmek değil çok korktuğunu veya heyecanlandığını belirtmek için aman ALLAH ım ın yanına küfür sözü koyuluyor ve bu olay nerdeyse her kelimeye yapılıyor.Bu çift manaya gelen sözler elfaz-ı küfür müdür??ÇOK ÖZÜR DİLERİM SORU SAÇMA OLDU ÇÜNKÜ BU KELİMENİN DİREKT KARŞILIĞI YOK TÜRKÇE DE.Yardım ederseniz çok teşekkür ederim.Şimdiden sağlıcıkla kalın,ALLAH yardımcınız olsun.

Okudunuz mu?  Cumartesi günü saç traşı olmak uğursuzluk getirmesi

Yorum: Bu söz elfazı küfür mü acaba??

arifselim
Merhaba. Bu kelime zaten Allah’a küfür etmek değildir. Dolayısıyla ondan sonra kullanılan kelimeler ayrıca bir sövme yada çirkin bir kelime olarak kabul edilir. Senin kullanmaman gerekir. Arkadaşların kullanıyorsa onları uyarmalısın.


Yorum: Bu söz elfazı küfür mü acaba??

Kayıtsız Üye
"Allah hiçbir nefse gücünün yeteceğinden öte yük yüklemez."

Okudunuz mu?  Zinadan kurtulmak için ne yapmalı

Bir insana, acıya dayanamadı öldü, veya dayanamıyorum … demek bu ayeti inkarmı etmek oluyor ?

Yani dayanamıyorum demek veya birine hastalığa daha fazla dayanamayıp öldü şeklindeki sözler ve nicesi… sakıncalımı? Ve bu ayetimi inkar etmiş oluyor?


Yorum: Bu söz elfazı küfür mü acaba??

muvaffak
İnsanın fizyolojik gelişimi göz önüne alınıp söylenmişse bir sakıncası yoktur. Barizdir ki her insanın vücut yaşı gereği çökeceği zaman hesaplanabilir ve hastalıklara olan direnci saptanabilir. Bunu ayetle alakadar şekilde söylemeyip "çok acılar çekti, hastalık onu yordu sonunda ölmesine sebep oldu" demekte sakınca yoktur. Dayanamıyorum diyen kişi kendisini bir zaman inzivaya çekmeli, neyin eksik neyin fazla olduğunu, hangi durumlar oluşursa daha iyi olacağını hesaplarsa bu lafı kullanma gereği duymaz. İnsan kendini kum torbası gibi kişilerin savurmasına izin verirse "dayanamıyorum" gibi cümleler kurması doğal olur.

Okudunuz mu?  Yahudilerin ismi neden Yusufi değil de Yahudi?

Cenkcan
Selamın aleyküm.
1) Bilmeden de olsa söylenen söz insanı kâfir yapıyorsa, bilmeden elfazı küfür yaptığını düşünen ya da hisseden biri biri tekrar müslüman olabilir mi? Yani kâfir oluyorsak ibadetlerimiz ne olacak? Şimdi ben namaz kılıyorum kâfir ediyorsa böyle namazım da mı kabul olmuyor? Ben yapmadım ama YANLIŞIKLA YAPARSAM DİYE KORKUYORUM. İzlediğim şeylerde birden bir şeyler söylüyorlar yani ya onlar da kâfir ediyorsa..
2) Ayrıca birisi namazını kaçırmıyor, orucunu tutuyor, zekâtını veriyor ama bilmeden elfazı küfür ile kâfir olmuş elfazı küfür üzere ölmüş ise elfazı küfür üzere ölen kişi sonsuz cehennemde mi olacaktır? Yani müslümanca yaşamış birisi ile inanmayan birisi bir mi olacak? Ben bu konuyu okuyunca çok korkmaya başladım açıkçası.
Dikkatli olmaya çalışıyorum artık ama bilmeden de oluyorsak bittik😔 bu iki soruyu araştırdım ama bulamadım.

Okudunuz mu?  Travesti veya Transeksüel olanların hükmü nedir ?

Elfazı, Oh my god demek

Bu kategoride yer alan Yeni evli kişi kurban keser mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bu söz elfazı küfür mü acaba?? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.