Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:06
missa08
Abone

Türkler’in, Kurʾân-ı Kerîm de geçtiği söyleniyor. Bu doğru mudur?

Türkler’in, Kurʾân-ı Kerîm ‘de geçtiği söyleniyor. Bu doğru mudur?

Kayıtsız Üye
Türkler’in, Kurʾân-ı Kerîm ‘de geçtiği söyleniyor. Bu doğru mudur?


Cevap: Türkler’in, Kurʾân-ı Kerîm ‘de geçtiği söyleniyor. Bu doğru mudur?

@hmet
Türklerle ilgili hiç bir ayet yoktur.
Yani içinde türk ve türkler kelimesi geçen hiç bir süre ve ayet yoktur.

Okudunuz mu?  İslamda bebek emzirmesi hak ve hukuku nedir?

Cevap: Türkler’in, Kurʾân-ı Kerîm ‘de geçtiği söyleniyor. Bu doğru mudur?

Kayıtsız Üye
MÂİDE SÛRESİ’nin 54. Ayetinde; ‘Ey iman edenler! Sizden kim dininden dönerse, (bilin ki) Allah onların yerine öyle bir topluluk getirir
ki, Allah onları sever, onlar da Allah’ı severler. Onlar mü’minlere karşı alçak gönüllü, kâfirlere karşı güçlü ve onurludurlar. Allah yolunda cihad ederler. (Bu yolda) hiçbir kınayıcının kınamasından da korkmazlar. İşte bu, Allah’ın bir lütfudur. Onu dilediğine verir. Allah, lütfu geniş olandır, hakkıyla
bilendir.’

Okudunuz mu?  Ezber yaparken tilavet secdesi

Ayette bahsedilen Türkler’dir. Elmalılı Hamdi Yazır Hazretleri’nin Hak Dini Kur’ân Dili adlı Kur’ân-ı Kerîm meâlinde de Türkler olduğu söylenir.

Bu kategoride yer alan Genital bölgeye lazer yaptırmak günahmı günah yada değil yada mekruhmu kesin bir cevap verirmisiniz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Türkler’in, Kurʾân-ı Kerîm de geçtiği söyleniyor. Bu doğru mudur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.