Anasayfa
29 Mayıs 2022, 3:43
sizden05
Abone

Bu Tür Videoları İzlemek Doğru Mu ?

Bu Tür Videoları İzlemek Doğru Mu ?

1stwarrior
Merhaba sa. Ben önceden konular açmıştım müzikle ilgili. Benim müzik bağımlılığım var ve müziğin haram olduğu , doğru olmadığı söyleniyor. Bencede öyle bana çok büyük zararları oldu müziğin , artık dinlememeye çalışıyorum kaçıyorum müzikten. Bugün şunu sormak istiyorum ; ben kendimi motive eden , gaza getiren videolar izliyorum . Bu videolarda müzik barındırıyorlar . Bu tür videoları izlemem doğru mu ? İzlediğim videolara 2 örnek vereyim :

Okudunuz mu?  Terleyince sırtımdaki şey gusle engel midir

https://www.youtube.com/watch?v=KXxw-zXRqOs

https://www.youtube.com/watch?v=cZjtRQMEOmI


Cevap: Bu Tür Videoları İzlemek Doğru Mu ?

Kayıtsız Üye
Kardeşim Kuranda lehvel hadis geçer hemen paylaşayım;
İnsanlardan öyle kimseler vardır ki, bilgisizce (hissettirmeden) Allah yolundan saptırmak ve o yolu eğlence yerine tutmak için lehvel-hadîs’e müşteri çıkar. İşte bunlara şiddetli bir azâb vardır. (Lokman sûresi: 6)

Okudunuz mu?  İslamda karı koca arasında cinsel yasaklar nelerdir

Lehvel hadis Boş söz , müzik , oyun vb. anlama gelir. Yani kalbi oyalayan. Fakat şöyleki elbette müzik haram değil , Çalgılı olan müzik haramdır. Çıplak insan sesi haram değildir. Resulullah sallAllahu aleyhi ve sellem diyor ki; Ümmetimden bazıları çıkacak ve müzik aletlerini helal sayacaktır diyor.

Okudunuz mu?  Mezhebimi bazı konularda terk edip diğer mezhebe uyabilir miyim

Senin konuya gelirsek , motive sadece bunlarla olunmayabilir. Beni motive eden en çok sevdiğim Nasser El Qatami2nin tilavetidir. Onun okuyuşunda rahatlarım imanım güçlenir. Onun dışında kuş cıvıltıları su sesi şelale sesi dinleyebilirsin gayet rahatlatıcı zihin açıcıdır. Bu müzikler seni yanlış şeye gaza getirebilir ve yaptığın şeyi doğru sanırsın. Müzik dinleyen insanı tıpkı sarhoş olan insana benzetirim çünkü kendi isteyin olmadan hareketler yapıyorsun. O senin kanına girerek sana hükmediyor. Benim düşüncem budur. Motive olmak için başka yollar arasan senin için daha hayırlıdır. bunu düşünmen bile çok güzel. Allah sizi affetsin Allahümme Amin..

Okudunuz mu?  İşyerinde selamlaşmak

Cevap: Bu Tür Videoları İzlemek Doğru Mu ?

Acizanekul
Spor yaparken daha çok bu tarz müziklere başvuruluyor bunun bir sakıncası var mıdır ?

Bu kategoride yer alan İslamda Aşuranın yeri - asura & kuran başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bu Tür Videoları İzlemek Doğru Mu ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.