Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:56
sizden93
Abone

Evlilik ve kader

Evlilik ve Kader

Kayıtsız Üye
Kimi Istersek Isteyelim Doğarken Allah Alnımıza Evleneceğimiz Insanı Yazar Mı?bizim Irademiz Dışında Mı Gelişir Yoksa O Kişiyi Seçmek Elimizde Midir??istediğimiz Kişiyle Olmamasının Kısmetle Ya Da Allah ın Istememesiyle Alakası Var Mıdır??


Cevap: Evlilik ve kader

ctnsvr
Allah (c.c) iradesinin dışında hiçbir şey olmaz. Ama bu da kulların iradesini dışında Allah (c.c) kimi istediyse onunla evleneceğiz gibi bir düşünceye sevketmemelidir. Çünkü Peygamber Efendimiz (SAV) evliliğin kriterlerini açıklarken hadislerinde evleneceğiniz insanı görüp beğenin demiştir…biz biriyle evlenmeyi isteriz fakat bu Allah (c.c) kısmet ettiyse olur…etmediyse olmaz…

Okudunuz mu?  5-6 defa Yeminimi bozdum Perişan haldeyim

zorla evlendirilenler akla gelebilir…buda yine Allah (c.c) ın iradesiyle olur….eğer bu evlilik mutlu bir evlilik olduysa bu bizim bir dua karşılığında veya Allah (c.c) bize bir lütuf, armağan olarak vermesidir….fakat mutlu bir evlilik olmamışsa buda Allah (c.c) tandır. Bunu da bir imtihan olarak algılamamız gerekir…

Yazdıkların kendi fikrimdir..kesinlikle doğrudur demiyorum tartışmaya da açıktır elbette..herşeyin hayırlısını Allah (c.c) bilir…


Evlilik ve kader

evcara

Evliliğim hakkımızda hayırlı ise devam etsin değilse bitsin dedikten sonra duam kabul mu oldu bilmiyorum ayrılma noktasına geldik. Yani hakkımızda hayırlı değilmiş ki bitme noktasına geldi. Ama ben geri barıştım. Şimdi bu kadere müdahale mi oluyor? Hayırlısı olacakken hayırsız olanı mı seçtim? Bunu nasıl anlamalıyım

Okudunuz mu?  Mezi vedi şüphe

Evliliğimiz hayırlı değilse bitsin diye dua ettim. Akabinde büyük kavga ettik ayrılma noktasına geldik. Şimdi burdan hayırlı olmadığını söyleyemez miyiz? Ama ben geri barıştım. Hayırsız olanı mı seçtim ben? Allah hayırlı olanı verdi ama ben barışarak hayırsız olanı mı seçtim? Yeterince açık anlattım. Yardım edecek işin ehli kişilerden yorum bekliyorum.

Okudunuz mu?  Kişi kendi başına işrak namazı kılabilir mi?

Cevap: Evlilik ve kader

imam
Kadere istesende müdahele edemezsin
Sen hayırlı olanı seçmişsin

Hayırlısını diledin ve Allah barışmayı nasip etti.
Ayrılma noktasına gelmek, hayırsız olduğu ve ayrılmak demek değildir.


evcara
Fakat hayirli degilse bitsin diye dua ettim. Ve neredeyse bitecekti.


@hmet
< Ve neredeyse bitecekti >
ama bitmedi değil mi?
Belki hayırlısı bitmemesiydi sen öyle anla kardeş


evcara
Tamam ben sizi anliyorum ama hayirlisi degilse bitsin dedikten hemen sonra ayrilma noktasina gelmek bir isaret değil mi? Ayrilmak benim elimdeydi. Demek ki hayirsiz olani sectim oyle değil mi?

Okudunuz mu?  Namazı Yavaş Kılmak

@hmet
< Ayrilmak benim elimdeydi >
Hayır Allahın elinde ve ayırmadı.
Neden hayırsızı seçtim diye diretiyorsun anlamadım
dilediğin gibi düşün


evcara
Sayin @hmet; anlatamiyorum. Hayirli degilse bitsin dedikten sonra bitecek dereceye gelmesi hayirli olmadigini gostermiyor mu? Allah bir yere kadar getirdi gerisini benim irademe birakti. Bense hayirsiz olani secmis olabilirim. Cunku benim iradem söz konusu. Allah rizasi için aciklayici cevap yazacak yok mu?

Okudunuz mu?  Oruçlu İken Masturbasyon Yapmak Orucu Bozarmı?

evcara
Allahin iradesi vardir benim iradem vardir. Ben irademi kullanarak hayirsiz olani sectim yani baristim.


imam
Hayırlı olanı istemeye devam et çünkü hala ne olacak belli değil


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum arkadaşlar
Bir sualim olacaktı çok kez dua etmeme ve namaz kılıp yatmama rağmen rabbim bana evleneceğim insanı göstermedi rabbim nasip etti kabeye gittim umre yaptım daha 18 yasındayım keşke daha erken gitseydim ama bunada şükür ümmeti Muhammede nasip olsun inşAllah ordada dua ettim birini gördüm tavaf ediyoduk bir kızla beraber elim omzundaydı fakat yüzünü hatırlamıyorum neyse çok sevdiğim biri var oda beni seviyor kendisi iranda yaşıyor ve onun için herşeyimi veririm nasip etsin diye rabbim çok dua ettim ama ben kocaelinde yaşıyorum o iranda arada çok uzaklık var görüşememek var ben kabede hatırladığım kadarıyla hicri ismailde namaz kılarken dua etmiştim bir çok kez hicriişmaile girdip çıktım namaz kıldım kıldığım namazların birinde ona olan kızgınlığımdan hayırsızsa verme rabbim demiştim ben babamla kabedeyken annem türliyedeydi ve bir komşu kızı annemi bir ay boyunca yanlız bırakmamıştı sürekli irtibat halindeydik onun sayesinde annem bilgisayardan anlamadığı için görüntülü falan konuşmamıza yardımcı oluyodu birden aklıma geldi eyer hayırlıysa onu ver dedim rabbim daha sonra türkiyeye döndük ben kızla samimi oldum normalde çok soğuk bir insandır ama bir şekilde samimi olduk çıkmaya başladık ama aklım hala iranlı kızdaydı fakat gönlümü komşu kızınada kaptırmıştım bir çok kez namaz kıldım istihare hacet vs bunların bir kaçında hatta çok azında iranlıyı bir kaçında ise komşu kızını gördüm iranlıda bir türlü kopamıyorum iranlıda çok namaz kılıp dualar ediyor evlenelim diye hatta rüyalarında hep beni görüyormuş sizden ricam varaa bildiğiniz bir dua rüyamda göre bileceğim bana yazın ya ikisiylede asla muhabbetim olmasın sonucunda yada birini seçip ömrümün sonuna kadar onunla olayım.

Okudunuz mu?  Vitir namazının üçüncü rekatında kunut tekbiri unutmak

bbgbbg
Aleyküm selam kardeşim.Öncelikle şumu açıkça söylemem lazım yani o kadar ibadet ve kabe ziyaretlerini sadece evleneceğin kişi için mi yaptın ? Hayatının en önemli bölümünü bu kaplar olmuş.Bu hiç takvalı bir davranış değil.Yani müslümanlar olarak oturup bütün gün şunla mı evlensem yok şuda fena değil ama şundanda kopamıyorum diye düşünürsek dünya hayatına dalıp gidenlerden ne farkımız kalır ? Kusura bakma uslüp olarak yanlış konuştuysam hakkını helal et ama kendine çeki düzen ver.İlk gayemiz Allah(azze ve celle) rızasını kazanmak olsun inşaAllah.Diğer dünyalık işlere çok takmayalım.
Evlilik olarakda dini güzel olanla evlen kardeşim.Allah(azze ve celle) hayırlı kısmetler nasip etsin hepimize.

Bu kategoride yer alan Çocukların anne baba üzerindeki hakkı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evlilik ve kader Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.