Anasayfa
20 Ekim 2022, 8:27
sizden05
Abone

Gusul alırken ara vermek

Gusul alırken ara vermek

CREAX
Arkadaslar gusül boy abdesti aldim musluğu kapatip tam cikarken omzumu yeniden yikamam gerektigi gibi bir şey hissetim ve yeniden dönüp yikadim acaba abdestim kabul olmusmudur


Abdulhamid
"Abdeste musallat olan bir şeytan vardır ki, ona velehan (şaşkınlık veren) derler. Onun için abdest ve gusülde su vesvesesinden korunun."Tirmizi, Taharet:43; İbni Mâce, Taharet:48.
—————————————————————————————————————–
"Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:

Okudunuz mu?  Esma-ül Hüsna nasıl ezberlenir?

"Şeytan insanoğlunun kalbinin üzerinde tünemiş vaziyette bekler. Allah’ı zikredince siner, çekilir, gaflet etse vesvese verir." (Buhârî, Tefsir, Kul eûzu birabbi’nnâs 1.)
—————————————————————————————————————
Omzunu yıkadıysan,şeytanın hilesine uydun ve onu sevindirdin demektir.Ama tabiki namazın tamamdır inşaAllah.

Ayrıca oku:

Zeyd b. Erkâm (r.a.)’den rivayet edildiğine göre şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: Muhakkak şu abdest bozulan yerler, (cin ve şeytanların) bulunduğu yer(-ler)dir. Şu halde biriniz, helâya g(irmek iste)diği zaman: ‘Allâhumme innî eûzu bike mine’l-hubusi ve’l-habâisi/Allah’ım! Muhakkak ki ben, erkek şeytanlardan ve dişi şeytanlardan sana sığınırım!’ desin. (İbn-i Mâce, et-Tahâratu ve Sünenuhâ, 9)

Okudunuz mu?  Allah'a karşı ağza alınmayacak iğrenç pis sözler

Omzunu yıkadıysan,şeytanın hilesine uydun ve onu sevindirdin demektir.Ama tabiki namazın tamamdır inşaAllah. Namazın yazmışım gafletten gusülün olacaktı.


Cevap: Gusul alırken ara vermek

CREAX
Allah razı olsun kardeşim içimi ferahlattin….


Cevap: Gusul alırken ara vermek

Abdulhamid
Allah senden de razı olsun canım kardeşim 🙂

Okudunuz mu?  Gavurlardan nefret ediyorum ya siz?

Gusule ara vermek

Bu kategoride yer alan Namazda dua ve surelerden sonra Amin denir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusul alırken ara vermek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.