Anasayfa
7 Ekim 2023, 18:09
sizden95
Abone

Ezan okunurken su içmek kefaret gerektirir mi?

Ezan okunurken su içmek kefaret gerektirir mi?

Xmalcom33
Selamun Aleykum Ben Sabah ezanı okunurken su içmiştim ama orucuma zararı olucağını düşünmedim çünkü Hadislerde ak ipliğin kara iplikten ayrılana kadar vakti olduğu yazıyordu ama bazı yerlerde de orucun bozulacağını okudum . Orucumun bozulduğunu anlayınca Şüpheye düştüm bu durum kefaret gerektirir mi?

Okudunuz mu?  Gusülsüz Abdestsiz Namaz Kılmak

Not: Orucumun bozulduğunu söyleyince bende yeme içmeye devam ettim ama bilerek bozmamıştım Bana orucun bozuldu dediklerinde bende yeme içmeye devam ettim bu kefaret gerektirir mi yoksa kaza mı gerektirir?


Cevap: Ezan okunurken su içmek kefaret gerektirir mi?

Darusselam
Ezan okumadan bir kaç dakka önce yeme içmeyi kesmemiz gerekir. bu tür sorunları her zaman yaşarsınız yoksa. Bir gün kaza tutmanız yeterlidir.

Bu kategoride yer alan Dilleriyle insanları kıranları ibadetleri temizleyemez Bu hadisin kaynağı varmı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ezan okunurken su içmek kefaret gerektirir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.