Anasayfa
30 Nisan 2023, 12:20
sizden2
Abone

Ezan okunurken su içmek orucu bozar mı

Ezan okunurken su içmek orucu bozar mı

hasan19080
Selaymun Aleykum

Sahura kalkacaktım alarmıda kurmuştum fakat alarmı duymamışım uyuya kalmışım

kalktığımda ezan yeni okunmuş bunu anlayınca hemen fırladım yataktan kalktım ve bir bardak su içtim. sonrada niyet ettim.

orucum kabul olur mu?

Okudunuz mu?  Kadının erkeğe erkeğin kadına benzemesi haramsa neden erkeklerin saç uzatması günah değil

Cevap: Sahur

musab
Ezan eğer erken okunmamışsa ezandan sonra yeyip -içenin orucu olmaz.Su içmek şart mıydı?


Cevap: Sahur

hasan19080
Susamıştım. eğer içmeseydim sıcağın alıtında bunlarıdım diye düşünüyorum


Cevap: Ezan okunurken su içmek orucu bozar mı

ebediyyetyolcusu
aleyna aleyküm selâm,

imsak vakti girdikden sonra yiyip icmek elbette ki orucu bozar, sizin durumunuza bakılırsa sabah ezani da okunmus. Böyle bir durumda orucunuzu kaza etmeniz gerekir.

Okudunuz mu?  Namazda Sureyi Yanlış Okursak Ne Yapmalıyız ?

Darusselam
İmsak vakti girdiğinde ezan okunduğu zaman yeme ve içme bırakılır. Eğer yiyilip içilirse oruç bozulur. Bozulmadığını zannedip yiyen kişi daha sonra kaza eder.


didem122123
Selam aleyküm
Bn Ezan okunurken su içtim Annem bana su içebilirsin demişti Ben nolur nolmaz orucumu tuttum Nolur nolmaz diye kaza orucunu tutucam Ilginiz için çok teşekkür ederim Teşekkürler…

Okudunuz mu?  Düşünerek meni veya mezi getirmek

Kayıtsız Üye
Selâmun Aleyküm arkadaşlar ben sahurumu yaptım daha doğrusu bir kaç şey atıştırdım sonra dişimi fırçalıyım suyumu öyle içerim dedim ama dişimi fırçaladım ağzımı çalkalarken ezan okunduğunu farkettim Koşarak gittim suyumu içtim sonra geldim ağzımı çalkalama ya Devam ettim o sırada biraz su yuttum ama hala ezan okunuyordu. Biraz karmaşık ama lütfen bozulur mu bozulmaz mı söyleyin.
Ezanın bir tedbir habercisi olduğu ezan bitene kadar su veya bisey yemek, içmek orucu bozmaz ama tehlikeli olduğu söyleniyor doğru mu?

Okudunuz mu?  Haram iş yapan işverenden aldığımız para haram mı ?

arifselim
Aleykum selam. Esas olan imsakın girmesidir. Eğer vakit girmişse oruç bozulur. Bir kaç dakika tedbir vakti olduğu söylenmektedir. Yinede senin vakte dikkat ederek hareket etmen gerekir.


ezan okunurken su içmek orucu bozar mı, ezan okunurken su icmek orucu bozarmi

Bu kategoride yer alan Hayvan Olan Yerde/evde Namaz Ve Kuran Okumak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ezan okunurken su içmek orucu bozar mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.