Anasayfa
7 Mart 2023, 0:05
sizden7-2
Abone

Büyük bir sıkıntı

Büyük bir sıkıntı

plas
bir akşam böle aklıma saçma sipik vesveseler gelmeye başladı ve kalben çok rahatsızdım sonra uyudum kalktım gene bu sefer vesvese geldi ve bu sefer sıkıntı duymamaya başladım kendimi kafir gibi hissediyorum ne zaman Allah’a şükür etsem Allah’a küfür geçiyor ama sadece aklıma Allah gelince böle oluyor sıkıntıma çare bulursanız Allah sizi mutlu etsin bakın bunu yazarken bile küfür geçiyor ve bunu bilerekmi düşünüyom yoksa şeytanmı veriyor ve sonra bana içimden bir ses diyorki bunu acaba dilimle mi söyledim bundan sorumlumuyum ama ben dilimle söylemedim bu durumdan inanın bende mutsuzum ama kalbim de sıkıntı yok niye böle oluyor sıkıntı vardı ama şimdi gitti niyeyse yardımcı olun artık kendime yumruk filan atıyorum böle düşününce sert bir şekilde ve Allah’a yalvarıyorum beni sorumlu tutmasın diye bana yardımcı olun ama artık içime sıkıntı gelmiyo ama üzülüyorum nasıl böyle bir terbiyesizlik yapıyorum Allah’a diye konuşuyorum kendi kendime bu derde çare bulamassam bu intihara bile gidebilir daha çocuğum bide 12 yaşındayım cuma namazına giderim arada bir arkadaşlarım oyun oynarken ben namaza giderim ama doğruyu sölemek gerekirse 5 rekat namaz kılamam yalvarırım bir çare bulun

Okudunuz mu?  Vesvese olub olmadığını nerden anlarım

Cevap: Büyük bir sıkıntı

Şema
Şeytandan Allah’a Sığın ve beş vakit namaz kılarak kendinden uzaklaştır
İçinden geçen vesvese ler seni kâfir yapmaz merak etme


Cevap: Büyük bir sıkıntı

Ebu Bekr
Size tavsiyem ibadet, şirk, din, iman, küfür gibi kavramları çok güzel bir şekilde öğrenmenizdir.Sorunuza cevap olarak, Kişi bir kötülük yapmayı düşünür ve bunu yapmaya meylettiği sırada, tam yapacakken Allah’tan korktuğu için bunu yapmayıp vazgeçerse işte bundan dolayı günaha girmez. Bilakis ona tam bir hasene (sevap) yazılır.Çünkü o günahı Allah’tan korktuğu için terketmiştir.
Bunun delili; Kulum eğer bir kötülük yapmaya niyet ederse, onu işleyinceye kadar ona bir kötülük olarak yazmayın! Eğer onu işlerse onun bir misli olarak ceza yazın! Eğer benim için terkeder, yapmazsa onun için bir hasene olarak yazın! Bir iyilik yapmayı düşünür ve bunu yapmazsa onun için bir hasene yazın! Eğer bunu yaparsa onun için on mislini yazın hatta 700 misline kadar yazın! Buhari – 7501
Küfre meyletmek ya da niyet etmekte ise durum farklıdır. Bu konuda İmam Ebu Hanife’nin Fıkh’ı Ekber Şerhi’nde şöyle geçmektedir. "Kimin ki hatırına küfür icab ettiren bir kelime gelince, onu söylediğinde kerih (kötü) görürse bu sırf imanının eseridir, bu husus tam bir imandır. Bu manayı ifade eden hadis varid olmuştur. Ve ‘Şeytanın (fiili tasallutunu) vesveseye çeviren Allah’a hamd-u senalar olsun.’ buyurmuştur." Aynı kitapta şöyle zikredilmektedir:" Yüz sene sonra olsa bile,kim ki küfretmeye azmederse, o kimse hemen o anda kafir olur."

Okudunuz mu?  Birine yanlış fetva vermek

bir otobusdr 7 kişi var cevabı

Bu kategoride yer alan Aklımdan küfür geçiyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Büyük bir sıkıntı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.