Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:20
sizden09
Abone

Vesvese olub olmadığını nerden anlarım

Vesvese olub olmadığını nerden anlarım

Esma
Bugün çok umutsuzluğe , vesvese duştum..Önce abdestim bozuldu mu diye , sonra sabah namazım kabul oldumu diye , sonra "acaba bu sözle dinden çıktım mı" diye , sonra namazda yel çıktımı yoksa çıkmadımı ( ses ve koku yoktu ) .. Çok kötü hissediyorum kendimi , her defa bir söz söylerken , eğer bana o sözüm hoşuma gitmedise Allah’a bütün küfurlere tovbe ediyorum , Kelime-İ Şehadet cekiyorum , her defa böyle yapmak doğru mu ? Bide ben Bi söz söyledim mi beni çok çok bir heyecan tutuyor , o vesvesenin alameti mi ? Kendimi çok çaresiz hissediyorum, Allah dan hep aff diliyorum .

Okudunuz mu?  Dini hissedemiyorum

Yorum: Vesvese olub olmadığını nerden anlarım

Mücellat
İlk başta biraz rahat olmalısın şunu bil vesvese imanin gostergesidir abdesti düzgün almak isteyenbilirsin ama eğer ses ve koku yoksa bozulmaz vesveseler çok da önem verme eğer fazla önem verirsen hayatı zindan edersin ve dinden soğumaya başlarsın bu nedenle fazla takma hatta hiç takma namaz sırasında yellenmiş gibi hissetmenin seytanin seni yaniltmasindan başka bir şey değildir Allah c.c. Cok bağışlandır namazlarini kıldıktan ve ibadetlerini yaptıktan sonra dert edecegin tek şey günahlardan kaçmak hem şunu dusun Allah c.c. Senin yaptıklarını ve dusunduklerini biliyor rahatla Allah kolaylık versin

Okudunuz mu?  Zina hakkında bilgi almak istiyorum

Yorum: Vesvese olub olmadığını nerden anlarım

Esma
Allah razı olsun sizden ! çok teşekkur ederim….


Yorum: Vesvese olub olmadığını nerden anlarım

Mücellat
Rica ederim Allah’a emanet ol kendini hirpalama Allah merhametlidir.


Kayıtsız Üye
Akla gelen düşüncenin vesvese olduğunu nasıl anlarım BN üzülmüyorum aklıma gelen söz için çünkü ben öyle bir şey söylenem ve kalplede tasdik etmiyorum bu vesvese dimi?

Okudunuz mu?  Vesveseden Nasıl Kurtulabilirim

Esma
Selam aleyküm .Eğer sana gelen şeyler durmuyorsa, yani sen susturamıyorsun ve o şeylerden rahatsız oluyorsan , gelmemelerini istiyorsan — vesvesedir.


vesvese oldugunu nerden anlariz, Yaptım mı yapmadım mı

Bu kategoride yer alan Namaz kılmaya başlarken başım ağrıyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vesvese olub olmadığını nerden anlarım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.