Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:26
sizden2
Abone

Dini hissedemiyorum

Dini hissedemiyorum

kendinemüslüm
selamın aleyküm mumsema son zamanlarda kötü günler geçirdim nasıl desem çok utanıyorum sanki şeytan beni çekiyor ve bana inan diyor ve son zamanlar kıldığım namazı bıraktım ve oruç tutuyordum ve hiç bişey anlamamaya başladım sanki kalbim inanmıyorum ama ben inanıyorum gibi oluyorum fakat Allah’a dua etmeye devam ediyorum örneğin Allah’a dua etcem kalbim bana ‘neden dua ediyorum’ diyor ve son zamanlarda rahat uyuyamamaya başladım bu nerden olabilir lütfen yardım ederseniz sevinirim
teşekkürler

Okudunuz mu?  Şeytanın vesvelerinden nasıl kurtulacağız?

Yorum: Dini hissedemiyorum

Kayıtsız Üye
Benzer durum bende de var. İbadetlerimden tat ve haz duyamıyorum, Allahın varlığını hissedemez oldum. Dediğin gibi aklim Allahın varlığını kabul etmiyor ama kalbim de Allah var diyor. Bu durum beni çok üzüyor.

Başıma bekalar yağıyor. Nerde yanlış yapıyorum diye hep düşünüyorum. Namaz kılıyorum ama sanki karşımda muhatap yok…

Okudunuz mu?  Birlikte uyumak

Yorum: Dini hissedemiyorum

Tevbe
Öncelikle allah-ü Teala gönlüne ferahlık versin kardeşim. Bu tür şeyle vesvesedir bunlardan bolca "Allah’a ve peygamberine iman ettim" diyerek kurtulabiliriz. İslam ile haşır neşir olalım inşAllah, daha çok kitap okuyalım bolca Kuran-ı Kerim ve anlamını okuyalım. Ve size tavsiyem İnşirah suresini ezberleyin ve zikir olarak okuyun emin olun rüyalarınız bile değişecektir Allah’ın izniyle. Kurban olduğum Allah’ım bizleri affetsin, biz aciz kulları boşluğa düşüp yanlışa sapabiliyoruz bizleri Habibine layık bir ümmet olarak huzuruna alsın inşAllah.

Okudunuz mu?  Namaz kılmayan kafir olur mu ?

Yorum: Dini hissedemiyorum

kendinemüslüm
Allah senden rağzı olsun abi ben zamanında çok zorluklar yaşadım ve hergün yaptığım bütün yanlışlar ve bütün yaptığım kötülükler aklımdan gitmemeye başladı ve aynaya veya kendine baktığım zaman kendimden nefret eder oldum her aynaya baktığımda ben ne biçim insanım diyorum
çok teşekkür ederim umarım Allah günahlarını bağaşlar 🙂

Okudunuz mu?  Boşanıyorum dua lütfen

Ahmet
Kendinemüslüman
kendini sorgula bu sürede ne değişti
kimlerle arkadaş oldun hangi ortamlarda bulundun
insan durduk yerde kötü olmaz


kendinemüslüm
abi ben şu ana kadar hep iyi olmaya çalıştım olamadım bütün arkadaşlarıma elimden geldiği kadar çok iyilik yaptım onlar benim kıymetimi bilmediler yeri geldi yemeğimi paylaştım yeri geldi para verdim. ben 16 yaşındayım lise 3 e geçtim bu sene hayattan zevk alamamaya başladı biliyomusun arkadaşlarım tarafından dışlandım arkamdan konuştular bunalıma girdim her gece Allah’a dua ettim veya bazen edemedim ağladım hergün ben ölsem ne olur diye düşünüyorum çok korkuyorum ben şu ana kadar ağzımdan bile küfür kaçtığında içime midem bulanır.

Okudunuz mu?  Oruç ve niyet

Abdiyet
Selamun Aleyküm Bende aynı durumları yaşadım ben insanlara yardım etmeye çalıştıkça onlar tuhaf karşıladılar. Arkamdan konuştular. Ben de senin gibi üzülüyordum. Onlar seni farklı olduğun için dışlıyorlar. Şeytan bazen onlara benzemen gerekiyor diye vesvese verecek. Bu vesveselere kulak asma. Sakın çevreni hoşnut etmek için yaptıklarından vazgeçme. Allahı hoşnut etmeye bak. Onlar yaptığın iyilikleri görmüyor olabilirler ama Allah görüyor. Bu dünya geçici onların yaptıkları yanına kalmıyacak. Aynı zamanda yaptığın iyilikler mükafatsız kalmayacaktır.

Okudunuz mu?  Acaba vesvese mi yoksa bu benim psikolojik bir sorunum mu?

İslam, şüphesiz garip olarak başladı ve günün birinde garip hale dönecektir. Ne mutlu o garip mü’minlere!

Gariplerin kim olduğunu soran Abdullah bin Mesud’a, Peygamberimiz,

Kabilelerinden dinleri için ayrılıp uzaklaşanlardır. buyurmuştur.

Sen dinin için çevrenden uzaklaşmayı göze almışsın inşAllah peygamber efendimizin müjdelediği o gariplerden olursun.

Okudunuz mu?  Öldükten sonra nasıl helalleşilir?

Allahı hissedememe

Bu kategoride yer alan Müslüman olmayanın Ramazan Bayramı'nı kutlamak günah mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dini hissedemiyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.