Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:51
sizden07
Abone

Namaz kılmayan kafir olur mu ?

Namaz kılmayan kafir olur mu?

Hoca
Namaz kılmayan kafir olur mu?

< Soru
Bir kimse ben hambeli mezhebinin görüşünü (delillerini) benimsiyorum ve ne sebeble olursa olsun namaz kılmayana kafir diyorum diyebilir mi? Diğer mezheblerin görüşünü benimseyenlere (tembellik dolayısıyla kılmayanlara kafir demeyenlere) kafir demesinin hükmü nedir ? Caiz midir? Mezheblerin bir konuda (müslüman -kafir diye) ihtilaf etmesinden dolayı mensubları birbirlerini tekfir edebilirler mi? Burada izlenmesi gereken usul nedir? >

Hayır diyemez. Bir müslüman, kendi mezhebinin anlayışına uygun değildir, diyerek diğer mezhep mensuplarını kınayamaz ve ona göre hüküm veremez.

Okudunuz mu?  Oruç tutarken kusmak

Her müslüman kendi mezhebine göre amel etmelidir. Kendi mezhebine göre amel ederken başka mezhebe göre amel eden bir müslümanı tenkit edemez. Örneğin Şafi mezhebine göre namaz kılan bir kimse, Hanefi mezhebine göre namaz kılan bir kimsenin kadına dokunmasından dolayı abdestinin bozulduğunu söyleyemez. O zaman Hanefi bir kimse de, Şafi olanın bir yerinin kanamasından dolayı abdestinin bozulduğunu söyler.

Okudunuz mu?  Gusülden önce abdest almak

Buna göre namaz kılmayana verilecek bir hükümde de her müslüman kendi mezhebine göre değerlendirilmelidir. Ayrıca kendi mezhebine uıymadığı için diğer mezhep mensuplarını, kafir, fasık ya da günahkar diye itham edemez. Böyle bir şey söylerse sorumluluğu ve günahı kendine döner.


Cevap: Namaz kılmayan kafir olur mu?

ravza 2
RABBİM razı olsun okudukça damlalar birikiyor

Okudunuz mu?  İddiaya girmek dinimizde günah mıdır?

Namaz kılmayan kafir olur mu ?

Microsoft
Namaz kılmayan kafir olur mu ?

"Kasten bir namazı terk eden muhakkak kâfir olmuştur." (Sahih, Ahmed b. Hanbel)


Cevap: Namaz kılmayan kafir olur mu ?

Ercan
Namaz kılmamak büyük günahlardandır. Namaz kılmayan günahkar olur, kafir olmaz. Ancak dinde namaz yoktur demek namazı inkar etmek insanı kafir yapar.

Okudunuz mu?  Hipnoz (Psikoterapi) nedir? Hipnoz ile tedavinin dinimizdeki yeri nedir?

Kayıtsız Üye
Imam gazalinin kalplerin kesfi eserinde namaz bolumunde namaz kilmayan kiai kafir olur gibi bir hadis gördüm diye hatirliyorum boyle bir hadis gercekten var mi? Namaz kilmayan kafir midir gunahkar midir?


arifselim
Heme sorduğunun bir üstündeki yazı da çok ayrıntılı ve net bir şekilde bu konu açıklanmıştır. Bu konuda geçen hadisleri de açıklamış ve ehli sünnetin ne şekilde kabul ettiğini de izah etmiştir.

Bu kategoride yer alan Ailem atatürkçü bir aile, namaz kılmama karışıyorlar! başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz kılmayan kafir olur mu ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.