Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:51
sizden07
Abone

Ailem atatürkçü bir aile, namaz kılmama karışıyorlar!

Ailem atatürkçü bir aile, namaz kılmama karışıyorlar!

arnc
Merhaba Arkadaşlar,

Ailem Atatürkçü düşünceye sahip askeri fikirlere ve siyasi yaklaşımlarla beraber bu tür düşüncelere sahipler, ben ise siyasi düşüncelerimi içimde saklayan düşünceler kuran birisiyim, ve onların fikirleri ne olursa olsun ben tutucu bir insanım.

Ben gerçekten çok şükür, ALLAH’ıma çok inanan biriyim, Madem şu fani dünyaya geldik, yarın dünyada olacağımızı bilmiyoruz, neden ALLAH’a karşı olan vazifelerimizi yerine getirmeyeyim diyorum. 5 vakit namazımı iş dolayısıyla kılamıyorum, Akşamları evde kılmak istediğim zaman, sen müslümansan bizde müslümanız gibi cümlelerle içimi parçalıyorlar, sırf kalan 5 vakit kaza namazımı kılabilmek için yatmalarını bekliyorum, bazen ise kılamıyorum. Ne yapmalıyım, bana fikirler verin, bu kaza namazlarını böyle kılmam doğrumudur?

Okudunuz mu?  Helal olsun ne demek

Cevap: Ailem atatürkçü bir aile, namaz kılmama karışıyorlar!

yeşil sancak
uzaktan davulun sesi hoş gelirde gerçekten Allah yardımcın olsun kardeş..

şunu sıran ailene faydalı olurmu acaba…. Atatürkün camilerde hutbe verdiğini dolayısıyla namaz kıldığını söyleyip bakın bende atatürk gibi namaz kılıyorum desen ne olur acaba..


Yanıt: Ailem atatürkçü bir aile, namaz kılmama karışıyorlar!

@mir
taviz tavizi doğurur
onlar gibi tavizsiz ol
sen doğru olursan Allah yardım ecedektir


Soru: Ailem atatürkçü bir aile, namaz kılmama karışıyorlar!

Allahın1Kulu
sana şöyle diyim ben Son derece Atatürkçü son derece Türk Milliyetçisi biriyim bunun siyasi görüşlede Atatürkü sevmeklede ne ilgisi var ? ama sen bunlara aldırmadan Namazını kıl söyle durumu anlat sizde kılın de karşı çıkabilirler sen devam et şunuda unutma seni anan baban yaratmadı seni Allah yarattı ilk başta o gelir önce Allahın dediğidir…

Okudunuz mu?  üşütmek grip olma gibi durumlarda namaz kılmak (Açıklamaya bakın lütfen)

YaZaROW
Allah hidayet vereceği kula nasıl hidayet veriyor. Elhamdülillah.

Kardeş sen hiçbir kimsenin lafına aldırış etme. Biliyorum annendir babandır çok zor gelir ama sınanmaya geldiğimiz dünyada yaşayacaklarımıza vereceğimiz cevapların bizi ahirette yükselteceğini sakın ve sakın unutma. Bu düşünceyi aklından bir an için bile çıkarmazsan onların lafları sana güzel bile gelir. 🙂

Okudunuz mu?  Kopya ile kazanılan bir öğretmenlikten gelen para helal midir?

Selametle.


egeli2040
Senin namaz kilmana karismazlar.
Baska fikirlerini elestiriyor olmalilar.

Fikirlerini elestirmelerini siz namaz kilmaya müdahale seklinde algilamis olmayasiniz.?

Cünki Ben müslümanim deyipde namaz kilanlar arasindada fikirler mücadelesi var biliyorsunuz.


VanLi
< Senin namaz kilmana karismazlar.
Baska fikirlerini elestiriyor olmalilar. >

ondan iyimi biliyorsun adam bu inek diyor sen çıkmışsın yok bu dana diyorsun.


kasperkeyy

Fazla söze gerek yok kardeşim 🙂

Sözde din adamı geçinen yaşar nuri öztürk’e de bakın ne diyormuş

Okudunuz mu?  Krediden aldığımız malı satmak caiz mi?

YaZaROW
Ya artık insanları soru sormaktan caydıracaksınız. Her konuda bir tartışma alevleniyor. İnsancağız bir soru sormuş tutturdunuz yok namaz kılmayan atatürk düşmanı mıdır bilmem ne midir? Size ne kardeşim ya sorunun hangi niyetle sorulduğundan. Kalbine mi baktınız da niyetinden eminsiniz bu kadar? Lütfen biraz hoşgörüyle sadece sorulara cevap vermekle meşgul olalım. Böyle gereksiz tartışmalar ve soru soran insanları suçlamalar çok yersiz. Hadi gerçekten bir durumu olur, siyasetle çok alakalı soruyordur o zaman başka. Ama gözlemlerini yazan bir kişiyi de böyle yermek ayıp gerçekten.


(okyanus)
bence ilk önce sen kendi durumundan yola çıkarak işe başla .mesela iş dolayısıyla kılamıyorum dedigin namazın bir vaktinin kaçması ne anlama geliyor nelere deyer biliyormusun .kaza etmek güzel ama asıl olan vaktinde kılmak iş müsade etmiyormu başka işe bak kardeşim ki eyer gerçekten istersen o fırsatı bula bilecegine inanıyorum Allah da yardımcın olacaktır inşAllah Allah yardımcımız olsun.

Okudunuz mu?  Ergenliğine girmeden ölen çocuklar ?

arnc
İşin içinde mantıksızlık olup olmadığına ben yazarken karar verebilirim sevgili Burcuela. Namaz kılmamdan ailem Hoşlanmıyorsa hoşlanmıyordur’la bitmiyor işte, Namaz kılacağım zaman, bir çok şeyle karşılaşıyorum, Başına takke’de tak o zaman, Cüppe’de giy o zaman, başımıza hoca’mı kesilecen gibi sözlere maruz kalıyorum.
Bir insan neden namaz kılar, ALLAH’ına karşı vicdanen içini rahat edebilmesi için ve ona karşı vazifelerini tamamlaması için kılar değilmi, bu sadece tanımlanması gerektiği kadarı, daha namaz kılmanın önemini burda anlatmaya gerek yok..

Okudunuz mu?  Salat-ı tefriciye duası

Şimdi eğri oturup doğru konuşalım, Kiminiz Asker olan bir kişinin 5 vakit namazını kıldığını, siyasi olaylara tarafsız baktığını gördü ? Şahsen hiç görmedim diyebilirim.. Olayı siyasi taraflara çekmek istemiyorum konuştukça ipin ucu kaçabilir.

Benim anlamak istediğim, bir insan neden namaz kılan evladına, hacı hoca’mı kesilecen başımıza diye çıkar ? Onlar’da tamam dualarını yapan eden insanlar ama ben onlardan bambaşka bir insanmışşım gibi geliyor bana, ben namaz kıldığım zaman huzurlu oluyorum arkadaş, bunun cevabı net!, olayı neden asker olan bir kişinin namaz kıldığını gördünüzmü derken, bana karışan ailem ve akrabalarımın milliyetçi ve askeri görüşlerle alt yapısının olmasıdır. Bu görüşlere sahip olan kişiler ben namaz kılacağım zaman sanki çok büyük bir yanlış yapıyormuşum gibisine davranış gösteriyorlar,ATATÜRK’le ne alakası var deyip çıkmayın işin içinden, İşi siyasete dökmek istemiyorum, insan atasınıda sever vazifelerinide yerine getirebilir, bende ATA’mı seviyorum onun sayesinde burdayız zaten.

Okudunuz mu?  Cennette evlilik, çocuk vs olacak mı?

menekse23
< Benim anlamak istediğim, bir insan neden namaz kılan evladına, hacı hoca’mı kesilecen başımıza diye çıkar ? >
Mustafa Islamoglundan alintidir: "Askerde sadece Cuma Namazina gidene neden Hoca derler? Kendileri Namaz kilmadigi halde normal Müslüman kategorisine girebilmeleri için!"

Bende Yazarow kardesime katiliyorum. Rabbim hidayet nasip etmek istedigine ediyor. Allahim sen büyüksün!

Okudunuz mu?  Ehil hoca kime denir?

Kesinlikle namazlarinizi kilmaktan vazgecmeyin! Biliyorum size her söz söylediklerinde bu zor olacak. Ama ne mutlu size ki Rabbim sizi unutmuyor ve sizi imtihan ediyor. Rabbim bizi kendi halimize birakmasin! Sabrinizin sonunda sizi sonsuz selamete insaAllah kavusturacaktir!
InsAllah bu imtihani basariyla gececeksiniz inaniyorum!


Burcuela
Sayın arnc sözlerimin hedefi sen değildin , sıkıntıya sokan düşünce tarzıydı sen de bunu belirtince keşke farklı türde belirtseydin Atatürkçülük’ü karıştırmasaydın dedim direk sana hitap etmemiştim ki hala aynı fikirdeyim yoksa tabii ki hedefin çok güzeldir Rabbim kabul etsin ne yapman gerektiği konusunu bu konuda daha detaylı bilgi sahibi olanlar cevaplarlar ben de bu konuda rahatsız olduğum bir fikri dile getirdim umarım her şey yoluna girer ..

Okudunuz mu?  Lazerli epilasyon caizmidir?

Kayıtsız Üye
Ailem namaz kılmama karşı çıkıyor. Hiç istemiyorlar. Bende bazen çok yoruluyorum evden kaçıp uzaklaşmak istiyorum. Rahatça namaz kılıp ibadet edebilmek için ailem ile bütün bağımı koparsam günah olur mu.


arifselim
Allah’ın emir ve yasaklarının önüne hiç kimse geçemez geçmeye de hakkı yoktur. Sen aileni iyilikle idare etmeye devam et. Belki senin vesilen ile Allah onları da ıslah eder.

Okudunuz mu?  Pijama ile namaz kılmak günahmı?

ailem namaz kılmama karşı, ailem namaza izin vermiyor

Bu kategoride yer alan Evli uzak bi akrabam Bana aşık detaylı anlatayım konuyu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ailem atatürkçü bir aile, namaz kılmama karışıyorlar! Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.