Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:24
missa06
Abone

Hristiyanlar domuza döndürülmüş müdür?

Hristiyanlar domuza döndürülmüş müdür?

orgillan
Hristiyanlar domuza döndürülmüş müdür? Döndürüldüyseler kaynak varmı ayette maymunlar ve domuzlar çıkardık ifadesinde maymunlar yahudiler domuzlar hristiyanlarmı oluyor ? Nasıl anlamalıyız?


Cevap: Hristiyanlar domuza döndürülmüş müdür?

mum
Domuz değil maymun. Hıristiyanlar değil yahudiler. 🙂

Bakara suresi 65. ayet meali

Okudunuz mu?  Hasta hayvanlar için dua

وَلَقَدْ عَلِمْتُمُ الَّذِينَ اعْتَدَواْ مِنكُمْ فِي السَّبْتِ فَقُلْنَا لَهُمْ كُونُواْ قِرَدَةً خَاسِئِينَ

Şüphesiz siz, içinizden Cumartesi yasağını çiğneyenleri bilirsiniz. Biz onlara, Aşağılık maymunlar olun demiştik.


Cevap: Hristiyanlar domuza döndürülmüş müdür?

orgillan
Hocam anladımda bu ayette geçen domuzlar kim hristiyanlar değilmi ? De ki: Allah katında yeri bundan daha kötü olanı size haber vereyim mi? Onlar Allah’ın kendilerine lanet ettiği, gazabına uğrattığı ve şeytani güçlere taptıkları için Allah’ın maymuna ve domuza çevirdikleridir. İşte onlar makamı en kötü olanlar ve doğru yoldan en fazla sapanlardır. (Maide 60)

Okudunuz mu?  Günahların cezasını çektikten sonra cennete girmek

Cevap: Hristiyanlar domuza döndürülmüş müdür?

@hmet
Maide süresi 60. ayetin tefsiri

Bizi ayıpladığınız bu şeyden, Allah kâtında sevabı daha kötü olanı size haber vereyim mi? Teshîl yazarı şöyle der: Burada, onlarla alay etmek için, ceza yerine sevap kelimesi kullanılmıştır. Bu, onları elem verici bir azap ile müjdele âyetinde ki müjdeye benzer. Allah’ın rahmetinden kovduğu, açık âyetler geldikten sonra yine küfre ve günaha dalması sebebiyle kızdığı, bazılarını maymun ve domuzlara çevirdiği ve bazılarını da, şeytana itaat etmek suretiyle ona kul ettiği kimseler var ya, işte bu çirkin ve rezil sıfatlarla vasıflanan o lanetliler, ahirette yerleri daha kötü olanlar ve doğru yoldan daha çok sapanlardır. İbn Kesîr şöyle der: Ayetin manası şudur: Ey bizim, bir Allah inancına ve başkasına değil, sadece O’na ibadet etme esasına dayanan dinimizi kınayan Ehl-i kitap! Bu anlatılanların hepsi sizde mevcut olduğu halde, nasıl böyle konuşursunuz?
Kurtubî şöyle der: Bu âyet inince müslümanlar onlara: "Ey domuzların ve maymunların kardeşleri!" diye hitap ettiler. Onlar bunu duyunca utançlarından başlarım eğdiler. Şâir onlar hakkında şöyle der:Allah’ın laneti Yahudilerin üzerine olsun. Çünkü Yahudiler, maymunların kardeşleridir.

Okudunuz mu?  Göz hastalığı için zikir ve dua

orgillan
Teşekkürler.Anladığım kadarıyla maymunlara ve domuzlara çevirilenler genel itibariyle israiloğulları.(Yahudiler Hristiyanlar Bir)

Bu kategoride yer alan Din dersi konusu Hz Yusuf başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hristiyanlar domuza döndürülmüş müdür? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.