Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:24
Namazlar
Yönetici

Kılınmayan namazların telafisi mümkün müdür mümkünse nasıl yapılır

Kılınmayan namazların telafisi mümkün müdür mümkünse nasıl yapılır

mum
kılınmayan namazların telafisi mümkün mü? nasıl teleafi edilmeli?

Bilerek veya unutarak kılınamayan farz namazların telafisi mümkündür.
Kılınmayan namazlar hesap edilir ve her gün bir miktar kaza edilir. Kaza namazları 6 vakitten fazla ise sıralama önemli değildir. Örneğin altı vakitten az kazası olan sırasıyla kaza etmeli, sabah öğle ikindi akşam ve yatsı gibi….
Kazası çok olan dilerse bütün sabah vakitlerini sonra öğleleri kaza eder, dilerse her gün bir günlük beş vakit kaza kılar.

Okudunuz mu?  Abdestin ve Namazın Bozulması Hakkında

Cevap: Kılınmayan namazların telafisi mümkün müdür mümkünse nasıl yapılır

İZGEN
kılınmayan namazların telafisi Allahın izniyle mümkündür her vakit namazlardan sonra kaza yapılabilir yada yatsı namazından sonra uzun uzun kazalar kılınabilir yeterki istekli olunsun Allah yardımcı olacaktır inşAllah

Bu kategoride yer alan Farz namaz öncesi kamet yapılmalı mıdır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kılınmayan namazların telafisi mümkün müdür mümkünse nasıl yapılır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.