Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:00
sizden5
Abone

Zina suçu tövbe ile affı mümkün müdür

Zina suçu tövbe ile affı mümkün müdür

aslan26net
1. Zinada recim had cezası mı? yok ise tariz cezası mıdır? Uygulanmayabilir mi?

2. Zina suçu tövbe ile affı mümkün müdür?

3. Sevicilik, livata suçlarının cezası nedir?


Cevap: Zina suçu tövbe ile affı mümkün müdür

ZÜLKARNEYN
Kuranda zina için verilecek ceza belirtilmiştir Nur süresi.Aslında cezadan ziyade zina suçlaması ile atılan iftiralarıda engellemeye çalışmıştır.Zina iftirası ile karalanıp recm edilen insanları koruma amacıda vardır.Nur süresi bilinçli okunursa daha iyi anlaşılır.Dinimizde recm yoktur.Zina yapan bir insanın neden,nasıl yaptığını,tövbesini en iyi Allah bilir ve Allah hatasını anlayıp tövbe edeni affeder.Allah her şeyi affedebilir biz bu konuda yargılama gücüne sahip değiliz.Biz kendimizden bile emin değiliz başkasını nasıl yargılayalım.Bu konu Allah’a aittir.Fakat zina veya ne olursa olsun, yapılan bütün günahlar bir kullun hakkına giriyorsa,kul affetmiyorsa kesinlikle ceza olacaktır.Allah kendisine ait olanı affeder fakat kuluna ait olan hakkıda cezasız bırakmaz.Şunuda unutmamalı her kim bir günah işler ve bu günah onu tamamen kuşatırsa geri dönüş yoktur müslümanım da dese cehennemliktir.Yok müslümanım cezamı çeker ceennete yine giderim ben derse,bol şanslar.Allah kendisine ait olanı affeder,fakat kuluna ait olanın cezası ne olursa olsun,her kim zerre kadar günah işlediyse cezasını çekecektir.Ben şahsen helal etmediğim haklarımı,zaman içinde saçma bulabiliyorum.O cehennemi görünce bir çok hakkımı helal edebilirim.Hesap zamanı film şeridi gibi hayatımı izlediğimde her şeyin düşündüğüm gibi olmadığını,asıl suçlunun ben olduğumu bile görebilirim.Zina eden bir müslüman Allah katında tövbe ettiyse;kul hakkı varsa ceza çeker ve tekrar cennete ulaşır.Bu Allah’ın tövbeleri kabul etmesidir.Her zerre kadar günahta cennete gitmenize tövbeyle engel yoktur.Ama cezasızda kalmaz.

Okudunuz mu?  Sahurda EZAN okunurken bir şey yenip içilebilinir mi ? yenilir veya içilirse ne olur ?

Cevap: Zina suçu tövbe ile affı mümkün müdür

Kayıtsız Üye
Affeder ama işlediğin suça karşılık bir imtihana tabi tutulabilirsin;
Rızık darlığı
Hastalık
İnsanların seni sevmemesi
Korku
Deri hastalıkları
Sevdiğin biriyle seni sınayabilir
Aynı durumla birdaha karşılaştırabilir tövben de samimiyet var mı diye…
Vs.vs. …

Okudunuz mu?  Göz zinasının dinen hükmü nedir ve normal zina gibi midir? Düşünmek / akıldan geçirmek eyleme dökülmedikçe sorumlumuyum

Daha bir sürü şey bizim aklımız kesmez

Ancak gerçek bir tövbe edecen ki o da belki bu imtihanları kaldırsın ya da hafifletsin.

Allah’ın işine bizim aklımız ermez.Ama öyle tövbe ettim hooooppa hadi kurtuldum yoktur evet kurtuluştur sonu ama bedava olacağını sanma bir bedel ödersin eee madem tövbe ettin artık sabredeceksin yukardaki gibi vs. Bir durum olursa…ya da gerçek bir tövbe edecen ki işin kolay etsin.böyle düşünüyorum.dûa ve muhabbet ile…hoşçakal.

Okudunuz mu?  Alkollü ölen kişinin imanını kurtarabilir mi?

Zina

mehmet.png
Arkadaşlar selamün aleyküm. Ben başımdan geçen bir olayı size utanarak ve pişman olarak anlatıp sizden yardım istiyorum.
16 yaşında bir lise öğrencisiyim. 1 senedir sınıfımda bulunan 2 tane kız beni yoldan çıkarmaya çalışıyor. Size her şeyi tarafsız olarak anlatacağım. İlk kız beni yoldan kendisi çıkardı sonra ben ondan fotoğraf istedim o da benden istedi birbirimize açık fotoğraflarımızı attık. Sonra ben pişman oldum bu kıza engel attım telefondan ve okulda benle konuşmamasını söyledim. Daha sonra sınıftaki diğer bir ateist kız yine beni yoldan çıkardı ama bu sefer açıkçası ben de ısrar ettim. Ergenlikten ve etrafta insanların açık giyinmesinden ötürü gerçekten cinsel olarak bende şehvet uyandırdı. Ateist olan kızla 1 senedir konuşuyoruz ve ara ara imana gelip onla da konuşmayı kesiyorum ama bir şekilde yine konuşmaya başlıyoruz. Bu gün ev boştu ve onu çağırdım geldi. O sadece pantolonunu çıkarmadı onun dışında çıplaktı. Ben de tamamen çıplaktım. Cinsel organlarımız birbirine sadece üstü kapalı temas etti. Çok pişmanım ruhsal açıdan çöktüm arkadaşlar. Yaptığım zinaya girer mi çünkü cinsel organlarımız temas etmedi ama oral vs. yaptık. Büyük günahlara girer mi? Cezası nedir? Lütfen yardım edin arkadaşlar napmam lazım çok kötü durumdayım.

Okudunuz mu?  Pizza yemek haram mi ?

mum
Allah seni affetsin ve ismine layık eylesin. Bu yaptığın ne dinie yakışır nede insanlığa.
Allahtann af dile ve bir daha sana haram olan biri ile yakınlaşma.


Kayıtsız Üye
Hocam bir de bir sorum daha var. Ben bu günahı içimde taşıyarak zaten ruhsal olarak cezamı çekiyorum. Bunu ilerde evleneceğim kadına söylemem mi gerek yoksa gizlemem mi gerek?

Okudunuz mu?  Asli ihtiyaçlardan olan ev almak için konut kredisi almak ile ilgili fetva varmı?

Kayıtsız Üye
Veletlere bak hele. İlerde evleneceğin kadını o kadar düşünüyorsaydın böyle bir … yemezdin ayıptır söylemesi. Yaşınızdan başınızdan utanın ya. 16 yaşında git top oyna ne karı kız kovalamaca oynuyon ? Ya sabır ya sabır ya sabır.


mum
< ilerde evleneceğim kadına söylemem mi gerek yoksa gizlemem mi gerek? >
Günahınızı nete bile yazmayın Allahtan af dileyin ve bir daha haramlardan uzak durun

Okudunuz mu?  Allahtan uzaklaşmak

1393mk
Kardeşim, Allah Gafur’dur Rahim’dir O’nun merhametinden asla ümit kesilmez. Samimi bir tevbe/pişmanlık beyanı ve o pis günahı ebediyen terk. Öyle ki zina etmeyi bırak ona dahi yaklaşmayacak takva beklenir İslam’da. Elbette samimi bir pişmanlık ve günahı hakikaten terk varsa endişeye ne mahal var Allah’ın rahmetine güvenmiyor musunuz?

Okudunuz mu?  Allah evreni neden yaratmıştır

kuranda zinanın affı, Zina yapmanın günahı affi, livata

Bu kategoride yer alan Büyülü film izlemek caiz midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zina suçu tövbe ile affı mümkün müdür Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.