Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:23
sizden96
Abone

Yaptığı günahları başkasına anlatanların affı zor mudur ?

Yaptığı günahları başkasına anlatanların affı zor mudur ?

Sonerady
Selamun aleykum kardeslerim.Aklıma takılan bir soru hakkında sizlere danışmak istiyorum da.

Şimdi bir kişi günah isleşe ve bu günahı bir veya iki arkadaşına anlatsa bu günahın tövbesi kabul olur mu.Bazi hadis kaynaklarinda kabul olmaz veya kabul olması zorlaşır deniliyor.Bu hadisler ne kadar sahih acaba.Bu hadisler Allahin ayetlerine ters dusmuyor mu acaba.Cünkü Kur’an’da her 2 ayette bir Allahin çok bağışlayıcılığından, çok merhamet ediciliginden Gafvur sıfatından Gaffar sifatindan ve Settar gibi Allahin affediciliği sıfatlarından söz ediliyor.Yani kisi bir günahı baska arkadaşlarına anlatirsa bu gunah affediciliğini yitirirmi sence ?

Okudunuz mu?  Şişme Bebekle İlişki

Kur’an’da o kadar Allahın bağışlayıcılıgından , merhametinden vs.bahsedilirken "yaptiginiz gunahlari baskalarina anlatmayın yoksa tövbeleriniz kabul olmaz veya zorlasır" gibi bu konuda uyarıcı niteliğinde bir ayetin olması gerekmezmiydi.Böyle bir önemli ayrıntıyı Allah ayetlerde anlatmazmıydı ?

Bu arada yukarda bahsettigim ayet örneği sadece konuyu açığa kavusturmak için verilmiştir Allah da şahittir.Hâşa.

Okudunuz mu?  Nisa Suresi 140.ayetten ne anlamalıyız?

Sorumu açığa kavuşturursanız çok sevinirim.Çünkü bu durumdan muzdaribim.Çok üzülüyorum.Moralim altüst olmuş durumda.Allah beni ve bütün müslüman kardeşlerimi affetsin İnşAllah.


Yorum: Yaptıgı günahları başkasına anlatanların affı zor mudur ?

arifselim
Aleykum selam. Günahları teşhir edenler için edilen tehditler, bu konuda devam eden, ısrar eden ve bunları asla terketmeyen kimseler içindir. Yoksa tövbe istiğfar ederek pişman olanı Allah bağışlar ve ayıplarını da örter. Bir kafiri bile iman ettiği halde affeden ve onu tertemiz yapan Allah’tır.

Okudunuz mu?  İçimden bir ses bana sen riya yapıyorsun diyor

Yorum: Yaptıgı günahları başkasına anlatanların affı zor mudur ?

#UguR
Günahı teşhir etmekte bir günahtır. O yaptığın günahtan tövbe ederek kurtulduğuna göre teşhir günahından da kurtulmak mümkündür. Bunun tövbesinin şartı da onu bir daha tekrarlamamaktır.


Yorum: Yaptıgı günahları başkasına anlatanların affı zor mudur ?

Sonerady
Allah razı olsun.
Peki aklima bir de şöyle bir çeliski takıldı da; Mesela kisi zina yaptigi zaman recm için şahit araniyor. Peki bu zina yapan kisinin şahit aramasi, yani ben zina yaptim gel bana sahit ol demesi de yaptigi günahı baskalarina anlatma yani teşhir etme sayılmıyor mu ?

Okudunuz mu?  İçimden istemeden küfür edıyorum ne yapmalıyım?

arifselim
Zina veya benzeri günahlarda günahını itiraf eden kimse için şahide gerek yoktur. Mahkemeye zina ettiğini itiraf ederse hakim ona layık olan cezayı verir. Bu konuda üstte izah ettiğimi gibi günahta ısrar etmemek ve tövbe istiğfar ederek pişmanlığını itiraf etmek Allah’ın izniyle yeterli olur.

Bu kategoride yer alan Uzamış etek ve koltuk altı kıllarıyla boy abdesti geçerli midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yaptığı günahları başkasına anlatanların affı zor mudur ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.