Anasayfa
28 Haziran 2023, 23:27
sizden92
Abone

Kul hakkı affı ve helallik

Kul hakkı affı ve helallik

Umutcanayakın
HERKESE SELAMUN ALEYKÜM. (ŞUAN 15 YAŞINDAYIM) BEN 14 YAŞINDA KUL HAKKINA GİRDİM MANEVİ KUL HAKKINA GİRDİM. HAKKINA GİRDİĞİM KİŞİ DAHA ERGEN BİLE DEĞİL O YÜZDEN BÖYLE ŞEYLERDEN ANLAMAZ BEN GENEDE BİR HELALLİK İSTEDİM HAKKINI HELAL ETTİ AMA BEN GENEDE TEDİRGİNİM. GÜNAHIM AFFOLDUMU YOKSA AHİRETEMİ KALDI BİR DAHA O KİŞİYİ BULMAM İMKANSIZ ÇÜNKÜ VE DAHA KÜÇÜK OLDUĞUM İÇİN İŞLEDİĞİM GÜNAH HAFİFLEMİŞMİDİR ?
VE EN SON OLARAK AHİRETTE BU KUL HAKKI KARŞIMA ÇIKINCA O KUL HAKKINI KAPATACAK KADAR SEVAP MI VERECEĞİM YOKSA TÜM SEVAPLARIMI MI VERECEĞİM HAK SAHİBİNE LÜTFEN BENİ AYDINLATIN CEHENNEMDEN ÇOK KORKUYORUM ALLAH BENİ AFFEDERMİ HERGÜN ONLARCA KEZ TÖVBE EDİYORUM YAPTIĞIM ŞEYDEN DOLAYI

Okudunuz mu?  Allah Allah'ta İnsan insan değil cümlesi

Cevap: Kul hakkı affı ve helallik

Darusselam
Manevi kul hakkına girmişsen Allahtan af dile ve asla bir daha yapma affedilirsin.
Affedilmeyecek hiç bir günah yoktur. Kul hakkında girdiğin kişinin adına bir camiye veya bir yetime sadaka ver yeter.
Allah affetsin.


Cevap: Kul hakkı affı ve helallik

Kayıtsız Üye
Çok çok çok teşekkür ederim bundan eminsiniz değilmi ? Hem yaşım küçük diye affedilirim inşAllah.Günde onlarca kez pişman oluyorum yaptığım şeyden dolayı ağlamaklı oluyorum hergün içimi rahatlattın çok teşekkür ederim.Diğelim affedilmedim Ahirette o günahı kapatacak kadar sevapmı vericem hakkına girdiğim kişiye yoksa tüm hepsinimi birde bunu söylerseniz teşekkür ederim.


Allah rızası için yardım edin helallik hakkında

Umutcanayakın
14 yaşında 12 yaşlarında bir çocuğun manevi kul hakkına girdim.yaklaşık bir yıldır durmadan hergün tövbe ediyorum. Helallik almam imkansız şuan işim ahiretemi kaldı yoksa dünyada çözülebilirmi
ahirete kaldıysa tüm sevaplarımı mı ona vereceğim yoksa o kul hakkını ödeyecek kadar sevap mı vereceğim o çocuğa lütfen yardım edin hepsine cevap verin nolur
daha küçük olduğum için o günahi işlerken günah yazılmamış olabilirmi bu arada ?

Okudunuz mu?  Dualarının kabul olmadığını gören arkadaşım

Onurcekic
Kardeşim yaşın kaç belirtmemişsin ama. Blu çağına erdiysen yani rüyalarnma gibi olaylar yada bluya erme belirtileri varsa Melek’ler günahları yazar. Yani akıl sahibi olarak düşünebilirp tarta biliyorsan günahlar yazılır erkelerde değişiyor diye biliyorum 12-14 yaş arası diye biliyorum araştırmak lazım.

Okudunuz mu?  Namaz esnasında prostat sıvısı geliyor hükmü nedir ?

Gelelim senin olaya eğer helallik alabiliyorsan al yok alamıyorsan zaten güzelce Tevbe etmişsin ahirete Allah ya hakkına girdiğin kişilere cennet nimetlerlerini fazla vererek sana haklarını helal edicek yada senin sevaplarından hepsi gitmez diye biliyorum yapmış olduğun işin boyutuna göre sevapların bir kısmı verilir.çok büyükse sevapların hepside verilenir Allah Celle Celalühü en doğrusunu bilir

Ama Allah’a Tevbe ederek doğrusunu yapmışsın bu şekilde devam et kul haklarına girmemeye çalış sürekli istiğfar ve Tevbe et İnşaAllah rabbim diğer kullarına cennet nimetlerini fazla verip sana haklarını helal eder ve en güzel kalbinin iyice rahatlaması içinde bir nebzede olsa Recep ayına giriyoruz internette araştır Recep ayı kul Hakkı namazı diye duası ile bulabilirsin eğer helallik alma imkanı olmayanlar için helallik alma gibi bir durum varsa kesinlikle helallik almaya çalışılmalı nede olsa böyle bir namaz var diyip helallik almıyım gibi bir düşünce olmamalı tüm yolları deneyip helallik alınamıyorsa tüm yollar denenmeli eğer plmuyorsa Tevbe etmeniz lazımm sürekli istiğfarda bulunup Kul haklarına girmemeye çalışmak lazım ve dünyada eğer imkana varsa mutlaka ama mutlaka helallik almak gerekiyor umarım size doğru bilgi verebilmişimdir. Namazı araştırıp şartlarını yerine getirmeniz gerekmekte hangi durumda kılına bileceği Hakkı’nda yazıyor olması lazım.Allah’ın rahmeti üzerimize olsun. Amin Allah Celle Celalühü En doğrusunu bilir.

Okudunuz mu?  İkinci El ayakkabı satan yerlerden ayakkabı almak caiz midir?

Şema
< Diğelim affedilmedim Ahirette o günahı kapatacak kadar sevapmı vericem hakkına girdiğim kişiye yoksa tüm hepsinimi birde bunu söylerseniz >
Ahirette Allahın belirleyeceği miktar kadar sevap verilir. Günaha ve büyüklüğüne göre değişir.
Tevbe eden kişi samimi olursa borcu ALLAH ödüyor

Okudunuz mu?  Cinsel şevkten uzaklaşmak icin İstimna caiz midir

xtend
Selamun aleykum. Ben 14 yaşındayım ergenliğe gireli 1 yıl oluyor ve ben bir kaç kul un hakkına girdim ve 5 vakit namaza başladım bu kişilerle iletişimim yok veya hatırlamıyorum. Bu kul hakkının affı yokmudır abilerim. Ve cidden takva sahibi olmaya naşladım çok küfür ederdim şimdi Allah korkusundan edemiyorum. Lütfen yardımcı olun..


bbgbbg
Elhamdulillah böyle devam et inşaAllah kardeşim.Kul hakkı konusunda hatırlayabildiklerinle helalleş.Diğerleri için Allah’a(azze ve celle) dua et ve tövbe et.Tövbenide bozma inşaAllah.Birdr kul hakkına girdiklerin için dua et.Onların iyiliği için arkalarından dua etmek güzeldir.Belki Allahu teala seni bu şekilde affeder.Yolun açık olsun,Allah(cc) hak yoldan hiçbirimizi ayırmasın.

Okudunuz mu?  Gusül almadan önce her yeri yıkamak gerekir mi?

Bilinmez
Arkadaşlar merhaba benim anneannemin bakıcısı var anne annemde menemen istedi bende telefonumun kamerası ile kayıt yaparak sordum kadında geciştirdi.Bende bu kaydı anneme ve teyzeme dinlettim kul hakkına girmiş oldum mu ? lütfen acil cevap bekliyorum iyi günler

Arkadaşlar benim anne annemin bakıcısı var,anneannen menemen istedi bende telefonumu alıp kamerayı açtım sonra siyah ekranlı ama sonra onun dediklerini kaydettim ama kadın reddecegini bildiğim için böyle yaptım sonrada anneme ve teyzeme dinlettim kul hakkına girmiş miyimdir ? Birde eğer kadına yaptığım davranışı söylemeden hakkını bana helal et dersem ve helal ederse kul hakkından kurtulur muyum

Okudunuz mu?  İnternetten müzik indirmek caizmidir ? Müzik dinlemek caizmidir ?

nl1e
Selam millet yazı biraz uzun olabilir kusura bakmayın ama okur ve cevaplarsanız sevinirim.

İlk olarak ben 13 yaşımda iken lisede arkadaşımın usb belleğini çalmıştım. Tabii o zamanlar normal gelmişti. Alıp bilgisayarıma format atmış 1.5 sene öyle kullanmıştım. Sonunda bu hafta hatamın farkına vardım ve helallik istedim, uzakta olduğu için hakkını helal etti ve malını hediye ettiğini söyledi. Ben helal parayla aldığım eşyaları bilgisayara çaldığım usb ile aynı girişe taktım ve onların da pislendigi yani günah işlemiş hissine kapıldım. Ayrıca hakkını helal ettikten sonra 1.5 sene boyunca bilgisayar üzerinden yaptığım her iş helal olmuş mudur? Helal parayla alınmış eşyalar o USB girişine takıldığında dinen sıkıntı olur mu?
————
Selamünaleyküm benim sorum şu; 13 yaşında iken arkadaşımın USB belleğini çalmıştım ve 1.5 yıl boyunca kullandım. Bilgisayarıma format attım ve tüm işlerimi ve başkalarının işlerini çaldığım usbden kurduğum sistemden yaptım. Bu ay ise hırsızlığa tövbe ettim. Bu hafta usbsini çaldığım kişiden helallik istedim. Hakkını helal etti ve malını bana hediye etti, ödememi istemedi. Helal olur mu?
Vesvese olduğunu düşündüğüm durum ise helal parayla aldığım cihazların bilgisayara çaldığım usb bellek ile aynı yere taktığımda günah olur mu yani çalıntı mal gibi pislenir mi? İçimde hep kötü bir his oluyor sanki günah bulaşıyormuş gibi.

Okudunuz mu?  Secde sesli dua edilir mi?

Kayıtsız Üye
slm,

bir çocuktan iki kere ondan habersiz parasını aldım. bir iki ay sonra aldığım parayı yerine koydum. ama kendimi hiç huzurlu hissetmiyorum. hakkını helal etmesini istiyorum ama çocuk olduğu için kabul olurmu emin değilim. ne yapmalıyım??

ve bir sorum daha olacak: iki farklı günde parasını aldığım için, iki kere mi hakkını helal etmesi gerekiyor yoksa bir kere hakkını helal etse yeterli olurmu??

Okudunuz mu?  Gusül abdestinden sonra vücutta kir görmek

çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için


arifselim
Aleykum selam. Helallik isteme imkanın olduğu sürece bunu istemek zorundasın. İşlediğin her iki durumu da ona bildirmelisin ve helal etmesini istemelisin. Kul hakkının çaresi hak sahibinden helallik istemektir.


affedilmeyen tek günah kul hakkı, helallik kul hakkı, Manevi kul hakkı

Bu kategoride yer alan Saç ektirmek caiz midir, Caiz değil midir? Günah mıdır, Günah değil midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kul hakkı affı ve helallik Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.