Anasayfa
24 Şubat 2022, 17:58
aile
Yönetici

Dinimizde kadının eşinden izinsiz bir yere gitmesi caiz midir

Dinimizde kadının eşinden izinsiz bir yere gitmesi caiz midir

mum
İslam dininde Kadının izinsiz dışarı çıkmasının hükmü nedir?

Dinimizde kadın erkeğinden (Kocasından) izinsiz dışarı çıkmamalıdır.
Veya izin verildiği yerler dışına gitmemelidir. Örneğin günlük ihtiyaçlar için markete gitme, manava gitme, fırına gitmek için genel izin almışsa gidebilir.
Komşu ve akraba ziyaretleri de öyledir. Kadın kocasına mutlaka gidebileceği yerleri söylemeli ki helal olabilsin, günaha girmesin.

Okudunuz mu?  Kadının yaratılışı ve nefs

Cevap: Dinimizde kadının eşinden izinsiz bir yere gitmesi caiz midir

AYSEN
eşlerin birbirinden haberdar olması evliliğin huzurlu gidişatı için çok önemlidir kadının izin konusunun başta konuşması ve eşinin ne istediğini öğrenip ona göre hareket etmelidir


Yorum: Dinimizde kadının eşinden izinsiz bir yere gitmesi caiz midir

Kayıtsız Üye
Kadının gittiği yerler: Market, fırın, komşu ve akraba ziyareti. Aferin. Çalışmayın üretmeyin öğrenmeyin öğretmeyin. Sonra bu kadar psikopat insan evladı hangi koşullarda yetişti de bir sümüklü ABD uşağı imamın kulu kölesi oldu diye sorup durun. Kadın mal değildir, obje hiç değildir. Herkes kendine gelsin. Allah herkese vermiş akıl. Kadın erkek diye ayırmamış yaratırken.

Okudunuz mu?  Genç kızın en uygun evlenme yaşı ne kadardır?

kadın kocasından izinsiz bir yere gidebilir mi, Eşinden habersiz bir yere gitmek, kadın kocasından habersiz gidebildigi yerler

Bu kategoride yer alan Eşiyle zorla ilişkiye girmek günah mı ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dinimizde kadının eşinden izinsiz bir yere gitmesi caiz midir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.