Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:50
sizden6
Abone

Alacağını alamayıp karşılığında izinsiz mal almak caiz midir

Alacağını alamayıp karşılığında izinsiz mal almak caiz midir

satilla
Çalıştığım işyerinden bir süredir alacağımı alamıyorum, bu durum daha önce çalıştığım yerlerde de başıma geldiği için artık maddi açıdan çok zorlanmaya başladım.
İşten ayrılacağım ancak, bu durumda alacaklarımı hiç tahsil edemeyeceğim.Zararımı telafi etmek için, çalıştığım firmadan iş ekipmanı izinsiz almam caizmidir?
İnsanların göz göre göre hakkımı gasp ettiği bu durumu kul hakkı yemeden nasıl lehime çevirebilirim?

Okudunuz mu?  Ailem dindar değil.

Yorum: Alacağını alamayıp karşılığında izinsiz mal almak caiz midir

EnesBakiEzer
Selâmün Aleyküm
Allah yar ve yardımcımız olsun inşaAllah
Güzel kardeşim hakettiği parayı size vermek zorundalar ama siz böyle bir şey yaparsanız uygun olmaz suçlu durumuna bile düşebilirsiniz.
Eğer maaşınızı alamıyorsanız düzgünce konuşmanız daha uygun olur ama gene maaşını vermiyorlarsa bence hiç öyle bir şey yapmadan yasal yollara başvurmanız daha uygun olur
Çoğu benim düşüncemdir gene şüpheniz olursa başkalarından yardım almanızı tavsiye ederim ama esyalari izinsiz almanizi asla tavsiye etmem
Allah’a emanet olun.

Bu kategoride yer alan Edilen Her Duanın Hemen Tersine Çıkmasının Sebebi ve Çözümü Nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Alacağını alamayıp karşılığında izinsiz mal almak caiz midir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.