Anasayfa
7 Ekim 2021, 14:48
temizlik
Yönetici

Vücutta yara varken abdest almak

Vücutta yara varken abdest almak

mum
Vücutta yara varken gusül abdesti kabul olur mu?

Yara abdest almaya engel olmaz. Yarayı yıkamayın ve abdest sonrasında mesh edin. Mesh de zarar verirse hiç ellemeyin abdestiniz geçerlidir.


Cevap: Vücutta yara varken abdest almak

HADİE
yara gibi değişik özürlü durumlar abdest almaya mani değildir çünkü bu kişinin elinde değildir bu şekilde yapılan ibadet aslında dahada sevap olacaktır zira zahmette rahmet vardır

Okudunuz mu?  İbadet gusül ve teyemmüm kavramlarının anlamları

Ufak Yara Ve Abdest

Kayıtsız Üye
Parmağımda ufak açık yani Sargılı olmayan bir yara var normalde kanamıyor ve dışarıya herhangi bir suda akıtmıyor abdest alırken buraya değil dışarı akan su abdesti bozar mı


Yorum: Vücutta yara varken abdest almak

Ensar
Yaranıza eğer su gelir ve bu yaranız daha beter bir hal alacaksa bu yaraya su değirmeye bilirsiniz. Yaraya sadece mesh edersiniz. Sizin söylemiş olduğunuz duruma göre abdest bozulmaz,içiniz rahat olsun.

Bu kategoride yer alan Sürme çekmek abdeste engel mi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vücutta yara varken abdest almak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.