Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:20
missa05
Abone

Kur’an ve Hadislerin değiştirlmediğine kanıt nedir?

Kur’an ve Hadislerin değiştirlmediğine kanıt nedir?

1stwarrior
Peygamber efendimiz vefat ettikten sonra, onunla ilgili hadisleri kim, ne zaman yazmıştır ? Hangi hadisin doğru hangisinin yanlış olduğunu nerden alayacağız ? Hiristiyanlar, Hz. İsa dan sonra incili değiştirmişlerdi, belki bu hadisleri yazanlarda bilerek olayları değiştirmiş olamazlar mı ? Sonuçta peygamber değiller neden güvenelim ? Kuran da sonradan kitap haline getirilmiş, Kuran da 1 cümlenin bile değiştirilmediğinin kanıtı var mıdır ?


Cevap: Kur’an ve Hadislerin değiştirlmediğine kanıt nedir?

Şema
Kuran’ın değiştirilemeyeceğine dair kanıt hakkında ayet var.
Hadislerde değişiklik yapıldı ve fakat buharı ve Müslim gibi hadis alimleri ayikladilar
Bu konuda hadis usulü adlı eseri okuma lazım ya da imam buharı Hz hayatını oku hadislerin sahih olanı nasıl seçildi bilgi edinir ve mutmain olursun

Okudunuz mu?  Her akşam teravihten önce sela okunması

Cevap: Kur’an ve Hadislerin değiştirlmediğine kanıt nedir?

1stwarrior
Bir müslüman olarak bu dedikleriniz bana saçma geldi. Neden ben bu şahısların kitabını okuyayım ? Onlar peygamber mi ?


Cevap: Kur’an ve Hadislerin değiştirlmediğine kanıt nedir?

Şema
Bilmiyorsun bilmediğini de kabul etmiyorsun
Ben sana adamın kitabından siz etmiyorum
Sağlam hadis ile uydurma hadisleri nasıl ayikladilar onu oku diyorum
Neyse sen peşin hükümlüsün başkası yazsın

Okudunuz mu?  Kurban ibadeti nasıl ortaya çıkmıştır?

1stwarrior
Hangisi doğru hangisi yanlış hadis bunu mantığımla kavramam mümkün mü ?


Mimsumi
Ben bir musluman olarak buhari’yi Ve Muslim’i nasıl peygamber olarak kabul edebilirim ki?Allah kur’ani korumustur kur’an mantigina ters hadisleri kabul edemeyiz.., İsteyen kabul eder İsteyen etmez , kimse kimseyi dinsizlikle suclayamaz.


mum
< Hangisi doğru hangisi yanlış hadis bunu mantığımla kavramam mümkün mü ? >
< Neden ben bu şahısların kitabını okuyayım ? Onlar peygamber mi ? >
Sahih hadisler belli, zayıf hadisler belli ve uydurma olanları da bellidir.
Öğrenmenin yolları var dileyen okur öğrenir dileyen de öğrenmez ama inkara kalkışmayın.
Ben merak ettim öğrendim ve şimdi bunun dersini veriyorum.
Sana hadis usulunu oku denmiş, buharinin hadis ayıklama yöntemini hayatını oku denmiş den reddediyorsun peki bu işi nasıl öğreneceksin.

Okudunuz mu?  Büyük günah işleyen tevbe ederse tevbesi kabul olunur mu

1stwarrior
Nerden okuyabilirim peki bunları? Ayrıca forumda alıntı ile mesaj yazma nasıl yapılıyor ?


drbuzadam
Kopyala / yapıştır yapmasını sevmediğim için direk kendi yorumumu yazayım.Doğrusunu Allah bilir. Hadislerle ilk tanışmam dini takvim yapraklarındaki hadisleri okumamla başladı ve arkasından Allah ondan razı olsun Nihat Hatipoğlunun (Bir insanın doğruyu görebilmesi için illaha doğruyu okuması gerekmez doğruya yanlış ile de ulaşılabilir yeterki kuranda da defalarca belirtildiği üzere Allahın bahşettiği en değerli organ beynini kullanabilsin)
hadisler eşliğindeki ramazan konuşmalarını dinlerken birçok hadisin Resulün ve Allahın kelamı olamayacağı kanısına vardım.Çünkü hadis demek Peygamberimizin ağzından çıkan söz demek ve Peygamberin ağzından çıkan söz de Allah vasıtası ile olacağı için bilhassa sahih hadislerin tamamı doğru algılanıyor.Şimdi hadis hakkında yazsam 100-200 sayfa A4 dolduracak kadar yazabilirim kısaca özetliyeyim.Hadisler yazılmaya Peygamberimiz öldükten 250-300 yıl sonra başlanmış Sahabe demek peygamberimizi 1 kez dahi uzaktan gören kişi demek hadis ilk ravisi de mutlaka sahabe olmalı ki "Hz. Muhammed dedi ki " şeklinde söze başlıyabilsin sahabelerin hepsi cennete gidecek – sahabelere Allah tarafından özel görev verildi vs. vs. diye yanlış bir algı var alıntı yapmayacağım kuranda defalarca tekrar tekrar yazıyor. Yaklaşık benzer şekilde ifade edeyim " sen kimin inanıp inanmadığını bilmezsin ben bilirim,aranızda inandım diyerek inanmayan birçok müşrik var,bilgiyi çarpıtırlar, az paraya değişirler, ben bile ne olacağımı bilmiyorum,de ki ben sadece beşerim bana vahyedileni tebliğ ile yükümlüyüm, deki gaybı yalnız Allah bilir vb.vb bu bahsettiklerim ayetlerden anladığımın özetleri her neyse nerden nereye ilk olarak şöyle söyliyeyim
"falanca sureyi falanca zamanda şu kadar okursan bu kadar günahın silinir-cennete gidilir-cehennemin kapısından dönülür " gibi hadislerin tamamı uydurma.Kuranda defalarca geçiyor yalnız Allah bilir.
"şunu yaparken bunu kaçıran da ona bakarken şunu yapan cehennemden çıkamaz-Allah affetmez " gibi hadislerin tamamı uydurma Kuranda defalarca bahsediliyor Allahın asla affetmeyeceği tek bişey var kendine şirk koşulması onun dışında olan herşeyi affedebilir de affetmez de Allah bilir.
birde saçma olan sahih hadisler var ki iki tanesini alıntı ile ifade edeyim"Peygamber hiç bir vakit ayak üstünde işemedi" (Hanbel 4/196; 6/136,192,213).
"Peygamberin ayak üstünde işediğini gördüm" (Buhari 4/60,62; Hanbel 4/246; 5/382,394).
Birazda İslam tarihini bileceksiniz ki tam idrak edesiniz Muaviye dönemi 4 halifeden sonra başladı Muaviye Ebu Süfyan ile Hz. Hamzanın kalbini (veya ciğerini tam aklımda değil) yiyen kadın var ya onun oğlu ki sonradan ebu süfyan gibi Müslüman olmuş Hind di yanlış hatırlamıyorsam.Gerçekten Müslüman olup olmadığını Allah bilir neyse Muaviye Hz Ali nin hakkı olan halifeliği alıyor Sıffin savaşında da Hz Ali onu yenecekken mızrak ucuna kuran sayfası taktırıp bozgundan kurtuluyor ve anlaşarak hilafet Muaviyeye kalıyor sonra yerine oğlu Yezid geçiyor Hz Ali nin oğulları Hasan-Hüseyin Kerbela olayları vb. yani Muaviye dönemi hakkında özet geçtim. Neyse sözü fazla uzatmayayım en fazla hadis rivayetçisi Ebu Hureyre 5374 hadis rivayet etmiş ve Muaviye döneminde altın çağını yaşamış.Ebu Hureyre’nin şu ifadesi Müslim’de geçer: Ömer ölünceye kadar ‘Allah’ın Resulu buyurdu’ diyemezdik (Müslim, 1. cilt).Hz. Aişe, Ebu Hureyre’ye: Sen Peygamber’den duymadığım hadisler rivayet ediyorsun dediğinde ona edepsizce bir cevap verir: Ayna ve sürme seni Peygamber’le ilgilenmekten uzak tuttu (Zehebi, Siyeru Alemin Nubela 2. cilt). Hz. Ali ise şöyle söylemiştir: Yaşayanlar arasında Allah Resulu’na en fazla yalan isnad eden Ebu Hureyre’dir (İbni Ebul Hadid, Şerhu Nehcul Belağa, 1. cilt). Yine Hz. Ali onun Sevgili dostum bana haber verdi ki diye Peygamber’den bahsettiğini duyunca: Peygamber ne zaman senin sevgili dostun oldu? diye sormuştur.
NEYSE yazılacak çizilecek o kadar çok şey var ki

Okudunuz mu?  İçki içilen evde ibadet yapılır mı ?

Nahl : 25 Kıyamet gününde kendi günahlarını tam olarak, bilgisizce saptırdıkları kimselerin günahlarının da bir kısmını yüklenirler. Dikkat et, yüklendikleri ne kötüdür.

SadakAllahülazim , yanlışım varsa şeytanın vesvesesinden Allah’a sığınırım.Doğru isem Allah Sahih hadislere iman edenleri affetsin.

Bu kategoride yer alan Annem babam çalışıyor bana onlar bakıyor. onların kazndığı para haram ise bu durumda ne yapmam gerek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kur’an ve Hadislerin değiştirlmediğine kanıt nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.