Anasayfa
9 Aralık 2023, 4:54
Sohbet
Yönetici

Bir insan için aile neden önemlidir? örneklerle

Bir insan için aile neden önemlidir? örneklerle

melle
Örneklerle ailenin önemi nedir? kısaca

Aile, soy ve evlilikle bir araya gelmiş ana-baba ve çocuklardan oluşan en küçük topluluğun adıdır. Kadın ve erkeğin birbirlerine karşı olan meyilleri, his ve arzulan sünnetullah gereğidir. Allah (cc), bu duygulan insana yaratılıştan vermiştir. Ancak şurası bilinmelidir ki, bu duygular ve arzular tamamen serbest bırakılmış değildir. Kadın ve erkeğin birlikteliği nikâh kaydına bağlanmış, bu şekilde tertemiz, sıcacık bir aile yuvasının kurulması ve neslin korunması amaçlanmıştır.
Aile toplumun çekirdeğidir. Nasıl ki insan hücrelerden, bina tuğlalardan, okyanus damlalardan meydana geliyorsa toplum da ailelerden meydana gelir. Nasıl ki, vücudumuzdaki tek bir organın rahatsızlığı bütün bedenimizin sağlığını etkiliyor ise ailenin durumu da bütün toplumun durumunu etkiler.


Cevap: Bir insan için aile neden önemlidir? örneklerle

AYSEVEN
aile önemli bir unsurdur düzgün bir aile içinde yetişen çocuk daha sağlıklı büyür ahlaki kuralları öğrenir ve ona göre yaşar toplumun istediği davranışları sergiler yanlışlardan uzak durur

Okudunuz mu?  Manda ve sığırda kaçta kaç zekat veriliyor?

bir insan için aile neden önemlidir

Bu kategoride yer alan Bir işe türk gibi başlamalı ingiliz gibi bitir ne demek? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir insan için aile neden önemlidir? örneklerle Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.