Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:41
missa09
Abone

Öfke ve kötü düşüncelerden kurtulmak içi okunulacak dualar varmı?

Öfke ve kötü düşüncelerden kurtulmak içi okunulacak dualar varmı?

S.G
bn fazla kınskanç biriyim bu yüzden sevdiğim kişinin eski hayatıyla ilgiili bişeyler aklıma geldiğinde çok öfkeleniyorum ve hem onu hemde kendimi çok kırıyorum öfkelendiğimde ve o kötü düşünceler aklıma geldiğinde bana yardıımcı olucak bir dua bilen varmı?


Cevap: öfke ve kötü düşüncelerden kurtulmak içi okunulacak dualar varmı?

Kaan Aykas
Valla bende aşırı bir merak ettim bakalım ne yazacaklar diye ama henüz yazılan bişey yok.
Dua etmek nedir ? herhalde kulun Allah dan bişeyler istemesi/yakarması/temenni etmesi vb. Zannedersem senin beklentin bunun kuran dili olan Arapça olarak verilmesi.Haşa sen bunu Türkçe ifade etsen Allah seni anlamayacakmı.Veya sana Türkçe bir dua söylense o dua dahamı etkili olacak? Yoksa duanın Arapça söylenmesi Ali Baba ve 40 haramilerdeki "açıl susam açıl" gibi tılsımlı bir söz olup mekanizmayımı harekete sokacak.

Okudunuz mu?  Sakala sövmek küfür müdür ?

VEYA ;
ihdinas sıratel müstakim (bizi doğru yola/sana ulaştıran yola ilet) dedikten sonra Türkçe olarak sevdiğim kişinin eski hayatı ile ilgili vesveseleri benden uzak tut şeklinde dua etsen….


Cevap: öfke ve kötü düşüncelerden kurtulmak içi okunulacak dualar varmı?

S.G
kusura bakamada sana göre herkez yanlış düşünüyoda tek sen mi akıllısın? bak bakalım bn orda arapça bir duamı istiyorum yazmışım yada bn normal dua edemiyorum arapça olsun öyle dua edeyimmi yazmışım bn normal bişekilde çok ta güzel ve olması gerektiği gibi ediyorum zaten ama fazlası kimseye zarar vermez anladınmı ne var yani daha fazla dua öğrensem bu durumum yüzünden ne halde olduğumu sen nerden bileçeksin ne kadar çok şey öğrenirsemsem ALLAHa yalvarırken o kadar çok onuda memnun etmiş olurum oturup Allahım beni budertten kurtar demekmi güzel yoksa Peygamber efendimizin yada Rabbimin sıkıntınızda bunu okuyun diyerek bize gönderdiği duaları okuyarak yardım istemekmi güzel yardım edeceksn beni anla yle bişeyler söyle anlamıyosanda hiç karışma bilen biri varsa o bana yardım eder!

Okudunuz mu?  Hanefi'ye göre kalamar yemek haram mı?

Cevap: öfke ve kötü düşüncelerden kurtulmak içi okunulacak dualar varmı?

Kaan Aykas
Çok özür diliyorum.Bende bilmiyorum.Bilsem merak içinde bekliyorum demem. Düşüncelerine tamamen katılıyorum.Dünyamızın yüzü suyu hürmetine yaratıldığı kahinatın efendisi peygamberimiz Hazreti Muhammed sallAllahu aleyhi ve sellem efendimizin naklettiği duayı okursak bittabi ki Allah daha çok memnun olur.Dinimiz akıl dini olurmu ki hiç nakil dini.Şeyhler şıhlar imamlar hacılar hocalar ne derse odur.

Okudunuz mu?  Kuduriye duasının arap harfleri ile yazımı mevcutmudur yayınlayabilir misiniz?

Kuran okuyacaksın da ne olacak defalarca birlemeden bahseder,öğüt alasınız diye ayetleri tekrar tekrar anlatıyorum der,aklınızı kullanın der,en önemli organ olan aklı size verdim der,önce benden sıratel müstakimi dileyin sonra dünyevi şeyleri isteyin der,hala anlamıyormusunuz der,ayetleri farklı farklı misal vererek anlatıyoruz Allah en iyi misal verendir der,Hristiyanlardan bahseder Allah çocuk edindi diye Hristiyanların bozulduğunu söyler,Allahı bırakıp İsayı tanrı edindiler der,teslise saptıklarını yani baba oğul ve kutsal ruh adına diyerek isayı putlaştırdıklarını ve şirke saptıklarını söyler halbuki Hristiyanların kutsal ruh dediği şeyin Allahın yolladığı Cebrail AS olduğunu söyler.Bunların gayb haberleri olduğunu gaybı birtek Allahın bildiğini söyler,defalarca Allah peygambere "sana gaybı soruyorlar ben bilmem de ben yalnızca beşerim,elçiyim,müjdeleyiciyim de der.Peygamberlerin hiçbirini diğerinden ayırt etmeyiz der.İbrahim peygambere sıratel müstakimi kendi aklı ile bulduğu için dostum der.Musa AS ile Tur dağında araya perde çekip bizaat kendisinin görüştüğünü söyler,İsa nın mucizelerini yapması için Cebrail AS tahsis ettiğini der.

Bu kategoride yer alan Dışarıdayken İkindi vakti aniden baş ağrısı ve yorgunluk başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Öfke ve kötü düşüncelerden kurtulmak içi okunulacak dualar varmı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.