Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:45
Sohbet
Yönetici

Peygamberimizin misafirlere ikram konusundaki tutumu nasıldı?

Peygamberimizin misafirlere ikram konusundaki tutumu nasıldı?

melle
Maddeler halinde,
Peygamberimizin misafirlere ikram konusundaki tutumu/davranışları hakkında kısaca bilgi veriniz?

Peygamberimiz, evine gelen Misafirlere/konuklara ikram etmiş, son derece nazik davranmış, onlarla yakından ilgilenmiş ve onlara karşı cömert davranmıştır.

ÖRNEKLER:
Bir keresinde Habeş Kralı tarafından Medine’ye bir heyet gönderilmişti. Peygamberimiz bu heyete bizzat kendisi hizmet etti, onlarla yakından ilgilendi. Bu durum sahabenin (Peygamberimizin dostlarının) hayretine gitti. Peygamberimiz onlara

Okudunuz mu?  Kur'anı Kerim'i niçin okumalıyız madde halinde açıklayınız

"-Bunlar bizim arkadaşlarımıza ikram ettiler. İlk muhacirleri hoş karşıladılar. Ben onlara bunun karşılığını bizzat vermek isterim" diyerek cömertliğini ve vefasını göstermiştir.

Peygamberimizin eşi Hz. Aişe hakkında şöyle bir olay anlatılır:

Zamanın halifesi Muaviye, Hazreti Aişe’ye bin sekiz yüz seksen dirhem kıymetinde erzakı hediye olarak Hazreti Aişe validemize göndermişti. Hazreti Aişe, bu erzakın tamamını yoksulara dağıttı. Akşam olunca da hizmetçisi Ümmü Dürre’ye:

Okudunuz mu?  Hz. Ömer Müslüman olduktan önceki ve sonraki hayatında ne gibi değişiklikler oldu?

— Git biraz ekmek – zeytin al, iftar edelim, dedi. Ümmü Dürre Hazreti Âişe’nin emrini yerine getirdikten sonra:

— Bugün bu kadar erzak dağıttın Ne olurdu, onların tamamını dağıtmasaydın, biraz et alsaydık, bu akşam iftarımızı etli yemekle yapsaydık, dedi.

Hazreti Aişe validemiz, hizmetçisinin durumunu düşünüp

Okudunuz mu?  İnsanın malını canını namusunu korumak için adam öldürmesi günah mıdır?

— Keşke önceden söyleseydin, birazcık ayırırdık, dedi

Peygamberimiz, verebileceği ne varsa çekinmeden verirdi. Kimine para verir, kimine yemek yedirir, kimine elbise giydirirdi. Bazen alacağından vazgeçerdi. Bazen birinden bir şey satın alır, parasını öder, sonra da aldığı şeyi satıcısına hediye ederdi.

Okudunuz mu?  Hz. Muhammedin fiziksel özellikleri

Cevap: Peygamberimizin misafirlere ikram konusundaki tutumu nasıldı?

AYSEVEN
peygamber efendimiz misafirlerine karşı son derece kibar ve anlayışlı davranırdı evinde olan yiyeceğini paylaşır ılımlı konuşur onları utandırmazdı

Bu kategoride yer alan Hz Peygamberin Allaha kullukta eşitlik konusuyla ilgili bir hadis başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamberimizin misafirlere ikram konusundaki tutumu nasıldı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.