Anasayfa
13 Ocak 2024, 6:26
Sohbet
Yönetici

Hz. Zülkifl hakkında kıssası

Hz. Zülkifl hakkında kıssası

melle
Hz. Zülkifl hayatı ile ilgili kıssa mucize vb her şey

Kur’ân’da adi geçen peygamberlerden biride Zülkifl (as)dır.
Kur’ân’da iki yerde kendisinden bahsedilmektedir: "ismâil, idris ve Zülkifl, hepsi sabredenlerdendi. Onlari rahmetimize soktuk. süphesiz onlar salih olanlardandi" (el-Enbiyâ, 21/85, 86).

Okudunuz mu?  Cümlenin en küçük birimi nedir? Kısaca

Âyette geçen "Zülkifl" adi değil lakabidir ve "nasib ve kismet sahibi" anlamina gelir. Fakat burada dünyevî zenginligi degil, onun üstün kisiligini ve âhiretteki derecesini kastetmek için kullanilmistir. Onun gerçek adi hakkinda çok farkli rivayetler vardir. Yahudiler O’nun, israilogullarinin esâreti sirasinda peygamber tayin edilen ve vazifesini Habur irmagi yakinlarinda bir bölgede yapan Hereksel oldugunu iddia etmislerdir. Âlimlerin bir kismi da onun Eyyub (a.s)’in kendisinden sonra peygamber olan Bisr adindaki oglu oldugunu söylemislerdir. Fakat bu görüslerin hiç biri kesinlik derecesine sahip degildir.

Okudunuz mu?  Şiilerin senegali şiileştirme çabaları

Zülkifl (a.s)’in peygamber olmadigi söyleyenler olmussa da, âlimlerin ekseriyetine göre peygamberdir ve makbul olan görüs de budur
KAYNAKLAR: (el-Kurtubî, el-Cami’li Ahkâmi’l-Kur’ân, Kahire 1967, XI, 327 vd.; el-Alusî, Ruhu’l-Meânî, Beyrut t.y., XVII, 82; el-Mevdudî, Tefhimu’l-Kur’ân, istanbul 1991, III, 327).


Cevap: Hz. Zülkifl hakkında kıssası

AYSEVEN
bilinen ve bilinmeyen bir çok peygamber vardır hatta peygamber olduğu kesinlik kazanmamaış ama yüksek ihtimaller içeren kişilerde vardır buda Allahın bir hikmeti bunlardan biride hayatından çok bahsedilmeyen hz zülkif peygamberdir

Okudunuz mu?  Namaz ibadeti sadece islam dininde mi emredilmiştir ?

hz. zulkifl kısası mumsema, Zulkfl

Bu kategoride yer alan Kabenin İslamiyetten önce ve sonra önemi nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz. Zülkifl hakkında kıssası Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.