Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:12

12000 ihlas okumanın fazileti

12000 ihlas okumanın fazileti

mum
Binlerce (12000) ihlas okumanın sevabı nedir?

4000 hatim sevabı elde edilmiş olur.

Buhari’nin başka bir rivayetinde Ebu Said el-Hudri’den Rasulullah (s.a.)’ın ashabına şöyle buyurduğu nakledilmektedir: "Sizden biriniz bir gecede Kur’an’ın üçte birini okuyamaz mı?" Bu onlara zor geldi ve buna hangimiz dayanabiliriz ey Allah’ın elçisi? dediler. "Allahu’l-Vahidu’s-Samed" Kur’an’ın üçte biridir." buyurdu.
Müslim ve Tirmizi, Ebu Hureyre’den rivayet etti. Rasulullah (s.a.) buyurdular ki: "Toplanın; size Kur’an’ın üçte birini okuyacağım." Toplanan toplandı. Sonra da Allah’ın Nebisi (s.a.) çıkıp İhlâs suresini okudu. Ardından da içeri girdi. Birbirimize, Rasulullah (s.a.) size Kur’an’ın üçte birini okuyacağım, ben bunu gökten gelmiş bir hayır görüyorum, demişti diye konuştuk. Allah’ın Nebisi (s.a.) çıktı ve: "Ben, size Kur’an’ın üçte birini okuyacağım dedim. Bilesiniz ki o, Kur’an’ın üçte birine muadildir." dedi.
İmam Ahmed ve Tirmizi, Nesai, Ebu Eyyüb el-Ensari’den Peygamber (s.a.)’in şöyle buyurduklarını naklettiler: "Sizden biriniz bir gecede Kur’an’ın üçte birini okumaktan aciz olur mu? Kim İhlâs suresini bir gecede okursa, Cenab-ı Hakka sığınmak için Kur’an’ın üçte birini okumuştur.

Okudunuz mu?  Üzerinde Kabe resmi ve ayet yazılı olan seccadede namaz kılınır mı?

Cevap: 12000 ihlas okumanın fazileti

ASUDE
ihlas suresi değerli surelerdendir bu surenin sıkça okunması çok önemlidir kişi faziletine nail olur duaları makbul olur ve dha çok imanı kuvvetlenir


Yorum: 12000 ihlas okumanın fazileti

Kayıtsız Üye
Ramazan da 12 Bintane ihlas okucam bir hocayı vekil kılmak zorundamıyım bide her okuduğumda bismillah çekmem mi lazım

Okudunuz mu?  Dini Nikahın Şartları Nelerdir?

Yorum: 12000 ihlas okumanın fazileti

Ensar
İhlas süresini okumanız için herhangi birini veya bir hocayı vekil tutma zorunluğu yoktur, buna gerek yok. Her ihlas okuduğunuz da, binlerce adet okusanız da besmele çekin, sure başında besmele çekmek sünnettir.


Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm . Çok çaresizim.
Babam bana kardeşlerime anneme çok kötü davranıyor. Yaptığı herşeyi bilerek ve zarar vermek niyetiyle yapıyor. Ömrüm olduğu sürece size çektirecem diyor. Anneme iftira attı. Dışarıya çıkacak yüzümüz kalmadı. Yaşadığımız bölgeden dolayı boşanamıyorlar. Aynı evde yaşıyoruz. Psikolojik sorunlar yaşamama sebep oldu. Sinir hastasıyım ilaç kullanıyorum. Öyle şeyler yapıyor ki tepkisiz kalamıyorum . Tartışmalarımız büyüyor. Küfüre şiddete kadar gidiyor. Kaç defa Tövbe ettim. Tövbemi bozmama vesile olduğu için daha da öfkeleniyorum. Artık Allah’a dua edecek tövbe edecek yüzüm kalmadı. Ne bu dünyada ne de diğer dünyada işim rast gitmez diye düşünüp duruyorum. İbadetlerimi bıraktım. Kabul olmuyormuş gibi hissediyorum. Hocam baba hakkı deniliyor. Evladın da hakkı yok mu?? Bize bu kadar zulmediyor. Baba diye bunları yapmaya hakkı var mı ?? Bu mübarek günlerde Allahı anamıyorum.
Efendim, ana baba hakkı hakkında, ana babaya itaat hakkında kitaplarda yazılanı nakledelim:

Okudunuz mu?  Kadın başı açık dua edebilir mi

alimlervelil
Kardeşim sabredin mutlaka ve mutlaka Allah’ın bilip sizin bilmediğiniz bir hikmet deryası ve her yaradılan kainatta bir domino taşıdır o olmazsa oyun bozulur sinemada biri mutlaka katıl yada kötü rol alır oyunu senaryoya göre hareket ediniz mutlaka sabredin sonu selamettir ve hayra alamettir

Okudunuz mu?  Zina yapan kişinin evlenmesi

12000 ihlas okumanın fazileti, 12000 ihlas hatmi nasıl yapılır, 12 bin ihlas okumanın fazileti

Bu kategoride yer alan Gece uyandığımda örümcek görüyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

12000 ihlas okumanın fazileti Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.