Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:21
Namazlar
Yönetici

Bir şeyin hayırlı olup olmadığını anlamak için kılınan namaz ?

Bir şeyin hayırlı olup olmadığını anlamak için kılınan namaz ?

mum
Hacet namazı dört mezhebe göre sünnettir, hacet namazı bir işin hayırlı olup olmadığı konusunda Allahtan yardım dilemektir.

HÂCET NAMAZI

Bir ihtiyacın giderilmesi veya arzulanan bir hususun yerine gelmesi için kılınan namaz.

Okudunuz mu?  Vakit namazları nasıl kılınır ve hangi dualar okunur?

Sözlükte ihtiyaç duyulan şey anlamına gelen hâcet kelimesi Kur’ân-ı Kerîm’de bu anlamda üç âyette geçmekte (Yûsuf 12/68; Gāfir 40/80; el-Haşr 59/9), ayrıca tekil ve çoğul (hâcât, havâic) olarak hadislerde de yer almaktadır (bk. Wensinck, el-MuǾcem, ĥvc md.).

Dört Sünnî mezhebe göre müstehap olan hâcet namazının meşruiyetine dair şu hadis zikredilmektedir:
Kimin Allah tarafından veya hemcinsi olan biri tarafından giderilecek bir ihtiyacı varsa usulüne uygun abdest alıp iki rek’at namaz kılsın, arkasından Allah’a hamdedip Peygamber’e salavat getirsin ve şöyle desin: Halîm ve kerîm olan Allah’tan başka ilâh yoktur. Büyük arşın rabbi olan Allah’ı yüceltir, âlemlerin rabbi olan Allah’a hamdederim. Senden rahmetine ve affına ulaştıracak davranışlarda bulunmayı, her türlü iyiliği elde etmeyi, her türlü günahtan sâlim olmayı diliyorum. Bende bağışlamadığın günah, gidermediğin keder ve karşılamadığın rızâna uygun bir ihtiyaç bırakma, ey merhametlilerin en merhametlisi olan Allah!
(İbn Mâce, İķāme , 189; Tirmizî, Vitir , 17; Hâkim, I, 320).

Okudunuz mu?  İlk oturuşta tahiyyattan sonra salli barik ve rabbena duaları okunsa sehiv secdesi gerekir mi?

Cevap: Bir şeyin hayırlı olup olmadığını anlamak için kılınan namaz ?

HADİE
hacet namazı dinimizde olan bir namazdır ve kılınması sünnettir bir sıkıntının bir sorunun hallolması ve hayırlı olup olamadığını anlamak için kılınır Allah’a sığınılır


hayirli olup

Bu kategoride yer alan Kaza namazı hesaplama yaşı kaç yaştır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir şeyin hayırlı olup olmadığını anlamak için kılınan namaz ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.