Anasayfa
17 Eylül 2022, 16:29

İmam nikahı kaç yaşında kıyılır

İmam nikahı kaç yaşında kıyılır

mum
Dini nikah denilen "İmam nikahı" en ugun yaş kızın buluğ çağına varıp kendi beğendiği biri olduktan sonra kıyılmalsıdır.
Fakat islam alimleri, kızın velisi kız daha küçükken onun rızası alınmadan nikahın geçerli olup olmadığı konusunda ihtilaf etmişlerdir.
Nikah geçerlidir diyen mezhep imamları olduğu gibi, geçersizdir diyen alimler de olmuştur.

Okudunuz mu?  Sinirlenmemek için hangi dua okunur ?

Cevap: İmam nikahı kaç yaşında kıyılır

HADİE
ergenlik zamanını geçmiş akıl sağlığı yerinde hem kendi rızası hemde ailenin rızasını alabilecek yaşta olmalıdır evlilik ciddi bir müessesedir bu konuda genç kızların fikirleri alınmalıdır


Dini Soru

beray
17 yaşındayım yaşımı doldurdum 18 olmama 9 ay var dini nikah kıysam kabul olur mu ve ilacı anne babamızın olması şartı kendimizden büyük birini götürsek olmaz mı

Okudunuz mu?  Aldatmak kul hakkına girer mi?

Yorum: İmam nikahı kaç yaşında kıyılır

ACİLSERVİS
17 yaşındaki birisi ergenliğe girmiştir dini nikahı kıyılabilir. Baba sağ ise babasız veya vekaleti olmadan nikah kıyılmaz. Kıyılacak nikah geçersizdir.


imam nikahi kaç yasinda kiyilir, kac yastan sonra dini nikah kiyilmaz

Bu kategoride yer alan Boşanan kadının tekrar evlenmesi için bir müddet var mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İmam nikahı kaç yaşında kıyılır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.