Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:42
missa0555
Editor

Akıldan geçirilen adak geçerli mi

Akıldan geçirilen adak geçerli mi

Kayıtsız Üye
Lütfen yardım bazen aklımdan adak vermek geçiyor kendi kendime ama dudağımın veya dilimin hareket ettiğini fark ediyorum ama adak vermke istemiyorum .Sesli mi söylemek lazım adak olması için?Teşekkürler


Cevap: Akıldan geçirilen adak geçerli mi

Sabri
Akıldan geçen adak adak olmaz geçerli değildir
Adak adamak içinden geçtikten sonra dil ile teyid edilendir.

Okudunuz mu?  Erdemliler Cemiyetine (Hilfu'l-Fudul) Hz. Muhammed (sav) neden katılmıştır ?

Cevap: Akıldan geçirilen adak geçerli mi

Ebu Renas
Akıldan geçirmekle adak olmaz. Dille söylenmesi gerekir.

Ebu Hureyre (r.a) rivayetle: Resulullah (sav) buyurdular ki:
Nezir, ademoğluna, Allah`ın kendisine takdir etmediği hiçbir şeyi yakınlaştırmaz. Ancak nezir, kadere muvafık olur. Nezir sayesinde, cimrinin kendi arzusu ile çıkarmak istemediği, cimriden çıkarılır.
Hadis No : 5728

Okudunuz mu?  Denizde Boğulmak (dinimizde denizde bogulanlar şehid mi oluyor)

Akıldan geçirilen adak geçerli mi

Kayıtsız Üye
İyi günler benim aklımdan şu şey olursa adak olrak kurban keseceğm diye bir şey geçiyordu ama ben vesvese olduğunu bilmiyordum araştırdım yarım yamalak aklıdan geçenlerin kabul olmadığını bilmiyordum.Eğer dileğim gerçekleşirse adağımı adamak zornda olduğumu biliyordum ama sonra dedimki eğer bu adklarım vesveseyse kurban vermycm sesli bir şekilde kesecem dedim ama önceden şunu düşünerek eğer bu düşündüklerim vesvese değilse diye ne yapmalıyım adağı vermeli miyim?Teşekkürler.

Okudunuz mu?  Ruhun bunalması

Sabri
adak kesmene gerek yok bu adama vesveseleridir kuruntulardır


Kayıtsız Üye
Aklımdan geçiyor adak adamak afedersiniz dilime bile hakim olmıyorum artık ağzım kapalı bir şekilde dilimle söylesem adak olur mu?Artık bazen dilimi ısırıyorum sırf adak olmasın diye.HEp bir kuşku hep bir vesvese aa ben vesvese olduğuna bile inanmıyorm ve hatırlamıyorum söyleyip söylemedğimi lürfen yardım edin ve önereceğiniz bir dua vs.. varsa yardım eder misiniz lütfen biraz ayrıntılı cevp verin çünkü çok vesveseliyim bu konuda .Sesli bir şekilde söylemediğimiz müddetçe geçerli olmuyordur.

Okudunuz mu?  Tövbe etmeye korkuyorum ne yapmalıyım

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm ben takıntılı yani sürekli vesveselerle boğuşan biriyim ramazan da yani şu an adet gördüm ve sonuna geldim ama henüz tam bittiğinden emin değilim oruç tutamıyorum ama içimden Bi ses sürekli adetliyken yarın oruç tutmazsan şöyle kötü bişey olur böyle kötü bişey olur deyip durdu ve ben bunlara dayanamadım artık ağlayarak Allah ım nolur kötü bişey olmasın yarın tutacağım söz veriyorum tutmazsan olsun dedim galiba ama içimden mi dışımdan mı bunu da tam bilmiyorum açıkçası bunu deyip demediğimi de tam hatırlayamıyorum ertesi gün oldu ama yine tam adetim in bitip bitmedipinden emin olamadım ve yine tutamadım benim ne yapmam gerekiyor ne olursunuz bişey söyleyin ben kafayı yemek üzereyim ya benim yüzümden kötü bişey olursa diye diye diye

Okudunuz mu?  İsraf ile ilgili hadisler

ACİLSERVİS
Aleykümüsselam. Adetlisin zaten oruç tutamazsın. İçindeki sesi bırak istediği kadar söylesin çağırsın bağırsın. Bundan bir şey çıkmadığını gördüğü zaman susar.


vesveseyle adak adamak, adak vesvesesi

Bu kategoride yer alan İnancımı kaybetmek istemiyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Akıldan geçirilen adak geçerli mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.