Anasayfa
28 Nisan 2022, 14:17
missa0555
Editor

İnancımı kaybetmek istemiyorum

İnancımı kaybetmek istemiyorum

Kayıtsız Üye
Merhabalar. Uzun bir süre Allah’a olan inancımı hiç sorgulamadım, kesinlikle inanıyordum. Sonra bir gün sonsuzluk hakkında düşünmeye başladım ve sonsuzluktan feci şekilde korktuğumu fark ettim. Sonsuzluk korkusunu atlattıktan sonra inancımı sorgulamaya başladım. Aklımdan bazı sorular geçiyordu. ”Ya Kuran uydurmaysa, ya İslam diye bir din yoksa, ya dinler sırf insanları düzene sokmak için uydurulmuş kavramlar iseler?” Çünkü düşününce insanları yola sokmanın en mantıklı yolunun "din" olduğunu fark edebiliyoruz. Sonraları hem dini yazılar hem de ateist yazıları okudum. Ve benim düşündüğüm bu şeylerin ateistlerin destek aldığı düşüncelerdi. Kendimi Allah’ın varlığına ikna etmeye çalışıyorum aslında inanıyorum çünkü Allah’tan korkuyorum. İnsan korktuğu bir şeyin var olmadığını söyleyemez değil mi? Lütfen beni bu durumdan kurtarın. İmanımı kaybetmek istemiyorum.


Yanıt: İnancımı kaybetmek istemiyorum

yeşil sancak
Kardeş sen iman sahibisin… şeytan imanını çalmak istiyor bu yüzden sana vesvese veriyor.. sende ona biraz yüz verdiğin için vesvese dozunu artırmış…. her ne vesvese verdiği vakit Euzubillahimineşşeytanirracim de…. sende biraz sohbet falan dinle …


Yanıt: İnancımı kaybetmek istemiyorum

Star
Ya inanın yazıyı okurken küçük bir tebessüm geldi 🙂

Şeytana bak hele.Herkeze aynı vesveseyi veriyor: ”Ya din yoksa? Ya Allah yoksa?(Haşa)”

Eee görüyorsunuz kardeşlerim şeytanı heryere nasılda yetişiyor.Eğer Allah’a yemin ettiyse bütün insanları yoldan çıkarmak için elinden gelen herşeyi yapar.

Bahsettiğin durum arkadaşım,banada oldu.1 hafta sürmüştü sanırsam sonra aldırmadım ve vesvese olduğuna inandım.Gerçeğinin aslında Allah’ın var olduğuna kendimi inandırmaya çalıştım.Yeni yeni İslamiyet’le ilgilenenlere ve namaza başlayanlara bu tür vesveseler -özelliklede bu- çok geliyor.

Aslında sana böyle bir vesvese geldiği için sevinmelisin.Bir örnek vereyim:

Hırsız,hiç boş eve girer mi?
Hırsız,boş evlere kıymetsiz değeri bulunmayan evlere girmeyeceğine göre,şeytanda imanı bulunmayan insanların aklına girmez.
Hırsız hep dolu olan,değerli olan ve içinde mücevherler saklı olan evlere girmek ister.Şeytanda hep imanı olan,inanmak isteyen kulların aklına girmek ister.

Umarım yardımcı olabilmişizdir.Allah yardımcın olsun kardeş.Allah’a emanet ol…


Yanıt: İnancımı kaybetmek istemiyorum

Aliaksandr
tam olarak doğrusu doğrusuna olmayabilir bu konuyla ilgili önce şunu anlatayım;
birgün HZ.Aliye şeytan vesevese veriyor.ya Ali ya din yoksa ya namazların boşuna gidiyorsa diye…HZ.Alinin ise cevabı mükemmel oluyor;
-ey şeytan ben ibadet ediyorum bence Allah var sence yok değil mi ben ibadetin karşılığında olmasa dahi ki bence var bir ceza almam ama sen azabı görürsün…
kelimeleri tam hatırlamasamda ana tema buydu…
imanın şüphelisi olurmu bilemem ama arasıra herkes senin durumuna düşebilir…Allahtan korkman senin ateizme ne kadar uzak olduğunu gösterir…Herzaman herkese söylerim ki Allahın sürekli azabını düşünmeyin onun birde cenneti var bunu inşAllah tüm müminlere verecek herkese cennette ne nimetler hazırlanıyor bunları düşün…İnsanın imanı namazla sağlamlaşır bence sonra zikir falan zaten gerisi gelir…Aklına güvenme din konusunda.Şeytan senin aklını senden iyi kullanır seni şaşırtır…Ya yoksayı düşündüren şeytan ya varsayı düşündürmez neden zaten var seni kandıracak ….Allah yardım etsin…

Okudunuz mu?  Melekler ile ilgili şiirler

Aliaksandr
mesela başka dinlerden insanlara ben şeytanın vesvese verdiğini görmedim neden onlar zaten sapıtmış dinleri yalandan ibaret ama müslümana vesvese canlı yayın 7×24…


Kayıtsız Üye
Allah hepinizden razı olsun… kafamdaki soruları giderdiniz inş. ALLAH’TA sixi benim gibi ferahlatır iki cihanda inş..


hasannn
ya bende de tıpatıp aynı sıkıntı var,sen nasılsın iyi oldun mu kardeşim?iyi olduysan kendiliğinden mi iyleştin yoksa ek olarak bişi yaptın mı?


Kayıtsız Üye
Aynı sekılde Kalbıme kotu kotu seyler gelıyor nedenını bilmıyorum ama artık uykularıma kadar giriyor gece yarisi kotu bir sekılde uykumdan uyandıgım oluyor sabah ezanı okunurken bile uyanıyorum Aklıma Haşa Allah yoksa hersey uydurmacaysa diye vede mesala cuma namazına gitmek istıyorum Gene aynı garip seyler ya bosa giderse yada ben lanetlendıysem diye kotu kotu seyler gelıyor aklıma.Eskıden çok cok huzurlu idim aklıma bu turden seyler gelmezdı fakat artık kurtulamıyorum bir turlu genede buna aldırıs etmeden ibadetımı yapmam en dogrusudur deilmı.Birde biriyle konusurken bile inancsızmısım gbi dusunceler gelıyor aklıma bunları onemsemeyıp ibadet etmem en dogrusudur deilmı hocam. Yardımcı olursanız Sevınırım.


Kayıtsız Üye
Bırakın bu korkuları. Kitapları, kurcamaları. İnanın ben senelerce denedim, hepsi boşa. Çok fazla detaillere iniyorsunuz, o neden şu neden bu neden derken aslı kaybediyorsunuz. Unutuyorsunuz. Gidin bir dağa çıkın, güneş batışını, doğuşunu izleyin, çiçek koklayın, denizi izleyin, annenizin sevgisi, yaşadığınız aşkları düşünün. Bir narın içindeki yüzlerce taneleri.. İnsanın bedenini düşünün.. beynin ve kasların nasıl bir mükemmel sistemde Beraber çalıştığını mesela.. Hiç bir kar tanenin bir birine benzemeyişini..Bir sanatkar sanatını gösterir gibi… Mutluluğu, çaresizliği düşünün. Bir tesadüf gibi yaşadığınız olayları, hayatta olmaz diyip de başınıza gelenleri, hayatın size yaptığınız bir iyiliğin yahut kötülüğün karşılığını verdiğini, söylediğiniz yaptığınız herşeyin dönüp dolaşıp sizi tekrar bulduğunu, yaşadığımız küçük mucizeleri. İnanın Allahı kitaplarda, hocaların, filozofların sözlerinde değil, bazen Allahı etrafınıza bakınca, bazende kendi kalbinizde bulursunuz.

almanyadan yazan bir müslümandan Allah’a olan aşkınızı tekrar bulma dileğiyle. Sevgi ve saygılar. 🙂

Okudunuz mu?  Yezidilerin dünyadaki nufusu ne kadardır?

Kayıtsız Üye
Bırakın bu korkuları. Kitapları, kurcamaları. İnanın ben senelerce denedim, hepsi boşa. Çok fazla detaillere iniyorsunuz, o neden şu neden bu neden derken aslı kaybediyorsunuz. Unutuyorsunuz. Gidin bir dağa çıkın, güneş batışını, doğuşunu izleyin, çiçek koklayın, denizi izleyin, annenizin sevgisi, yaşadığınız aşkları düşünün. Bir narın içindeki yüzlerce taneleri.. İnsanın bedenini düşünün.. beynin ve kasların nasıl bir mükemmel sistemde Beraber çalıştığını mesela.. Hiç bir kar tanenin bir birine benzemeyişini..Bir sanatkar sanatını gösterir gibi… Mutluluğu, çaresizliği düşünün. Bir tesadüf gibi yaşadığınız olayları, hayatta olmaz diyip de başınıza gelenleri, hayatın size yaptığınız bir iyiliğin yahut kötülüğün karşılığını verdiğini, söylediğiniz yaptığınız herşeyin dönüp dolaşıp sizi tekrar bulduğunu, yaşadığınız küçük mucizeleri. İnanın Allahı kitaplarda, hocaların, filozofların sözlerinde değil, bazen Allahı etrafınıza bakınca, bazende kendi kalbinizde bulursunuz.

almanyadan yazan bir müslümandan Allah’a olan aşkınızı tekrar bulma dileğiyle. Sevgi ve saygılar. 🙂


Kayıtsız Üye
vesveselerden kurtulmanın tek yolu ilimdir aynı sorun önceden bende de oluyordu aslında vesvesenin iyi yanıda var bana göre ben önceden alahın varlığının delillleri kuranın içinde yazanları falan hiç araştırmazdım merak etmezdim ama şeytanın bana vesvese vermesi ile zayıf yanlarımı gördüm artık her vesvese verişinde verdiği vesvesenin üzerine gidiyorum Allahın varlığı hakkında veriyor ise bol bol Allahın varlığının delillerini araştırıyorum vesvesenin en büyük sebebi o alanda fazla bilgi olmaması yüzündendir.


Kayıtsız Üye
Çok güzel yazmışsın almanyalı kayıtsız üye


hasannn
Allah razî olsun kardeşlerim bendende hala sıkıntı var ama bu psikolojikmiş galiba kardeşim sendede aynı sıkıntı var Okb hastalığı yaz insAllah şifa buluruz


Kayıtsız Üye
evet hocam hiç aldırış etmiyorum ama yine korkuyorum diyorsan ( inancımı kaybetmekten ) bir abdest al namaz kıl.sonra birsin Allahım diye bir şarkı var onu dinle türkçe kuran falan dinle ben hergün 3 sure dinliyorum bir cesurluk geliyor.Babam demiştiki eğer inancını kaybetmekten korkuyosan bu inancının güçlü olduğunu gösterir.zaten namaz kılıyorsan Allah’a inanıyorsundur.


Yasinn
Selamün Aleyküm ve Rahmettullahi ve Berekatü.
öncelikle Allah ın rahmeti bereketi selamı hikmeti üzerinize olsun ben yaşında bir gencim hayatı hızlı yaşadım benim aklıma geldikçe utandığım günahlarım var bunlardan birisi yaşından bu yaşımakadar uyuşturucu bağımlısı olmam ben bağımlıykende elhamdülillah müslümandımve halada öyleyim şimdi işlediğim bazı günahları devam ettirdiğim zamanlarda Allah a olan inancım bana göre çoktu dinime sadık biriydim şimdi Allah a şükür günahlarımdan uzaklaştım beş vakit namazımı kılıyorum Allah a tevekküllü yaşamaya çalışıyorum ve bunları yaparkende aklımda Allah olan inancımın zayıfladığı gelio çok korkuom kuranı kerimin mealini okuyorum içindeki bazı ayetlerinde geçen kelimeler aklımı tırmalıyo şimdi biliyorum şeytan vesvese verio bunu nerden anladım işlediğim bazı günahları yaparken hiç böle bivesvese yoktu ibadetlerimi yaparken gelmeye başladı vesvese bunu ne kadar bilsemde içimde kendimle savaşıyorum namaz kılarken kabul olmuyo gibi his gelio ama kılmayıncada daralıom sürekli bir yerlerden çare arıominancımı artırmak için ne yapmalıyım die adam akıllı bir cevap alamıyorum imanımın zayıf olduğunu hissediom ateislerin sorduğu sorular kafamı zaten iyice karıştırıyo diorum ki Allah korusun dinden çıktık yenildik şeytana karşı nabacazzina serbet içki serbest anladık ta öldükten sona hayat olduğunu cennet olduğunu söyleyen beyan eden tek din İslam kafam çok karışık mesajımı her kimler okuyup yardım edecekse Allah ın bereketi rahmeti üstüne olsun bana sağlam bir cevap verin ruhsal problemlerim var psikolojim çok hassas çok kez intihar etmeyi düşündüm içimde iki tane ben var birisi inanıo birisi inanmamaya çalışıyo kurbanınız olayım bir yardım edin bana daraldım bu durumdan Allah a emanet

Okudunuz mu?  İmam nikahı kıyalan kız bakire degilse veli gerekirmi ?

Şema
Kardeş Allah hidayetini daim eylesin.
1- Dinini bir ilmihal alarak öğrenmeye başla, Meal okuyarak din öğrenilmez.
2- İbadetin kabul olmama hissi şeytandandır, aldırma
3- Mutlaka dini sohbetlere katıl


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar merhaba, rastgele sayfalarda gezinirken buradaki soruya rast geldim ve bu konu üzerine bir parça konuşmak istiyorum.

Vesveseler, yani aklımızdan geçen kendimiz ve başkalarıyla ilgili şüphelere, korku ve ümitsizliğe yönelik duygulara, güvensizlik ve kararsızlık durumları gibi çoğunlukla insanı huzursuz eden tipik olaylara neden olur. İnsan ister er ister geç yaşında olsun farketmeksizin eğer inanıyorsa bu vesveselere maruz kalır ve sorununu çözmek için gerek doktorlar yani psikiyatr ve psikologlardan gerek de dini birikimi olan kimselerden yardım almaya uğraşır. Zira sorunu gerçekten sürekli karşısına çıkıyorsa bunun salt psikolojik olabileceğini,, kendi zihninde bir sorun, kendine yönelik bir aşılmaz bir zorluk olduğunu zannedebilir, aslında bu noktada rotasını kaybetmesi muhtemeldir çünkü eğer psikoterapi ve psikiyatrların tedavi yöntemiyle kişide ancak maddi ihtiyaçlara yönelik bir doyum sağlanabilirken kişinin asıl soruları ve sıkıntıları askıya alınmaktadır.( Bizzat denedim.) Özellikle hayatın anlamı üzerine düşünüyorsanız kendiniz için, hatta diğer insanlar için yapabileceğiniz şeyler dahi sizi rahat ettirmez, çünkü sorunuzun peşindesinizdir.Bu noktada size en büyük tavsiyem, kendimde de gördüğüm kadarıyla sorularınızı yanıtsız bırakmamanız ve kendinize yenik düşecek kadar zayıf olmamanız. Sorununuz ancak onun varlığnı kabul ederseniz çözülür hale gelir.. Öteki türlü uzunca bir zaman kabuğunuzda kalacak, öğrenmeye geç kalacak, belki de burada inancınızı kazanmadan kaybedeceksiniz. Şunu unutmayın, namaz da, oruç da ve diğer ibadetler de inançtan yani imandan sonra gelir. Öncelikle inancınızı kazanın, niçin inanmalıyım? Niçin inanmamalıyım? Neden dünyadayım, burada olmanın bir anlamı varsa bu ne olabilir?
bu sorular kesin ve evrensel yargılara dayanacak cevaplara sahip değil arkadaşlar fakat kendinizi nereye ait gördüğünüzü neyi bulabileceğinizi ve neyi aramanız gerektiğini gösteren klavuzlardan en önemlisidir fikrimce. Lütfen islamı iyi anlamak adına yapılabilecek her şeyi iyi incelemeye çalışın. Kuran ayetlerini bir yasaklar cezalar kitabı olarak değil hayatın değeri şeklinde görmeye çalışın ve anlama kavuşmak için okuyun. Şimdilik söyleyebileceklerim bunlar.
Selametle..

Okudunuz mu?  Abdest alırken ayak parmakları nasıl yıkanır

Kayıtsız Üye
Salam men azerbaycandan aferim dostlar men cox ozume qapaniram yerimden durmaq istemirem hecne yemek istemirem hecneden zevk ala bilmirem zaten oleciyik zaten bu gunler geride qalacag oyunmu oynuyuram ozume niye aldadiram deye dusunub heycanlaniram ölü gibi ancak yatiyorum aç susuz


Kayıtsız Üye
Adim bayramcan bu gun bu dusunceler bana da geldi burdaki yazilari okudukca icime ferahlik geldi ve dedimki yarabbi sana çok sukur sana olan inancimi arttir çok sukur bisey kalmadi sizlerdende Allah razı olsun yorumlariniz gercekten çok güzel hepiniz Allah’a emanet olun bu supheye dusenlerde besmele cekip ayet el kursi okusun tekrardan Allah’a emanet olun kendinize iyi bakin


Kayıtsız Üye
Allah hem bu soruyu soran hemde cevaplayanlardan razı olsun aynı sorular benim kafamda vardı içim çok ferahladı Allah’ım hepinizde razı olsun inşAllah


Kayıtsız Üye
LYS ye çok çalıştım tip fakültesini istiyordum Allahtan da çok yardım istedim ama sadece 1 puan ile kaçırıp diş hekimliğine gittim ve diş hekimliğini de beceremiyorum ne zaman dua etsem yine olmayacakmis gibi geliyor ne yapmalıyım yardım edin lütfen


Şem’a
Dua asla reddedilmez ve mutlaka kabul olur ama ne zaman ne şekilde kabul edeceğini sadece Allah bilir
Size düşen asla dua etmeyi bırakmamanızdır


Kayıtsız Üye
Selam.ben azəri kizi lamiya.ewimden ayrıldım ihanet etdiyi için.bi kez deyil,kaç defa etdiyinin.gunahkarmiyim?sabr edib də bitirmemeliydimmi bu evliliyi?nədən bu kadar içim daraliyor,iki evladim var.ama artıq yawamak bele istemiyorum.


mum
< azəri kizi lam
iya
>

Lamiya kardeş, kocanız ihanetten vaz geçerse yuvanızı yıkmayın ama hala devam ediyorsa ayrılın ve evlenin bu durumda günahkar sayımazsınız

Okudunuz mu?  Yapılan ibadeti söylemek ne kadar doğru

Kayıtsız Üye
Selam…benimde hep aklımı kurcalamistir bu soru… sonsuzluk var… pekala ALLAH nerede?ama KUR’AN I KERİM okuyunca değişti hepsi…fakat şöyle bir durum söz konusu…bazı ayetler kafani karıştırdı..sağolsun HZ MEHDİ Hocam beni aydınlatıyor bu hususlarda…😁😉


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm. İçe kapanık bir hayat yaşıyorum daha önce intihara teşebbüs ettiğim için dini sorgulama evresine geçtim ve derin derin bazı geceler dua ederek hatta namaz kılarak vicdanımı test ettim ama hiç sızlamadı. Allah var bu kabul ediyorum ama son zamanlarda psikolojik sorunlar yaşıyorum neredeyse bir yıldır yaşıyorum ve çok zor bir dönemden geçiyorum 20 yaşıma girdim ama hayata dair bir zevk alamıyorum ve bu yüzden Allah’a olan inancımı yavaş yavaş yitirdiğimi düşünüyorum. Hatta bazen istemeyerek dinle alay edebiliyorum ve insanlara istemeden ateist bir yapıya sahip görünüme düşüyorum. Bu durumdan memnun değilim çünkü Allah’a inanıyorum ama hissedemiyorum yada ben hissettiğimi zannediyorum. Dinle ilgili sobbetlere katıldım ama hep ezber geliyor bu sohbetler ve beni tatmin etmiyor yada aklımda ki sorulara bir cevap bulamıyorum. Köşeye sıkıştım. Çok daralıyorum. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum ama Allahtan uzaklaşıyorum her gece dua etmeme rağmen namaz kılmama rağmen ne yapacağımı bilmiyorum


Kayıtsız Üye
"Hırsız boş eve girer mi?" Tek bir cümleyle bu vesveseye düşmüştüm ve yine senin bu cümlenle kurtuldum. Allah senden razı olsun.


Kayıtsız Üye
Hayırlısı ne ise olsun kardeşim bende senin gibi bişeyleri çok istedim zamanında başıma gelmeyen kalmadı


Kayıtsız Üye
Merhabalar 24 yaşındayım şu yaşıma kadar h iç Rabbimi sorgulamadım haşa geçen bir arkadaşla oturdum ve şuan beynim beni yiyip bitircek çok korkuyorum Allahıma olan inancım kaybolcak diye ölürüm daha iyi bana yardımcı olun napcamı bilmiyorum dualarımı okuyorum her daim namazımı da kılıyorum ama çok korkuyorum hemde çok .. Ya kafayı yediysem ya inancım bittiyse


Kayıtsız Üye
Merhaba arkadaşlar
Bu tür kuşkular bende de oluyor.
Çok küçükken yatılı kuran kursuna gitmiştim.
Yaklaşık 1 ay kadar kaldım. Her gun 5 vakit namaz kılar, kuran ogrenirdim.
O kadar inancım kuvvetliydi ki .
Sonra 7 yıl geçti aradan. Hiç kuran kursuna gitmedim. Kuranı çok az hatırlıyorum
Bu sure zarfında en çok ta bu yil islama olan inancmı sorgulamaya başladım. Allah’a inanıyorum. Biliyorum onu.yinede kuşkuya düşünüyorum. Dün gece rüya gördüm. Anlamna baktım yorum çok kötü günah işlediğimi söylüyor. Tam da uyumadan önce kardesimle islam hakkında konusmustuk. Islama kuskuyla baktigimi filan. Bu durumdan sizlerin yorumlarini okuyarak birazda olsa kurtuldum. Cok sagolun

Okudunuz mu?  Taassup nedir ve ne gibi zararları vardır ?

Kayıtsız Üye
Allah’a olan inancımı kaybediyorum. İçimde bir yerlerde "saçmalama, Allah tabii ki var töbe töbe" diye bir ses geliyor ama işte gelip geçiyor. Ağır basamıyor. Bu aralar felsefeyle ilgilenmeye başladığım için mi oldu bilemiyorum. Şöyle düşünüyorum; Allah varsa bunca kötülük nasıl olur? Nasıl yardım etmez? Haberlerde hep görüyorum onlarca çocuklara hayvanlara yaşlılara kadınlara ne zararlar geliyor. Dünyanın çivisi çoktandır çıktı hatta yerini küf bağlıyor ama hala iyi bişiler olduğu yok? Var ama kötülükler daha çok. Kısacası ne yapacağım bilmiyorum. Böyle düşünürken düşünme falan diye kendime kızıyorum ama olmuyor. Sınav diyeceksiniz. Bunu ben de biliyorum ama en kötü andayken yardım edemez mi? Peygambeleri nasıl kurtarmış o kötü zamanlarında? Ve ben Allah’a çok bağlı biriydim. Sürekli diyalog içindeydim. Pek fazla çevrem olmadığı için Allah’la arkadaş gibi konuşurdum çok samimi bir şekilde dua ederdim (küfür ve argoya kaçmadan yanlış anlaşılmasın) acaba bununda bir payı var mı? Ne olur yardım edin. Bunları düşünmeyi sorgulamayı ben de istemiyorum ama kendimi de alamıyorum.


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar Allah hepinize şifs versin. Hepimizi güldürsün cennetiyle şereflendirsin. Ben bir dindar çocuğuyum. 5 vakit namazım tam çok şükür ve prygamber hayatları kuran mealleri ile vakit geçiren manevi dozu çok yüksek olan biriydim. Fakat öyle bir vesveseye yakalandım ki hayatımın en kötü 3 ayı idi. Geceleri 1 saat uyku ve 1 ay hiç bişi yemedim. Pişmanlık duygusu hala mevcut. O kadar çok araştırırdım ki en son saçmalamaya başladım. Kainatı nasıl bir güç yaratır değil de nasıl yaratıldı gibi tahmin edemeyeceğiniz aklınıza bilr gelmeyecek vesveseler geldi. Allahın zatı hakkında düşündürüldüm sürekli ve yanlışa düştüm. O yüzden gerçeği bulduktan sonra lütfen ibadetlerinize yönelin bu konulara hiç takılmayın Allah korusun ciddi sıkıntılara yol açar. Emin olun yatırır aylarca. Ben hayatımdan ümidimi kesmiş korkarak bir hayat sürmüştüm. Halen daha yardım istiyorum fakat bulamıyorum . O yüzden bütün islam alemine dua edelim . Mesele imanımızı kollamak arkadaşlar dünyalık çok boş şeyler. Dua ve selamet ile..Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.


Kayıtsız Üye
İnancını kaybetme sakın bir düşünsene Cennet’te ki güzellikleri,
Oradaki güzellikleri hayal bile edemezmişiz kim bilir ne güzeldir 🙂
Düşünmek bile mutlu ediyor insanı ancak birde Cehennem’i düşün bu hayatta bildiğimiz hiçbir şey Cehennem ateşi kadar sıcak değil yani güneşin içi bilmem kaç milyon derece onun bilmem 100 mü 200 mü ne katı daha sıcak Cehennem ateşinde yanma ihtimalimizin olduğunu düşün !!!ALLAH KORUSUN!!!
Kısaca şunu demek istiyorum:
Allah’a inancını kaybetme kaybetsen bile inanmaya devam etmeye çalış inanmak ‘İSTE’
Unutma ki bir hatan olduğu için kaybettiysen inancını Allah affedendir seni affeder ya affetmezsemi geliyor aklına?
Affedeceğine inan Allah’tan umut kesilmez…
Neyse anlat anlat bitmez gerçekten dinimizi anlatmaya tüm evren yetmezmiş :))

Okudunuz mu?  Kuranda kaç ayet kaç sure vardır?

Kayıtsız Üye
Bazı youtube kanallarında ki kafana takılan sorularla ilgili videolar izleyebilir ve Kuran mealide okuyabilirsin vesvesenin geçmesi konusunda faydalı olabilir


Kayıtsız Üye
ben de eskiden tam bir musluman olmasam da inaniyordum. kitaplari okumaya basladigimda hepsinin insanlari korkutarak huzurun bozulmasini onlemek için yapildigini cikar sahiplarinin daha da guclu olmak için yaptigini anliyorum. keske eskisi gibi inancli olabilseydim keske hiç kuran tevrat incil okumasaydim. kendini daha iyi hissederdim. malesef biraz dusununce arastirinca din fln olmadigini gorebiliyorum. bir guc ya da gucler var. olunce nolcak gercekten çok merak ediyorum. tamamen yok mu olucaz diğer taraflar var mi dongudemiyiz ? Allahin ya da Allahlarin bizi hiç umursamadigini ne yaptigimizla ilgilenmedigine artik tamamen inaniyorum. keske tam tersini dusunebilseydim o zaman kendimi guvende hissederdim . 3 yasinda acliktan olenler tecavuze ugrayanlar kimsesizler sakatlar korler kotuluk yapip mutlu huzurlu yasayanlar


Kayıtsız Üye
Benim gibi ne kadar çok insan varmış. Bende ayni durum içindeyim.1 yıldır hayatimla ilgili dua ediyordum yetmiyordu çocuklarıma da ettiriyordum kandiller oruc cuma günleri dilimdr hep
o dua.ama olmadi belki daha güzel olacağından dir bilmiyorm ama inancimi kaynettim namaz kılmayıp dine göre yasamayanlar din için cabalamayanlarn isleri daha çok yolunda gidiyo dedim sonra 2 gun namazo biraktim ama icim rahat etmedi tekrar basladim Allah gerçekten varmi diye sorgulamaya basladim kuskuya düştüm.hasa inanıyorum tabi ama kuşku var neden kabul olmado sorusu var..namaz kılarken icimden gelerek kılmıyorum alışkanlık oldu kılmak.yanimda biri dua ettiğinde kabul olmayacakki diye düşünüyorm kötü gunler geçiriyorum insAllah bir an önce gecer duam kabul olur vesveseler biter rabbim kalbimizi imanla doldursun


vel Fecr
Dehr 27 : Şu insanlar, çarçabuk geçen dünyayı seviyorlar da önlerindeki çetin bir günü (ahireti) ihmal ediyorlar.

insan peşincidir. dua ettimi olmasını ister. peki bu dua senin için hayırlımı bunu hiç düşündün mü ? geleceğini bilmediğin bir duayı Allah kabul etmedi diye düşünüp yüz çeviriyorsun. buna ne hakkın var ? buna ne gücün var ? sen daha kendine bile hakim olamayan aciz zavallı bir kulsun.
Peki Allahın sana verdiği nimetleri ne kadar tefekkür ettin ? sana verdiği eli gözü duyguları nefesi suyu. bunlar sana nereden geldi ?

Okudunuz mu?  Artan yiyecekleri eve götürmek

peki sen dünyaya nasıl geldin ? pat diye bir anda kendiliğinden mi oluştunda yaradana dair şüphelerin var. söylermisin sen espri falan mısın.

iman etmek isteyene fil süresi bile yeter. iman etmek istemeyen kalbinde hastalık bulunanlara tüm ayetleri tefsir etsen ne fayda.

şeytanın vesveselerine uymayasın. amelinde sabır göster. mahşerdeki çetin hesaba hazırlık eyle. kabirinde senle kalacak olan sadece ameldir bunu unutma ona göre yaşa. kibrin gururun yüzünden yaradana isyanda bulunma, galu beladan geldiğini unutma.


Kayıtsız Üye
Haklısınız.ama iste bir an geliyorki neden diyorsunuz.cunku işimz yolunda gitsin diye dua ederken bir yıldır başımıza gelmeyen kalmadi neye elimizi atsak hepsinde sorun sıkıntı yaşadık. Neden dedim niçin sonra icimd3 kuşku olmaya başladı duyan varmi ki diye.bugün kandil içimden dua etmek bile gelmiyor.benki kandiller gelsin diye sabirsizlanan biriydim.Allah la sohbet eder dertlesirdim. Her zaman peygamber efendimiz yanimdaymis gibi konuşur dum.kurana sarilip kafami dayar dua ederdim.belki sorunum psikolojik bilmiyorm sadece bu düşüncelerim geçsin bir an önce eski halime döneyim.ezan okununca yine mi namaz demeyeyim inancla namazımı kılıp dua edeyim.icim istemiyo kalbim huzursuz bu durumdan dolayi ama kusku beni bırakmıyor..beynim ikiye ayrilmis sanki yarisi inaniyo yarisi kusku duyuyo sorguluyor.sorgulayan agir basiyo


Kayıtsız uye
Oncelikle selamün aleyküm abilerim kardeslerim bu lanet vesvese banade geliyordu 10 yaslarimdayken gelmisti aglamistim ablam saolsun yardımcı oldu gecti fakat 18 yasindayken daha kotusu bir daha geldi fakat insan daha bilincliyken dahada zor olur atlatmasi onceki arkadaşların yazdigi gibi hirsiz bos kapiyi calmaz içinde iman olanlara geliyor bu sıkınti bende nerdeye 5 vakit namazımı kiliyordum 18 yasinda iken fakat aklima sosuzluk geldi anlayamiyodum cildiriyodum ya bildiginiz nefesim daraliyodu bu kavrami dunyada anlayamayiz bu ayni dunyada olmayan bir rengi dusunmek gibidir ne kadar zeki, hayal gucu yuksek olursaniz olun dusunemezsiniz ve bir zamandan sonra Allah korusun psikolojiniz bozulabilir kendimden biliyorum. Bu evreyi yavas yavas atlatirken sorgulamayi ve dinimi çok güzel yasiyodum ya cennette sikilirsak , kader ve irade gibi sorular geliyordu Allah sukur bu sorulara cevap buldum fakat bazi seyler vardirki aciklanmaz fakat Allah’a xok sukur bize inanma sansi vermis eğer islamin gercekligine karsi kanit ariyorsaniz kuran i kerimda çok var 1400 yil önce o teknoloji ile bilinmesi imkansiz yuzyillar sonra ogrenilen bir çok hakikati kurani kerim soylemistir dunyanin yuvarlak olmasi yorungeler gibi…. ve kabe nin dunyanin altin oran noktasinda olmasi gibi …. bu kisiden kisiye degisiyor kimisinin inanmasi için bir cümle bir kelime yetiyor iken kimisine yuzlerce sorularin yanitlanmasi lazim fakat her soru yeni bir soru acar size tavsiye dostlarim boyle seyleri kafanizfan uzaklastirin akliniza getirmeyecek seylerele ugrasin ibadetlerinizi aksatmayin Allah her turlu disi ve erkek seytanlarin ve cinlerin serrinden korusun cümlemizi Allah hepimize bol iman zenginligi versin Allah sifa versin Amin.

Okudunuz mu?  Temel Hak Ve Sorumluluklarımız Nelerdir?

Kayıtsız Üye
Bir an gelip de neden diyorsaniz bunu kendinize demelisiniz?
Bir terslik varsa bu kul olarak bizdendir Allah’da yanlis olmaz.
Gecmisinizi sorguluyor musunuz,belki bu yasadiginizdan çok daha kotu seyler olabilecegini bilmenize ragmen bazi yanlislar yaptiniz bunu kendinize sordunuz mu?
Belki iyi seyler olmasi için biraz mucadele etmeniz gereken bir duruma geldiniz,
anlam olarak Allah kullari yalvarsin diye onlara bazi zorluklar verir diye anlamistim bir ayetten.yine bir ayette duamiz olmasa bize deger verilmeyecegi anlami vardi diye hatirliyorum.
Simdi duadan vazgecmeyin ama tabi hayirli duayi kastediyorum.belki hayir bilerek ser istiyorsunuz onu da bilmiyorum.

Hayirla dilenecek her hayri diliyorum sizin için.sakin Allah a yanlis yapmayin yapilan yanlisin bedeli vardir!

Ve dualarınızi duyan hayal bile edemeyeceginiz o yuce ilah var!

onun varligindan sizi duydugundan emin olun ve şüphe ettiginiz zaman ona yanlis yapmis olacaginiz bütün konularda doğru ve kesin bilgiyle apacik gorerek suphelerinizin gitmesini ve ona yanlis yapmamanizi da dileyin!


Kayıtsız Üye
Çok teşekkür ederim benim de aklım da böyle sorular vardı gidermeye çalışıyorum


Kayıtsız Üye
Bunların hepsi bilgisizlik ile ilgili, örneğin ben dini konularda çok bilgim olmadığı halde, doğduğum coğrafya nedeniyle anadan babadan müslüman ım.
Ama dünyada her gün onlarca insan yaşadığı anlamsız hayatı ve dejenere olmuş dini görüp İslam’a giriyor,biz ise naapıyoruz,acaba şu şöyle mi,bu böyle mi? Şeytan ve vesvese tâbi ki var ve gerçek,ama biz de çok bilgisiziz.
Bunun en doğru yolu, Allah ı tanımak,bunun da tek yolu Kur’an ı anlamak.
Bakınız DR Zaik Naik e.
Bir İslam profesör ü,kendisine ne sorulursa nasıl mükemmel cevaplar veriyor.
Allah aşkına biz kime ne söyleyecek kadar biliyoruz ki?


Kayıtsız Üye
Arkadaş kendine Allah’ın varlığını inandırmak ne demek? Sen inanınca var inanmayınca yok olmuyor. Okuyun arkadaşlar. Karanlığı bilmeyen bir insana bunu nasıl anlatabilirsiniz?
Her peygamber gönderildiği toplumu düzene sokmak için görevlendirildi. Ancak bu dünyada inançlı bir insan olarak yaşamayı öğretmek o kadar zor ve insanların anlama kapasitesi o kadar dar ki, bu kafası karışan kardeşimin bugün düşünüp sorabildiği şeylere o dönemler sıra gelmiyordu.
İnsan oğlu yaratıldığı günden bu yana ilerlemedi, hep geriledi. Ancak yaşadığımız yüz yıl gerilemenin tamamlandığı ve yükselişin başladığı yıllar olacak. İmanın tapınmaktan ibaret olmadığı daha geniş kitleler tarafından anlaşılacak ve mana önem kazanacak. Yüzeysel ibadetlerin yerini daha içten yapılacak ibadetler alacak. O zaman bin rekattan değerli 2 rekat namazlar çoğalacak.
Lütfen daha çok okuyun, anlayarak anladığınız dilde okuyun.
Allah ın selami rahmeti ve bereketi üzerimize olsun.

Okudunuz mu?  Günahkar kulum ben nasıl affedilirim

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar bu vesveseyi bende 1 iki aydır çekiyorum. Sanki iyiyle kötü yokmuş gibi haşa Allah yokmuş gibi hissediyorum. Namazımı kılıyorum. Sadaka veriyorum günahlardan kaçmaya çalışıyorum ama bu şüphelerde benimle beraber sağa sola gidiyor hep
yanımdalar. Bunlarla savaşmaktan aklım gerçekten çok yoruldu. Hep hayalimde evlenip güzelce bu dini yaşamak vardı ama şimdilerde hiçbirşey hissetmemeye başladım. Bu güzel dinden kaymaktansa canımı vermeyi tercih ederim ama sonunda bu dinden çıkıcakmış gibi hissediyorum.


misafir4
güzel kardeşim bir işareti hissiye vardır, his/duyu organlarıyla işaretler alınır, bir de işareti aklıyye vardır. insan aklıyla bazı şeylerden haberdar olur. alemde baştan aşağıya, Allah a işaret etmektedir. en basiti insanlar nereden geliyor, nereye gidiyor ? öylesine başıboş mu bırakılmış ? kesilen ahkamları yapılan küstahlıkları boşver, yaradılışın kanunlarını esnetebilen, kul olduğu gerçeğiyle karşı karşıya olmayan var mı ? senin bahsettiklerin üfürükden şeyler, sanki böyle hissediyorum sanki şöyle geliyor. iyiyle kötü yok mu şimdi ? biri sana nasıl davrandığı zaman nasıl hissediyorsun, nasıl davrandığı zaman nasıl hisediyorsun ? dediğim gibi bunlar şeytanın vesvesesidir ve imanın göstergesidir. ayağının kaymasından ateşe atılır gibi endişe etmek de imanın alametidir. bizler ciddiye alınacak şeyleri ciddiye alırız ciddiye alınmayacak şeyleri ciddiye almayız. akla esen şeylerin de ciddiye alınacak bir tarafı yokdur. yoksa insanın aklına esecek şeylerin de haddi hesabı olmaz. bunlar hayatın her alanında da böyledir.


inancını kaybetmek, Allah inancını kaybetmek, Allaha olan inancı kaybetmek

Bu kategoride yer alan Cuma günü ölen şehit midir ? Perşembe günü veya Cumartesi günü ölenin suçu nedir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İnancımı kaybetmek istemiyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.