Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:37
missa09
Abone

Günahkar kulum ben nasıl affedilirim

Günahkar kulum ben nasıl affedilirim

Kayıtsız Üye
Günahkar kulum ben nasıl affedilirim ? Yüce Allah ne kadar günahım olursa olsun Allah affeder mi ?


Cevap: günahkar kulum ben nasıl affedilirim

Desert Rose
Evet kardeşim Rahman olan Allah c.c dilerse kullarının şirkten
yani Allah c.c ortak koşmak dışında bütün günahlarını affeceğini bildirmiş,
ama affı haketmek için birdaha aynı günaha dönmemek üzere tövbe etmelisin
Allah c.c Tevvabburrahiymdir yani tövbeleri çokça kabul eden
kulunu bağışlayandır.
Kusurları örten adaletle en ziyade merhamet eden Allah c.c
Mü’mimlerin kusurlarını affederek muhafaza eden Gafururrahiymdir.
Aşağıdaki Ayet ve hadisleri incele kardeşim.

Selam ve dua ile

Okudunuz mu?  Mürtedin tevbesi geçerli midir ?

– Ebu Eyyub (R.a) anlatıyor: "Resûlullah (S.a.v) buyurdular ki: "Eğer siz hiç günah işlemeseydiniz, Allah Teâla hazretleri sizi helak eder ve yerinize, günah işleyecek (fakat tevbeleri sebebiyle) mağfiret edeceği kimseler yaratırdı."
Müslim, Tevbe, 9, (2748); Tirmizi, Da’avat 105, (3533).

– Müslim’de Ebu Hüreyre’nin bir rivayeti şöyledir: "Resûlullah (S.a.v) buyurdular ki: "Nefsim kudret elinde olan Zât’a yemin ederim ki, eğer siz hiç günah işlemeseniz, Allah sizi toptan helak eder; günah işleyen, arkadan da istiğfar eden bir kavim yaratır ve onları mağfiret ederdi."
Müslim, Tevbe 9, (2748).

Rezin şu ziyadede bulundu: "Resûlullah (S.a.v) buyurdu ki: "Nefsim elinde bulunan Zat-ı Zülcelâl’e yemin olsun ki, günah işlemediğiniz takdirde ondan daha büyük olan ucb’e düşeceğinizden korkarım."
Bu rivayet, Münziri’nin et-Terğib ve’t-Terhib’inde (4, 20).kaydedilmiştir

Okudunuz mu?  Eşim ateist olarak öldü, cennette onu görebilecek miyim ?

– Hz. Ebu Hüreyre (R.a) anlatıyor: "Resûlullah (S.a.v) (bir hadis-i kudsi’de) Rabbinden naklen buyururlar ki: "Bir kul günah işledi ve: "Ya Rabbi günahımı affet!" dedi.
Hak Teâla da: "Kulum bir günah işledi; arkadan bildi ki günahları affeden veya günah sebebiyle cezalandıran bir Rabbi vardır.

Sonra kul dönüp tekrar günah işler ve: "Ey Rabbim günahımı affet!" der.
Alllah Teâla Hazretleri de:
"Kulum bir günah işledi ve bildi ki, günahı affeden veya günah sebebiyle cezalandıran bir Rabbi vardır."
Sonra kul dönüp tekrar günah işler ve: "Ey Rabbim beni affeyle!" der. Allah Teâla da:
"Kulum günah işledi ve bildi ki, günahı affeden veya günah sebebiyle muâhaze eden bir Rabbi olduğunu bildi. Dilediğini yap, ben seni affettim!" buyurdu."
Buhari, Tevhid 35; Müslim, Tevbe 29, (2758).

Okudunuz mu?  Karin meleği ve karin şeytanı

– Hz. Enes (R.a) anlatıyor: "Resûlullah (S.a.v) buyurdular ki: "Allah Teâla Hazretleri diyor ki: "Ey Ademoğlu! Sen bana dua edip, (affımı) ümid ettikçe ben senden her ne sâdır olsa, aldırmam, ben seni affederim. Ey Ademoğlu! Senin günahın semanın bulutları kadar bile olsa, sonra bana dönüp istiğfar etsen, çok oluşuna bakmam, seni affederim. Ey ademoğlu! Bana arz dolusu hata ile gelsen, sonunda hiç bir şirk koşmaksızın bana kavuşursan, seni arz dolusu mağfiretimle karşılarım."
Tirmizi, Da’avat 106, (3534).

Okudunuz mu?  Manevi temizlik ne demektir?

– Cündeb (R.a) anlatıyor: "Resûlullah (S.a.v) buyurdular ki: "Bir adam: "VAllahi Allah falancayı mağfiret etmiyecek!" diye kesip attı. Allah Teâla Hazretleri de: "Falancaya mağfiret etmiyeceğim hususunda yemin eden de kim? Ben ona mağfiret ettim, senin amelini de iptal ettim!" buyurdu."
Müslim, Birr 137, (2621).

– Hz. Ebu Hüreyre (R.a) anlatıyor: "Resûlullah (S.a.v) buyurdular ki: "Beni İsrail’de birbirine zıd maksad güden iki kişi vardı: Biri günahkardı, diğeri de ibadette gayret gösteriyordu. Abid olan diğerine günah işlerken rastlardı da: "Vazgeç!" derdi. Bir gün, yine onu günah üzerinde yakaladı. Yine, "vazgeç" dedi. Öbürü:
"Beni Allah’la başbaşa bırak. Sen benim başıma müfettiş misin?" dedi. Öbürü: "VAllahi Allah seni mağfiret etmez. Veya: "Allah seni cennetine koymaz!" dedi. Bunun üzerine Allah ikisinin de ruhlarını kabzetti. Bunlar Rabülâleminin huzurunda bir araya geldiler. Allah Teâla Hazretleri ibadette gayret edene: "Sen benim elimdekine kadir misin?" dedi. Günahkara da dönerek: "Git, rahmetimle cennete gir!" buyurdu. Diğeri için de: "Bunu ateşe götürün!" emretti."
Ebu Hüreyre (R.a) der ki: "(Adamcağız Allah’ın gadabına dokunan münasebetsiz) bir kelime konuştu, bu kelime dünyasını da, ahiretini de heba etti."
Ebu Davud, Edeb 51, (4901).

Okudunuz mu?  Aklımızdan geçen kötü küfür ve alay konusu şeyler

– Yine Ebu Hüreyre (R.a) anlatıyor: "Resûlullah (S.a.v) buyurdular ki: "Bir adam vardı, (günah işleyerek nefsine zulmetmekte) çok ileri idi. Ölüm gelip çatınca oğullarına dedi ki: "Ben ölünce, cesedimi yakın, külümü iyice ezin ve rüzgarın önünde saçın. Allah’a yemin olsun, eğer Rabbim beni bir yakalarsa hiç kimseye vermediği azabı verir!"
Ölünce, bu söylediği ona yapıldı. Allah da arz’a emrederek:
"Sende ondan ne varsa bana toplayıver!" dedi. Arz da topladı. Adam ayakta duruyordu. "Sen böyle bir vasiyeti niye yaptın?" diye Rabb Teâla sordu.
"Senden korktuğum için ey Rabbim!" cevabını verdi. Allah Teâla Hazretleri bu cevap üzerine onu affetti."

Okudunuz mu?  Cennete sevenler kavuşur mu?

Buhari, Tevhid 35, Enbiya 50; Müslim, Tevbe 25, (2756); Muvatta, Cenaiz 51, (1, 240); Nesai, Cenaiz 117, (4, 113).

– Ümmü’d-Derdâ (R.a) anlatıyor: "Ebu’d-derda radıyAllahu anh’ı işittim. Demişti ki: "Resûlullah (S.a.v)’ı işittim, şöyle buyurdu: "Müşrik olarak ölenle, bir müslümanı haksız yere öldüren hariç, Allah bütün günahları affedebilir."
Ebu Davud, Fiten 6, (4270).

Okudunuz mu?  Hacda Ne Giyilir?

Ey günahta haddi aşanlar, Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin! Çünkü Allah, bütün günahları affeder. O, gafururrahimdir, affı, merhameti çoktur(Zümer 53)

Kötülük edip, nefsine zulmeden, mağfiret dilerse, Allah’ı gafururrahim bulur.(Nisa 110)

İki hadis-i şerif meali de şöyledir:
Hak teâlâ buyurdu: Kulun günahı göklere kadar yükselse, tevbe ederse affederim.(Tirmizi)

Okudunuz mu?  Dua: Allah bize yeter o ne güzel bir dost ne güzel yardımcıdır

Allahü teâlâ, kullarına bu kadının çocuğuna olan merhametinden daha merhametlidir.(Buhari)
O gün gerçek hükümranlık Rahmanındır. Kâfirler için de pek çetin gündür.(Furkan 26)

Allah’a ve Resulüne itaat edip Allah’tan korkup sakınanlar, kurtuluşa erenlerdir.(Nur 52)

Bu âyette bildirilenlerin hırsız mı, zani mi olduğu sorulunca, Peygamber efendimiz buyurdu ki:
Bunlar, namaz, oruç ve zekat gibi ibadetlerini yerine getirdikleri halde acaba ibadetlerimiz kabul olmadı mı diye korkan kimselerdir.(Tirmizi)

Okudunuz mu?  Genç bir kızın mastürbasyon yapması günahmı

Yorum: Günahkar kulum ben nasıl affedilirim

Kayıtsız Üye
Allah beni nsl affedecek namaz yok kuran yok besmele yok düştük dünya derdine örtü yok ne yapalibilirim acaba nsl dinime dönebilir im


Yorum: Günahkar kulum ben nasıl affedilirim

arifselim
Bak ne güzel hatalarının farkındasın. Eğer kalbinde iman ve Allah sevgisi olmasaydı bunları demezdin ve düşünmezdin. Hemen şu an bir karar ver ve başla. Namazlarını kıl, tövbe et ve tesettüre gir. Allah yardımcın olsun.


Kayıtsız Üye
Değerli din kardeşim.Esmaül hüsnalara sarılmanı şiddetle tavsiye ediyorum.sana herzaman Allah ın var olduğunu ve Allah ın sana yakın olduğuna telkin edecektir.en önemliside imanın şartlarından olan ahiret inancını ruhuna işleyecektir.deneyip bu duyguları yaşamanı diliyorum.

Okudunuz mu?  Üvey dayı ve üvey dede ile mahremiyet ölçüsü

Allah gunahkarlar nasıl affeder, Allah günahkar kulunu nasıl affeder, Allah kullarını affeder mi

Bu kategoride yer alan En yakın arkadaşım çok dedikodu yapıyor? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Günahkar kulum ben nasıl affedilirim Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.