Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:03
sizden92
Abone

İnkar ettim mürted oldum nasıl affedilirim?

İnkar ettim mürted oldum nasıl affedilirim?

NFN
Selam arkadaşlar ben çook büyük bir günah işledim ve inkar ettim ateist oldum.Sonradan anladımki çok büyük hata etmişim tekrar müslüman olup Allah tarafından affedilmek istiyorum.
Ben salağın tekiyim hak dinindeyken inkar ettim ah ah lütfen bana yardım edin nasıl affedilirim.


Cevap: Nasıl affedilirim

umutlucan
yapacagın iş birader
tekrar kelime i şahadet getirip bol bol tevbe ve istiğfarda bulunmalısın.
bak hatanın farkına varıp pişman olup tekrar dine yönelmek istemişsin .önce 2 rekat bir namaz kıl ardından ALLAH a bol bol istiğfarda bulun kelime i şahadet getir.sen ALLAH a 1 adımla yaklaş o sana 10 adımla gelir… saygılarrrr

Okudunuz mu?  Müslüman birine kafir dedim tevbe ettim kabul olur mu

Cevap: Nasıl affedilirim

NFN
@umutlucan haklısın.şimdi gidip gusül alıcam ve tevbe edicem tavsiyen için çok saol.
Allah her daim yanında olsun.


Cevap: Nasıl affedilirim

umutlucan
sen ALLAH a tevbe ve istiğfarda bulun , ilim ögren dine yönel namaza başla ALLAH her daim yardımcın olur.
selametleeee

Okudunuz mu?  El-Hâkim esmaul hüsna

hatalar
Tövbe et. ALLAH‘ın rızasını gözet. kardeşlerin de dediği gibi namazını kıl. kuran oku. hakkı savun tanıt.
Ne mutlu ki hatanın farkına vara bilmişsin. ÇOKŞÜKÜR
Unutma ALLAH çok af edicidir.
dualarda buluşmak dileği ile ALLAH imandan huzurundan bizleri ayırmasın inşAllah (amin)

Okudunuz mu?  Abdestte ve gusülde göz pınarlarını yıkamak?

22canburak
Şu an 19 yaşındayım. 14 yaşımdan beri dini bazı konuları hafife alıp (mucizeler, oruç vb.) bu konular hakkında beni dinden çıkaran ifadeler kullandım. (Bunların beni dinden çıkardığını bilmiyordum). Ama o dönemlerde namaz da kılar şehadet getirip dua da okurdum. Son 1.5-2 seneyi ise ateist olarak geçirdim ve geçen ay hata yaptığımı fark ederek yeniden müslüman oldum. Ancak Nisa 137. ayette defalarca mürted olanın tövbesinin kabul edilmeyeceği yazıyor. Şu an tövbe etmiş olsam da sanki boşa uğraşıyorum gibi geliyor psikolojim çok bozuldu hayatımın geri kalanını imanlı geçirirsem benim için umut var mıdır ?

Okudunuz mu?  Eşcinsel olana nasıl davranmak gerekir?

Uğur5
Ümtisizlik kafir olan şeytanın ürünüdür sana yeniden hidayet kapısı açıldı mı açıldı sen bunun altında bir hikmet arayacaksın samimi tövbe edicek sin bir daha ateist sayfa kurum kişiler teşkilat arkadaşlar hepsini sileceksin tevbende samimi olacaksın yine aynı günaha düşersen kurtuluşun zor olur bu sefer hakiki manada kalp mührü yersin seni kimse düzeltemez Allah teala sana yol açmış aklına her gelen şeyi sorgulayıp sonra dinden dönülmez Müslümanları dost edineceksin ilim dergahlarına git sana manevi rehberlik yapacak hocalar bul nerede oturuyorsun?

Okudunuz mu?  Mastürbasyondan kurtulmak , edilebilecek dualar nelerdir.

arifselim
Nisa suresinin 137. ayetinde bu konu hakkında mealen şöyle buyrulmaktadır:
İman edip sonra inkâr eden, sonra yine iman edip tekrar inkâr eden, sonra da inkârlarında ileri gidenleri, Allah, ne bağışlayacak ne de doğru yola iletecektir.

Bu ayeti kerimenin işaret ettiği kişiler münafık olan kimselerdir. Çünkü onlar dilleri ile iman ettiklerini söyleseler dahi aslında kalplerine iman girmiş değildir. Bu ayetin münafıklar hakkında olduğunu anlamak için hemen ardından gelen; Münafıklara, kendileri için can yakıcı bir azap olduğunu müjdele! ayeti ile anlaşılmaktadır.

Okudunuz mu?  Eşi ölen kadın evinden ne zaman çıkar

Kayıtsız Üye
Hocam bu durumda Nisa 146. ayetin "Ancak tövbe edenler, durumlarını düzeltenler, Allah’ın kitabına sarılanlar ve dinlerini Allah’a has kılanlar müstesnadır. Bunlar mü’minlerle beraberdirler. Allah, mü’minlere büyük bir mükâfat verecektir." Nisa 137. ayeti de kapsadığı sonucuna varabilir miyiz ? Sanırım birkaç ayet münafıklardan bahsedilmiş ve dah sonra da tövbe edenlerin bağışlanacağı müjdesi verilmiş. Tabii ki doğrusunu ALLAH bilir ben dini konularda pek yetkin olmayan biriyim fetva vermek ayet yorumlamak haddim değil.

Bu kategoride yer alan Cünüplük bir kişiden bir kişiye bulaşır mı ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İnkar ettim mürted oldum nasıl affedilirim? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.