Anasayfa
7 Nisan 2022, 10:08
missa05
Abone

Ben kendime beddua ettim, sonrada pişman oldum tevbe ettim Kabul olur mu?

Ben kendime beddua ettim, sonrada pişman oldum tevbe ettim Kabul olur mu?

Kayıtsız Üye
Hocam, ben kendime beddua ettim, sonrada pisman oldum tevbe ettim. Kabul olur mU?


Cevap: ben kendime beddua ettim, sonrada pisman oldum tevbe ettim Kabul olur mu?

Desert Rose
Bir müslümanın başkasına beddua etmesi caiz olmadığı gibi kendisine de beddua etmesi caiz değildir. Rabbimiz "Kendinizi öldürmeyiniz." (Nisa 92)
"Kendi ellerinizle kendinizi tehlikeye atmayınız." (Bakara 195) buyurmaktadır.

Kişi bir sıkıntıya maruz kaldığı zaman hayırlısını istemelidir. Bu hususta Allah Rasulu ( a.s.m )nun ifadeleri aynen şöyledir.

Okudunuz mu?  Kötü rüyanın etkisinden kurtulmak

Hz. Enes ( r.a ) anlatıyor. Rasulullah ( a.s.m ) buyurdular: sizden hiç kimse maruz kaldığı bir zarar sebebiyle, ölümü temenni etmesin. Mutlaka onu yapmak mecburiyeti hissederse, bari şöyle söylesin: Rabbim! Hakkımda hayat hayırlı ise, yaşat. Ölüm hayırlı ise canımı al. ( Buhari, merda,19)

BAKARA SÛRESİ
(160) Ancak tövbe edip durumlarını düzeltenler ve gerçeği açıkça ortaya koyanlar (lanetlenmekten) kurtulmuşlardır. Çünkü ben onların tövbelerini kabul ederim. Zira ben tövbeleri çok kabul edenim, çok merhamet edenim.

Okudunuz mu?  Sevdiğim kız için kendimi nasıl geliştiririm ?

Cevap: ben kendime beddua ettim, sonrada pisman oldum tevbe ettim Kabul olur mu?

Şema
beddua edip pişman olan, tevbe etmeli ve bedduasından pişman olduğunu Rabbine arz etmelidir.


Cevap: Ben kendime beddua ettim, sonrada pişman oldum tevbe ettim Kabul olur mu?

Kayıtsız Üye
Kendime Allah canimi alsin diye beddua ettim tovbesini nasıl edebilirim? Sozlemi yoksa namaz kilarakmi


Şem’a
< beddua ettim tovbesini nasıl edebilirim? >
Beddua eden tevbe etmeli ve Rabbinden af dilemelidir. söz ile yapılması yeterlidir ama iki rekat namaz kılarak yapılması sünnettir.

Okudunuz mu?  Cenaze İle İlgili Sorular

Kayıtsız Üye
Dille söylenmeden düşünce/içimizden söylenen beddua geçerli midir kendimize edilen beddua için?


Şem’a
İçten geçen ve tam karar verilmeyen dua ve beddualar sayılmaz


Kayıtsız Üye
Burdaki beddualar sayılmazdan önce ve var yani hiçbir beddua mı sayılmaz yoksa içten geçen ve kararsızlık olan beddualar mı sayılmaz

—–

Normal olarak içimizden dua ederken.bu sefer de içimden vesvese yoluyla kötü dua ettirme zorlayıciligla karşılaşıyorum.

Okudunuz mu?  Evli ama eşiyle ayrı yaşayan bir erkekle eşinin haberi olmadan dini nikah kıyılır mı?

Kayıtsız Üye
Ya bende tık olmuş gibi sürekli kendime beddua ediyorum sınavları kazanamaz inşAllah falan diyorum ama istemeden sonrada oturup ağlıyorum kabul olmaz degilmi


arifselim
Bu düşünceler şeytanın vesveselerinden kaynaklanır. Bunlardan bir şey olmaz. Boş yere canını sıkıyorsun. Bunun çaresi kesinlikle önem vermemektir. Çünkü Allah şeytanın bu hilelerini boşa çıkarmıştır.


Kayıtsız Üye
Ben küçüklüğümden beri içimden kötü kötü şeyler geçiyor tövbe ediyorum her seferinde yemek yiyordum. Yemeği yerken birden bunu yersen annene bişey olucak dedi bende içimden yersem olsun dedim sonra annem bana zorla yedirdi çok tövbe ettim ağladım çok araştırdım kabul edilmesini istemiyorum bu iç sesten çok çektim iç sesim sürekli Tövbe Haşa Allah’a küfür ediyor engel olamıyorum bir unutuyorum sonra yine başlıyor.

Okudunuz mu?  İbni sina ne bulmustur Simyaya yaptığı katkılar nelerdir?

mumsema
İç sesi dediğin kötü düşünceleri veren şeytandır. Şeytandan Allah’a sığın ve onun sözlerine aldırma


Kayıtsız Üye
iyi akşamlar islam dinince bir erkeğin bir kadınla dolaşması vakit geçirmesin yanı onula bir yola baş koyması ne gibi dorudur (evlilikten önce)???


mumsema
Erkek ve kadınların nikahsız birlikte dolaşmaları caiz değildir.
Evlilik için ise, yanlarında biri bulunmalı ve tanışma faslı bitince hemen evlenilmelidir.

Okudunuz mu?  Cep mesaj ile seni boşadım derse üç defa bu nikah bozulurmu

Kayıtsız Üye
Hocam ben beddua ettim ama sonra geri döner felan dedim olmasın boş ver dedim ama dediğim kişinin başına aynı şey geldi kader midir yoksa benim yüzümden mı günahı varmıdır hocam ne yapmam lazim benim.


Kayıtsız Üye
Ben yazmam dediğim kişiye dayanamadım yazdım ve yazmicam diye kendime beddua ettim maalesef sonra hemen bütün duaları sureleri tevbe yi okudum..

Okudunuz mu?  Anne karnında ölen bebeğin cenazesi nasıl olur

Kayıtsız Üye
Bana da öylee oluyo kardeşim seni anlıyorum o şeytanın vesvesesi durduk yere istemsizce kendime beddua ediyorum unutuyorum sonra tekrar başlıyo çok kötü bişey ALLAHIM kimseye kötü bişey vermesin🙏Kendime beddua etmek istemiyorum ama iç sesim engel oluyo RABBİM affetsin AMİNNN🙏🙏🙏❤️


Kayıtsız Üye
Oğlum sözlū abisi gile gittiler sözlūsūyle orda konuşmuşlar boluuya gezmeye gidelim diye evede geldiğinde bana söyledi gezmeye gideceğiz abimgille dedi bende geliyim boluya dedim görmek istediğim bir yerdi bana ne işin var abim yengem ben sözlüm gideriz sen turlarla git çok zoruma gitti lafı ağladım o sinirle ağlayarak şenle gezmelere gidersem Allah canımı alsın dedim ağzımdan çıktı beddua olacağı aklıma gelmedi sonradan çok pişman oldum söylediğim söze ne yapmam gerekir bu durumda tutar mı ne yapmam gerekir

Okudunuz mu?  Salavat Getirmenin Fazileti İle İlgili Hadisler

Kayıtsız Üye
Kendime babamın yüzünü yere eğdirirsem Allah o anda canımı alsın baba öle bir şeyi nasip etmesin diye beddua ettim ama şuan olaylar öyle bir yere geldi ki bedduanın korkusundan şaştım kaldım acaba bedduam tutar mı


arifselim
Bu ettiğin bir bedduadır ve beddua duanın olumsuz halidir. Bunun kabul olup olmayacağını sadece Allah bilir. Ama kul tövbe edebilir ve pişman olabilir. Allah kullarını affeden ve bağışlayandır.

Okudunuz mu?  Cuma Günü Duaların Reddedilmedi Saat Hangi Saattir?

kendime beddua ettim, beddua edip pişman olmak, beddua ettim nasıl tövbe ederim

Bu kategoride yer alan Zaman ile ilgili şiirler‎ başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ben kendime beddua ettim, sonrada pişman oldum tevbe ettim Kabul olur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.