Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:02
sizden01
Abone

İnançsız arkadaşımı terk ettim kalbi kırıldı günaha mı girmiş oldum?

İnançsız arkadaşımı terk ettim kalbi kırıldı günaha mı girmiş oldum?

tolga87
selamun aleyküm arkadaşlar durum şu:
benim bir arkadaşım vardı Allah’a inanıyor lakin dinleri inkar ediyor ve benim eski arkadaşım zamanında nasihat ettik pek etkili olmadı tabi biz de bozduk kendimizi şimdi tövbe ettim ve bu arkadaşı da Allah için terk etmek istedim ve terk ettim de kötü arkadaş insanı cehenneme sürükler.
Çocuk çok üzülmüş iki gözü iki çeşme ağlamış kalbi kırılmış.Kalp kırmak küfürden sonra en büyük günah.GÜnah mı işledim,benim niyetim sadece Allah rızası için onu bırakmaktı hepsi bu.

Okudunuz mu?  Gusül alırken bir yerinde cıkmayan leke

Cevap: sıkıntıdayım yardım!!

DieHard
Amelinizde Rızâ-yı İlâhî olmalı. Eğer O râzı olsa, bütün dünya küsse ehemmiyeti yok. Eğer o kabul etse, bütün halk reddetse te’siri yok. O razı olduktan ve kabul ettikten sonra, isterse ve hikmeti iktiza ederse, sizler istemek talebinde olmadığınız halde, halklara da kabûl ettirir, onları da razı eder. Onun için, bu hizmette doğrudan doğruya yalnız Cenab-ı Hakk’ın Rızasını esas maksad yapmak gerektir. (Lem’alar-İhlas Risalesi)


Cevap: sıkıntıdayım yardım!!

tolga87
yani kalbi kırılmış olsa da ben Allah rızası için yaptığımdan günah değil mi?

Okudunuz mu?  Şu işi yaparsam diye yemin etmek

Cevap: sıkıntıdayım yardım!!

Çevrim Dışı
Ve aleykumusselam arkadaşım senin yaptığın şey keyfin için değil, Allahın rızasını gözetmişsin. Biliyorsun ki müslümanın ölçütü Allah için sevmek Allah İçin Buğzetmektir… bu konuda üzülmene gerek yok sen elinden geleni yapmışsın (konuyu anlatmışsın) Hidayeti Allah verir.

Okudunuz mu?  Mecd nedir? Mecid ne anlama gelir?

tolga87
Allah hepinizden razı olsun


Ufkuaçık
tolga kardeşim.O arkadaşın agnostik ateistlerdendir.Yani az da olsa imanı var ama dini inkar ediyor.Haliyle o yine kafir sayılmaktadır.Bir kafiri müslüman edeceğim diye onun kalbini kırmak doğru değildir.Ancak vatana ,millete ve dine saldırıyorlarsa onlara karşı sert davranılmalıdır..Lakin senin arkadaşın pek din düşmanlığı yapmamış.Bundan böyle ona karşı empati kurup gönlünü almalısın ki belki günün birinde Allah’ın izniyle müslüman olabilir.Peygamberimizin şu prensibini hiç unutmayalım:

Okudunuz mu?  Bilgisayar oyundan para kazandım günah mıdır

"NEFRET ETTİRMEYİNİZ, MÜJDELEYİNİZ
YARGILAYICI DEĞİL, BAĞIŞLAYICI OLUNUZ
ZORLAŞTIRICI DEĞİL KOLAYLAŞTIRICI OLUNUZ,

SELAMI YAYIN!.SELAMI YAYMAKTA RAHMET VARDIR" buyuruyor.İşte bu prensibi uygularsak İnşaAllah herşey hal olunacaktır.

Aşağıda ki ayetler çok düşündürücüdür.Bunu iyi anlamalıyız…

AL-İ İMRAN SURESİ-sadakat.net/tefsir/aliimran/aliimr159.htm159. O vakit Allah’tan bir rahmet ile onlara yumuşak davrandın! Şayet sen kaba, katı yürekli olsaydın, hiç şüphesiz, etrafından dağılıp giderlerdi. Şu halde onları affet; bağışlanmaları için dua et; iş hakkında onlara danış. Kararını verdiğin zaman da artık Allah’a dayanıp güven. Çünkü Allah, kendisine dayanıp güvenenleri sever.
sadakat.net/tefsir/aliimran/aliimr160-61.htm160. Allah size yardım ederse, artık size üstün gelecek hiç kimse yoktur. Eğer sizi bırakıverirse, ondan sonra size kim yardım eder? Müminler ancak Allah’a güvenip dayanmalıdırlar.

Kafirlerin hidayete ermeleri için Allah’a dua etmeliyiz.Bakarsınız ki bizden daha iyi bir müslüman olabilirler.Unutmayalım ki hidayet Allah’tandır.Herşey onun izniyle gerçekleşir.İnsan kaybetmeyi değil onları kazanmanın yollarını aramalıyız.

Okudunuz mu?  Rukudan Kalktıktan Sonra "Rabbena lekel hamd" ?

tolga87
durum şöyle kardeşlerim ben zaten ona kaba ve sert davranmadım lakin onunla arkadaşken maalesef ben bozuluodum ve bu durumumun beni cehenneme götürmesinden korktum ben hep ona nasihat ettim ve artık terk etmenin zamanı gelmişti ben Allah rızasını gözeterek terk ettim ama o kırıldı.Kötü arkadaşı terk etmek gerektiini bütün evliya-ı kiram söyler,onun için bunu yaptım.Az da olsa inancı var evet ama Allah’a ve dine karşı kibirlenmesi hoş göreceğim bir şey değil

Okudunuz mu?  Anneme habersiz haram para yedirme

tolga87
ve onun için dua ediyorum da


agnostik

Bu kategoride yer alan Evlenmek istemiyorum diye günahamı giriyorum onun yerine istedigim arabayı almak dünyadaki tek hayalim başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İnançsız arkadaşımı terk ettim kalbi kırıldı günaha mı girmiş oldum? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.