Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:07
sizden4
Abone

Allah’ın sevmediği ve lanetlediği bir kulum

Allah’ın sevmediği ve lanetlediği bir kulum

Müptezel
Allah beni çirkin yarattı. Hiç sevenim olmadı. Sürekli dışlandım ve kadere darıldım. Ben zaten cehennemlik bir insanım. İbadet etmeme gerek var mı?


Yorum: Allah’ın sevmediği ve lanetlediği bir kulum

Türkiye06
cehenneme mi cennete mi gideceğini bir Allah bilir kendini neden cehennemlik yapıyorsun? Allah’tan umudunu kesme günahın varsa tövbe et.


Yorum: Allah’ın sevmediği ve lanetlediği bir kulum

Müptezel
Ben günahtan, haramdan nefret eden birisiyim. Allah beni tipsiz yarattı. Hiç sevgi görmedim. İnsanların iğrendiği, uzak durmak istediği birisiyim. Aşk, sevgi gibi duygular hiç olmadı. Sürekli eleştirildim. Düğün için güzel giyindim, dalga geçildim. Ahahahaha, aynen öyle. Mesela kuzenlerim çok sevilir. Kötü karakterli olsalar bile sevilirler. Ben ise ezik gibiyim. Allah beni neden böyle yarattı? Çünkü beni hiç sevmiyor. Ona isyan etmemi ve cehenneme gitmemi istiyor. Kaderim bu benim. Pislik insanlar mutlular, ben ise mutsuz. Hayat böyle işte.

Okudunuz mu?  İmanım Kayıp Gidiyor

Hayata böyle tutunmaya çalışıyoruz.


Yorum: Allah’ın sevmediği ve lanetlediği bir kulum

Müptezel
Hanginiz çirkin birisini ilk bakışta sevdiniz? Neden sakat insanlar mutsuz bir hayat yaşıyor? Bu muydu adalet. Allah adaletlidir. Her günahı işleyen, hayatını zevkler içinde yaşayan kulunu son nefesinde affeder. Ahahaha. Ben ise böyle yaşamaya zorlanan bir kulum.


cvallkzs67
Allah seni neden sevmesin ? yaşadığın durum imtihandır


Tövbekârkul
Günümüzde şekilcilik ve dış görünüm nerdeyse birçok insan için olmazsa olmazdır ne yazık ki.Tipsizlik,güzellik ya da çirkinlik bunlar göreceli kavramdır.Kimine çirkin güzel gelir,kimine yakışıklı ya da güzel biri çirkin gelebilir.Rabbimiz kimsenin cehenneme gitmesini ya da günah işlemesini istemez.Biz insanlar diğer canlılardan farklı olarak özgür iradeye sahibiz.Allah katında en güzel insan ahlaklı,iffetli,dürüst ve ibadetini,Allah’a karşı kulluk bilincinde olup O’nu yücelten,tesbih eden ve sürekli O’na hamd eden insandır.Bu dünya fani,esas olan ahri hayat sonsuz hayatımız.Bu dünyada ne yaptıysan ya da yapmadıysan karşılığını öteki dünyada alacaksın.İnsanların senin dış görünüşünle alay etmeleri onların zalimliğidir ve Allah zalimleri sevmez.Senin yapman gereken rabbine sığınıp O’na dua etmek,O’na ibadet etmek.Bu da senin imtihanındır belki.Kimse bilemez Allah’tan başka."Allah beni sevmiyor,cehenneme gitmemi istiyor" gibi cümleler çok yanlış,tövbe edip seni yaradana sığın,O’na kulluk et.Allah katında üstn insan takvası yüksek olan insandır.Sen Allah’a bir adım atarsan O sana misliyle yaklaşır.Kimin cehennemlik ya da cennetlik olduğunu yalnızca Rabbimiz bilir,Rabbimiz karar verir.Bu düşüncelerden kurtul.Allah’a yönel.O kendisine yaklaşan kulunun mükâfatını mutlaka verir.Kul acımasız olabilir,seni anlayabiliyorum.Rabbimin rahmeti ve sevgisi bir annenin evladına olan sevgisinden çok çok üstündür ve ne kadar günahkâr olursan ol,tövbe edince Allah’ın rahmeti gazabından çok daha üstündür.Allah benden ümidinizi kesmeyin diyor.Bizim tek kurtarıcımız Rabbimiz.O’na layık kul olmak için O’nun emir ve yasaklarına uymalı ve dürüst bir mü’min olmaya gayret etmeliyiz.

Okudunuz mu?  Sahranın anlamı nedir ve arapça yazılışı nasıldır?

nick37
Selamun Aleykum

Malesef ahir zamandayız insanlar karşısında ki insanın kalbini kırmaktan incitmekten çekinmiyor.Kesinlikle kendinin cehennemlik felan olduğunu düşünme.Allahın seni sevmediğini hiç düşünme.Bunlar şeytanın oyunudur.Seni Allah’a karşı kışkırtmak hedefi.Allahın merhametinden adaletinden şüphe olmaz.Bir anne kedi bile öyle merhametli yaratılmış ki yavrusunu korumak için kendisini köpeklerin önüne atabiliyor.Biz daha mahkemeye çıkmadık.Ahirette mahkeme kurulduğunda kimseye zerre kadar haksızlık edilmeyecek emin ol.Allahın her işi hikmetlidir.Biz aklımızın ilmimizin yettiğince o hikmeti anlayabiliriz.Şunu unutmayalım Allah bizleri başka insanlara kendimizi sevdirelim diye yaratmadı kendisinin rızasını ve hoşnutluğunu kazanalım ona kulluk edelim diye yarattı.Belki bu yüce Allahın bir imtihanıdır.Bunun hikmetini biz bilemeyiz.Belki senin cennete girenlerden olmana vesile olur.Belki mükafatını hem bu dünyada hem ahirette alırsın.Belki günahlarının affına vesile olur.Ama bize düşen sabretmek.Allah’tan ümit kesilmez.Birde o hayatını günah içinde sürdüren herkese son nefeste samimi bir pişmanlık nasip olmaz.Şeytanın seni Allah’a karşı kışkırtmasına kalbini karartmasına izin verme.

Okudunuz mu?  MELEKLERİN günümüzde insan suretine girerek bazı kulara görünmesi

Bakara Suresi 153:Ey iman edenler! Sabır ve namazla yardım dileyin. Şüphesiz Allah sabredenlerin yanındadır.

Sana tavsiyem ne zaman bu şekilde öfkelensen El-Halim ismini zikretmendir ya-Halim şeklinde çekebilirsin.Faziletlerine bakmanı tavsiye ederim ben birini yazayım
Bu isim ümidi tükenmekte olan kişiler için, çok önemlidir. Hayatına yeniden başlamak isteyenlere, tükendiğini düşünenlere, karamsarlığa kapılanlara bir ümit ışığıdır. Bu ismi her gün usulüyle okuyanlar, uyumlu bir kişiliğe sahip olurlar.

Okudunuz mu?  Dinimi Savunamıyorum

youtube.com/watch?v=HJe1SJbKk_U Bu videoyu izlemeni tavsiye ederim.


Müptezel
Yorumlarınız için teşekkürler. Artık böyle şeyleri kafama takmıyorum. Elimden geldiği kadar ibadet edeceğim. Dinimizin emirlerine uymaya çalışacağım. İyi bir insan olmak için çalışacağım. Bir erkek olarak bende sevilmek istiyordum ama olacak gibi gözükmüyor. O işten ümidimi kestim ama artık yapacak bir şey yok. Böyle yaşamaya alışmalıyım. Elimdeki imkanları en iyi şekilde kullanacağım. Tipsiz olabilirim ama bu yeteneklerimin önüne geçmez. Aslında tipsiz olmamın bana çok fazla faydası oluyor. Rahat yaşıyorum ve kimse beni kafasında kalıcı olarak tutmuyor. Zaten haramlardan korunabilen birisiyim. Evlenmesem de olur. Bu durumda evlenmek bana sünnettir. Bende gerek duymuyorum zaten.

Okudunuz mu?  Kur'an da anne ve babaların çocuklarını dövme hakkı olduğu söylenir mi? Dövme yaptırmak caiz mi ?

Tekrardan teşekkürler.


nick37
Karşına öyle güzel bir insan çıkar ki o seni sever sen onu seversin gören göz değişmez ama gözün gördüğü değişir.Sen kalbini temiz tut ve hayırlı olanı iste Allah’ın kime neyi kısmet edeceğini bilemeyiz.Allaha emanet ol.


Alettin ve
" Kör atın kör alıcısı olurmuş " derler.
Denginde birini seçtikten sonra neden evlenemeyesin?

Görsellik konusunda zayıf olmak, yoksul olmak, işsiz olmak beladır ve çok ağır imtihanlardandır.

Düşün! Herkes hayvanlar gibi çiftleşirken sen helaline bile ulaşamıyorsun.

Sıkıntılı bir durum. Kendini sabır konusunda biraz şartlandırsan bile bu sıkıntı bir yerden tekrar patlak verir. Ve bu örselenme devam eder.

Şimdi sen çirkin olduğuna inanıyorsun. Lakin mahallenin, okulun en güzel kızıyla evlenmek istiyorsun.

Din hocaları sana" önemli olan tip değil ahlaktır " derler; lakin dikkat et, geneli dindar çevrenin en güzel kızlarıyla evlenirler!

Okudunuz mu?  Peygamberimiz insan öldürdü mü

Sana da derle ki " Bir hocanın karısı güzel olacak ki gözü dışarda olmasın, dinini rahat tebliğ etsin"

Şimdi ,Kur an a göre yaşasak ve yönetilsek evlilik konusunda toplumda sınıf farkının olmayacağı için paranın, gücün ve tipin pek önemi olmaz. O şartlarda biraz daha gönlüne göre bir evlilik yapabilirsin.

Lakin günümüz gerçekleri ortada. Kızlar oturmuş evinde prens bekliyor; erkekler ise prenses.

VAllahi kardeş! İmtihanları biz seçmiyoruz. Görselliği yerinde olmayanlar evlilik konusunda sıkıntı yaşıyorlar. Evet ya görselliği yerinde olanlar!

Yakışıklı ve güzel olan karşı cinsler, kendilerini zinadan, entrikalardan kurtarabiliyorlar mı?

Bir düşün! Ya yakışıklı olsaydın, bugün anlattığın gibi iffetli kalabilecek miydin?

Hayat zor kardeşim. Şimdi hayatımızda kur an geçerli olsa bu sorunların ızdarabı düşecek. Ama biz kur an dan uzaklaştıkça bu sorunlar arttıkça artıyor.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti ve yara bandı hakkında

Yani insanlar sana dua ederler, karşına güzel birisi çıkar derler; lakin asla yardım etmezler. Ne bileyim kızlarını vermezler, bacılarını vermezler.
Senin derdinin aynısını çeken çok kardeşim.

Şayet kompleks yapmıyor da gerçekten görsellik konusunda zayıfsan imtihandasın kardeşim ve ben bu imtihanına gösterdiğin sabırdan ve anlayıştan dolayı sana saygı duyuyorum, eminim melekler de duyuyorlardır. Sen de kendine saygı duy. Önemlisin ve çoğu kişide olmayan bir iffete ve ahlaka sahipsin. Dilerim ruh güzelliğin, takva sahibi bir kişiye nazar eder ve tüm yakışıklı gördüklerin ve güzel gördüklerin dünya ve ahirette sana imrenir.

Amin.

Lanet, manet unut bunları. Kur an da peygambere " sakın o kafirlerin şakşaalı hayatı seni aldatmasın diyor. Bu konuda sen takvalı olmuş olmayacaksın da kim olacak? Sevgili edinenler mi, tipiyle övünenler mi?

Kemal Sayar hoca bir anısını anlatır kitabında.

Bir hastasına verir gazı, konuşturmaz hiç. Sonra hasta dışarı çıkar ve yanında getirdiği annesine " doktor beni anlamadı ki" der. Bunu hocanın salondaki sekreteri duyar ve hasta gidenden sonra hocaya haber verir. Hoca yaptığına pişman olur.

Okudunuz mu?  Beddua edince dönüp yine edeni bulur mu

Alettin ve
Ek: Yoksulluk ve yetersiz beslenme, ihtiyaçların gözünde kalması bir çocuğu görsellik yönünde ne kadar masum görülse de zayıflatır.

Taşraya çıkıp mahallede oynayan çocuklara bak, şehrin lüks semplerinde oynayan çocuklara bak!

Taşradaki delikanlılara bak, bir de lüks semplerde yaşayan delikanlılara bak!
Lüks semplerde yaşayan delikanlıların ( gençler) boyları uzundur. Kiloları yerindedir. Yüzleri parlaktır. Gözlerinin içi gülümser.

Ya taşradaki delikanlılar! Ağır şartlarda çalışırlar, ihtiyaçlarını karşılayamazlar. Sevdikleri ile aralarında sıradağlar vardır. İçlerinde pek azı görsellikleri yönünden lüks semplerde yaşayan bakımlı gençlere benzerler.

Zaten taşranın görselliği yerinde olan kızları da o lüks semplerde yaşayan bakımlı gençler tarafından kapılırlar.

Yani kendini beğenmiyorsun ya kardeşim! Bu düzenin suçu. Yoksulu yetimi itip kakanların, onları kâr yollarına değil de kazançlarına 40 da bir ortak edenlerin suçu. Milli geliri yetime ,fakire, yoksula, düşmüşe, işsize değil de; zengine ve patrona hibe edenlerin suçu.

Okudunuz mu?  Eşinin başını örtmemesi durumunda erkeğe günahı var mıdır?

Bu suç Allah ın kitabında verdiği adaleti ve iktisadı kendi çıkarları için fir’avnlar’a, karunlara satan hocaların suçu.

İçinde yaşadığın durumu bilmiyorum; lakin bu duruma muzdarip milyonlarca genç var.


Kayıtsız Üye
Müptezel rumuzlu kardeş, dalga mı geçiyorsun?

https://www.forumduasi.com/sizden-gelen-sorular/107874-evlenmek-isteyipte-bir-turlu-evlenemeyen-ne-yapmalidir-85.html adresindeki 1013 numaralı mesajında "Yaş ilerledikçe tipim oturdu. İyi bir vücudum, iyi bir işim oldu. Hem karakterli, iyi iş sahibi ve yakışıklı diyorlar ya, öyle birisi olup çıktım. Eskiden yüzüme bakmayan kızlar şimdi internet üzerinden bana yazıyorlar. " diyorsun, bu konuda ise farklı şey diyorsun?


ixa
Çirkin bir insana bakmayı bende tercih etmem ama bu benim bakış açım..Sen çirkin olduğunu zannediyorsundur ya da gerçekten çirkinsindir.Ama ne hayatlar ne hikayeler ve ne başarı öyküleri var insanlar arasında.Sabredersen kazanırsın ve güzelleşirsin..Sabredemem diyorsanda çirkinliğin artar ve iki dünyanı kaplar..Eğer yeterince temiz bir kalbin olduğuna inanıyorsan,sabretmen gerektiğini zaten biliyorsundur.Ne çirkin insanlar var görsen haline şükredersin…Allah mutlaka bu dış görünüşünün yerine harika bir özellik vermiştir.Onu düşün..

Okudunuz mu?  İncil evde bulundurmak okumak caiz mi

aea
Ne olursa olsun Allah’tan asla ümidini kesme çünkü O hep senin yanında her ne olursa olsun hemde.Rabbimizin bize nasıl bir kader yazdığını bilemeyiz umudunu kesme hiçbir zaman ve hakkında hayırlısı için hep dua et.


Çirkinim lanet, Alahin sevmedigi, Allah neden beni çirkin yarattı

Bu kategoride yer alan Namaz hakkında secdede ve rükuda vesvese başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah’ın sevmediği ve lanetlediği bir kulum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.