Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:57
sizden01
Abone

Eşinin başını örtmemesi durumunda erkeğe günahı var mıdır?

Eşinin başını örtmemesi durumunda erkeğe günahı var mıdır?

_ fuzuli
Eşinin başını örtmemesi durumunda erkeğe günahı var mıdır? yoksa herkes kendinden sorumlu mudur?:o


Cevap: Eşinin başını örtmemesi durumunda erkeğe günahı var mıdır?

imamhatipli42
Elbette günahı en başta kocayadır

İbni Ömer’in (r a.) rivayet ettiğine göre Resûlullah (a.s.m.) şöyle buyurmuştur: "Dikkat ediniz! Hepiniz çobansınız ve hepiniz idare ettiklerinizden sorumlusunuz. İdareci çobandır ve emri altındakilerden sorumludur. Erkek, ev halkının çobanıdır ve onlardan sorumludur. Kadın, kocasının evinin ve çocuklarının çobanıdır ve onlardan sorumludur. Köle, efendisinin malının çobanıdır, o da ondan sorumludur. Dikkat ediniz! Hepiniz çobansınız ve hepiniz emriniz altındakilerden sorumlusunuz." (Buhâri, Ahkam:1)

Okudunuz mu?  Yanlışlıkla Allah'a şirk koşmak

Yanıt: Eşinin başını örtmemesi durumunda erkeğe günahı var mıdır?

ahmedcanım
s.a çok güzel eşin başını örtmesi ama birde erkekte kendine bakacak önce acaba neredece kendi islamı yaşıyor sonra eşine telkin edecek kendisine faydası olmayanın kimseye faydası olmaz erkekte gözüne örtü örtecek başka kadınlara ki eşitlik adalet sağlansın zaten erkek islamı baskıcı değil sadece kendi yaşayarak gösterirse eşine iyi davranırsa eşi kendiliğinden kapanır ve kalıcı olur o istediği karşıya hissettirmekte çok önemli konfiçyüsün bir sözü var çok severim sen eşeğin eşek olduğunu söyleme bırak zaten kuyruğundan anlar eşek olduğunu vs selametle:)

Okudunuz mu?  Haram lokma yiyenin 40 gün duası kabul olmaz denir, bu cenabetlik içinde geçerli mi?

Cevap: Eşinin başını örtmemesi durumunda erkeğe günahı var mıdır?

Hoca
< s.a çok güzel eşin başını örtmesi ama birde erkekte kendine bakacak önce acaba neredece kendi islamı yaşıyor sonra eşine telkin edecek kendisine faydası olmayanın kimseye faydası olmaz erkekte gözüne örtü örtecek başka kadınlara ki eşitlik adalet sağlansın zaten erkek islamı baskıcı değil sadece kendi yaşayarak gösterirse eşine iyi davranırsa eşi kendiliğinden kapanır ve kalıcı olur o istediği karşıya hissettirmekte çok önemli konfiçyüsün bir sözü var çok severim sen eşeğin eşek olduğunu söyleme bırak zaten kuyruğundan anlar eşek olduğunu vs selametle:) >
ve aleykumusselam.
En güzel tebliğ, kişinin hayatıyla örnek olmasıdır. (Hz.Hasan ra):)

Okudunuz mu?  İki elle yemek yemek caiz mi?

DrLeyla
Selam aleyküm,

Bir erkek başörtüsü konusunda hassas ise, bunu evlenmeden önce konuşmalıdır. Herbir hassas konusunu konuşmalıdır, kadın da hassas konusunu konuşmalıdır. Eğer konuşulmamışsa ve şimdi de böyle bir durum olmuşsa yapmalı olup da yapmadığı şeylerden dolayı düştüğü durumda sbırlı olsun ve Allah’tan yardım dilesin. Dinde zorluk yoktur. Aynı zamanda tabii ki, aile fertlerimizden sorumluyuz. Bu noktada konu daha da hassaslaşıyor. Dengeyi kaçırmamak lazım. ‘Zorluga’ girme sınırına kadar yolunuz açık, sınrda duracaksınız. İnşAllah o sınırın nerde olduğunu biliyorsunuzdur.

Okudunuz mu?  Kızma birader ve solo test oynamak caiz mi

mfcanbaz
Güzel bir konu Allah razı olsun…
faydalandık inşAllah

Syg


eşinin başını örtmemesi durumunda erkeğe günahı varmıdır, eşi kapanmayan erkek ne yapmalı, başörtüsü örtmemenin günahı

Bu kategoride yer alan Diş taşı gusle mani olur mu ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Eşinin başını örtmemesi durumunda erkeğe günahı var mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.