Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:38
missa09
Abone

İmanımı, inancımı kaybedirorum

İmanımı, inancımı kaybedirorum

Kayıtsız Üye
Şeytan resmen yanımda her zaman her an vesvese veriyor dinler hakkında kafam çok karıştı ve burada Allah’ın izniylen sorumlarımı çözebileceğime inandım geldim. Arkadaşlar şuan o kadar kafam karışık ki Yunan Mitoolijisi bile aklımı çeliyor. Türklerin tengriciliği ve zerdüştlüğün Kuran’a aşırı derecede benzemesi benim aklımı çeliyor. Farklı mıdır? Farklılıklardan bahseder misiniz? Evrim teorisi ne kadar teoride olsa kafamı çelmekte. Bilimsel olarak yanlışlarını açıklar mısınız? Kuran’ı okuyup namaz kılmaya başlayacağım ama bu hislerle başlamam yanlış olur diye düşünüyorum inşAllah sizin yardımlarınızla doğru yolu bulup iman etmeye başlayacağım.


Yorum: İmanımı, inancımı kaybedirorum

bbgbbg
Hocam diğer dinlerin İslam’a benzemesi her dinin aslının Allahu Teala’dan geldiğine de kanıt değil midir ? Sıkıntı yok Euzunillahi mineşşeytani racim diyip bismillahirrahmanirrahim diyerek okumaya başlayın Kur’an’ı.Allahu Teala krndi yönelmek isteyeni doğru yola iletir.Anlamadığınız yerlerde tefsirlere veya internette cevabına bakın.

Okudunuz mu?  Çalıştığım yerde tayin edildim ama gitmek istemiyorum sizlerden dua istiyorum bana duada bulunurmusunuz?

Yorum: İmanımı, inancımı kaybedirorum

duzgunomer
Youtube’ta iman hakikatlerini anlatan, hayalhanem, çay house gibi kanalları seyredebilirsiniz.


Yorum: İmanımı, inancımı kaybedirorum

Dumam
Yahudilik hristiyanlık bu dinler Allahın yarattığı dinler insanlar değiştirdiği için hak dini olmaktan çıkıyor. Yunan mitolojisine yunanlar bile inanmıyor yunanistanın %99 kadarı hristiyan. Evrim teorisinide bilimsel şekilde açıklıyayım evrim teoridir bilimsel bir açıklaması olmadığı için teoridir aslında. Bu teoride bazı havyan türleriyle insanlar arasındaki fiziksel benzerlikten dolayı ortaya atılmış aslında bence teori bile değil. Teorinin anlamınıda ekliyeyim belki aklınıza iyice oturur.
Teori: herhangi bir soruya yanıt olan fakat uygulanmadıkça gerçekliği doğru olup olmadığı bilinemeyen düşünce ve ilke.

Okudunuz mu?  Büyük sıkıntılarım var eşim alkolik beni döven birisi

kastamonu37
Bende senin durumundayım benim sorunum da sürekli dert musibet çekip hiçbir duama karşılık bulamamak ama şuna inanıyorum Allah var dinler de var ama bu yapbozun eksik ve mantıklı açıklamaları olacak parçaları da var.

Bana mantıklı gelen şey Allah’ın ve onun gönderdiği dinlerin varlığı ama kutsal kitaplardaki yazılı olayların ve mucizelerin günümüzde de var olması gerekir ki inançlar eşit olabilsin diye düşünüyorum. Bunun dışında mitoloji vb şeyler imkansız evrim teorisi bile daha gerçekçi milyarlarca yıl Mikroorganizmalar hayvanlar vs derken insanlığın oluşmuş olma ihtimali vs daha gerçekçi ama evrim teorisi de şu noktada tıkanıyor herşey bir patlama ile oluştu diyorlar iyide yokluktan nasıl varlık oluşabilir? O patlama olmadan önce ne vardı siyah bir boşluk sonrası mi oluştu herşey ? Bu çok mantıksız yaratıcı var yaratıcının ötesinde onun öncesinde ne olduğunu düşünmek de insan beyninin sınırsız düşünce yeteneği ama onun öncesi yok zaten bu düşünce hiç bitmez onun öncesi varsa onun da öncesi olmalı denir bu yüzden bu düşünce geçersiz kalır.

Okudunuz mu?  Bazı Zayıf Hadis Örnekleri

Allah’ın varlığı burada mantık olarak belli burada ona nasıl ulaşacağını bulmak için doğru dini veya yeni bir anlayışı ortaya çıkarmak gerekir var olan dinler dışında ona ulaşmanın yolu varsa denenir önce bütün dinler denenir. Hak din İslam bugün bir İncil alacak olsanız Kur’an’ın yanında hikaye kitabı gibi kaldığını görünce aklınız yine İslam’a gider yalnız İslam’da da elhamdülillah Müslümanım ama Kur’an hadisler ve suanki hayatta yazılanların aynısını yaşamak veya Allah’tan cevabını almak konusunda derin boşluklar var.

Okudunuz mu?  Babam sürekli bela ve beddua ediyor

Ama sorgulamaya başladıkça mantık aradikca Allah’ın varlığı ve İslam herzaman karşına çıkıyor


Kayıtsız Üye
Bu cevabı şaşkınlıkla ve üzülerek okudum. Arkadaş yukarıda bir eşikte olduğundan bahsetmiş sen ise ona yanlış bilgi vererek geri kazanmaya çalışıyorsun. Evrim teorisi, canlıların türleşmesini konu alır. Bilimsel olarak henüz yanlışlanmamıştır. Bunu biraz açayım, Darwin’den bu yana binlerce evrimi destekler nitelikte makale yazılmıştır. Fosilbilim, yeryüzü katmanlarını inceleyen bilim dalları, mikrobiyoloji vb. alanlarında çalışan biliminsanlarının yaptığı çalışmalar yığınla veri sunmuştur insanlara evrimi doğrulayan.

Bahsettiğiniz teori sözcüğü Türkçe’de yaygın olan kullanımdır. Hipotez ve teori kelimeleri sıklıkla genel Türkçe’de ve bilim dilinde karışmaktadır. Tekrar incelemenizi tavsiye ederim.

Okudunuz mu?  Her sabah Allahın 99 isimlerinden bazılarını okumak

Bununla birlikte evrim teorisinin, inanç sistemine bir alternatif olmak gibi bir iddiası yoktur. Evrim teorisi vardır diyen ve bunu savunan din alimleri de var, aykırıdır diyen de sonuçta. Ben sadece evrim teorisini ele aldığımda Kur’an ile çelişen bir yanını bulamadım.


duzgunomer
Biyoloji okumuş Serkan Aktaş’tan evrim 🙂 2 Çeşit evrim olduğunu falan anlatıyordu, tam hatırlamıyorum. Biri sudan geldiğimizi iddia eden islam dışı evrim. Biri de adaptasyona bağlı küçük değişimler.


cem dogan
Evrim teorisine inanan kisi inancli olamaz cunku Evrim teorisi insanligin Adem ile Havvadan değil , maymunlardan turedigine inanan bir sistemdir ( yalandir ) Eger ki evrim teorisine inanan alimler var ise onlar Adem ve Havvayi inkar eden maymun turleridir …. boyle sacmalik olabilirmi , siz ne yazdiginizin farkindamisiniz ? Evrim teorisinin dinde , islamda bir yeri yoktur , Insanlik Adem ile Havvadan turemistir , aksini dusunen kim olursa olsun iman etmemis demektir …

Okudunuz mu?  Facir kimdir? Facir ne anlama gelir?

Sen bence kendi kendine kuruntu yapiyosun , Seytanin senle isi olmaz , Yunan mitolojisini arastiricagina Islam dinini arastir, ilim ogren , kendi kendine heva kuruntu yapmaktan vazgec bu kuruntularla kendini mesgul etme , Bak kardesim Amentu esaslari var , Imanin sartlaridir onlara eksiksiz olarak inanmak zorundasin aksi takdirde iman etmis zaten olmazsin , kendini kandirirsin , en kotusude budur …. Iman sartlarini iyi oku ogren ve en onemlisi kafanda hiç bir şüphe olmadan inan yoksa imanini kaybetmezsin cunku zaten yoktur … bu yuzden seytanda zaten senle ugrasmaz ….

Okudunuz mu?  Ettehüyatü duasının tecvitli okunuşu

Teori: herhangi bir soruya yanıt olan fakat uygulanmadıkça gerçekliği doğru olup olmadığı bilinemeyen düşünce ve ilke. DEDIN
Bilmiyorsun , eğer senin dedigin gibiyse o halde cennet ve cehennemde teoridir cunku insanlar tarafindan test edilemez uygulanamaz bunu kabul ediyormusun ?

Teori : Bilimsel gozlem ve deneylere dayanarak yapilan tahminlerdir ….


kastamonu37
Evrim teorisinde Kur’an ile çelişen bir şey yok mu? Kur’an da biz insanı çamurdan yarattık yazıyor. Maymunları çamurdan yarattık zamanla insana dönüştüler yazmıyor 🙂 bende sizin Kur’an’ı Kerim’i yeniden gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Saygılarımla


Kayıtsız Üye
Sana şunu söyleyebilirimki hepsi vesveseden ibaretki benim başıma daha beter durumlar geldi bir anda şeytan bana musallat oldu kendimi gün içinde kafir münafık gibi hissetmeye başladım her zaman tevekkül ettigim o ağaclar bana odun gibi gelmeye başladı neredeyse 8-9 kilo verdim bu vesvese yüzünden önce bana İslam içinden vesveseler telkinledi beni huzursuz etti evde tek duramıyodum neden nefes aldığımızı sorgulayacak kadar mallaştım bir ara deli oldum zannettim kendimi sorguladım sürekli ona cevaplar yetistirmeye calıstım evde huzursuzdum karnından çıktıgım o güzel anama yabancı gibi bakıyodum kendimi ateist gibi hissettim Allah korusun kendimi perişan ettim hislerim tükendi mafoldum gecmedi gecmedi Allah kurtardı beni bende helak olacaktım az kalsın sana diyecegim şudurki o boş şeylerle kafanı yorma ama sen yinede yoracaksın bu vesvesedir kolay geçmez isterlerse 10000 tane alim gelsin yok abi insan kaptırdımı olmuyor kendine acı ve yazık etme bana 50bin kere dedilerki takma ama ben kendi içimde iç savaş verdim en sonunda zar zor kurtuldum Biiznillah Rabbim bidaha yaşatmasın zor gerçekten zor yaşayan bilir yaşamayan şükretsin kınamasın . Hayalhanem sözler köskü bunları izle kainata bak derinlere girme sakın benim gibi ben boğuluyodum az kalsın hayattan bezmistim yaşım daha 17 ben Alim miyim her vesveseye cevap vereceğim ki demek yerine bocaladım durdum ben kimimki dinin derinlerine inicem yaptıgın şey kendine zulüm baska bisey değil Allah Katında Tek Din İslamdır sakın ateistlerin sitelerinde dolasma beynin yanar benden söylemesi onlar diyorki yok ?

Okudunuz mu?  Ehlibeyt hikayeleri

YA VARSA ? o zamanda mı zeusa bakıcaklar hepsi birer boş hikaye sen yoluna bak şaşırma kendini


vel Fecr
bu maymundan gelen kişilere şunu sormak istiyorum.
sizin ilk maymun atanızın cinsi neydi ?
dişiyse hangi organizmalardan oldu.
erkekse hangi organizmalardan oldu.

he 2 farklı organizmalardan oldularda üremek için ne şekilde kendi kendilerini ayarladılar.
sağ tuş özellikler birine dişi tık diğerine erkek tikimi işaretlediler.

Bu kategoride yer alan İşini yalan söyleyerek yapan birinin kazancı haram mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İmanımı, inancımı kaybedirorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.