Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:00
sizden04
Abone

İmanmnı ve ALLAH a olan inancımı kaybetmeye başlıyorum artık

İmanmnı ve ALLAH a olan inancımı kaybetmeye başlıyorum artık

StayAway
Biraz uzun olacak ama lütfen okuyun Ben 23 yaşındayım elimden geldigince doğru düzgün bir hayat yaşamaya çalışıyorum ama çevremde gördüklerim ve yaşadıklarım beni çıkmaza sokuyor bencillik etmiş gibi oluyorum ama anlam veremiyorum diyorum ki ya ben gerçekten inançlı biri değilim ama bu şekilde insanlar görüyorum ki bazen inancımdan soguyorum inancımı o an kaybediyor gibi oluyorum mesela bir kız arkadaşım var 5 senedir 5 6 erkekle yıllardır zina ediyor öyleki sayısı belli değil bir arkadaşım yapma ahiretini karartma yazık etme kendine diyor tamam canım diyip dalga ya alıyor artık benim zar derdim yok canım istediginde yapıyorum diyor ama bu insan kalkıp sonra bana müslümanlık taslıyor adam kadını defalarca aldatmış ya da erkek kadını defalarca anlatmış pişmanda değil zevkli bir şekilde anlatıyor ama bu adam ya da kadın ALLAH kitap diyor bu insanlar ben cehennemde yanarım en azından günahsız insan yok nasılsa ordanda cennete giderim kafasındalar galiba bende diyorum ki o zaman bende zina edeyim rahat rahat nasılsa cenette gidecegizsonunda müslümanız diyorum gidecegimiz aynı yer aynı olacak nasılsa bu şekilde müslanım diyen insan günahlarından zerre pişman olmuyor ve yapmaya devam ediyor ve sonunda cennete gidiyorsa bende bu şekilde cenette gideksem bu şekilde nefsimle neden savaşıyorum kendimi koruyorum ki yıllarca zina edip keyfime göre yaşayacagım sonra da cennete gideyim mantıgındalar tamam mertebeleri var ama anlıyorum ama bu haksızlık bana göre bu şekilde düşünerekte dinimden iyice sogumaya başlıyorum belkide dinden çıkmış olabilirim Lütfen seviyeli yorumlar yapın yargılamayın

Okudunuz mu?  İnternette Boş Bir İş Yaparken Arkadan İslami Sohbet Dinlemek

Cevap: Imanmnı ve ALLAH a olan inancımı kaybetmeye başlıyorum artık

Mim
Dinini neden sorguluyorsun
inanıp amel etmeyenleri sorgulama
Kendini sorgul çünkü Rabbini Peygamberini ve muminleri örnek alman gerekirken bir kaç zinakardan dolayı dininden olacaksın! !!


Cevap: Imanmnı ve ALLAH a olan inancımı kaybetmeye başlıyorum artık

Kayıtsız Üye
sevgili kardesim, Allah`a olan inancinin baskalarinin yasayis standardi ile ne alakasi var? kimin cenete gidecegini Allah bilir, sen ben bilemeyiz, onlar zina yapip cennete gireceklerine inaniyor olabilirler. ama Kuran`da oyle yazmiyor. defalarca bir çok yerde, cehennemin ve cennetin ebedi oldugu yaziyor. mahzerde tartida günahı agir olan cehenneme, sevabi agir olanlarinsa cennete girecegi yaziyor, ikisi arasinda gecis olmayacagida anlatiliyor hemde bir çok yerde. dolayisi ile, ya kuran da yanlis yaziyor (hasa bu mumkun olamaz) ya da senin zinaci arkadaşların yanlis biliyor. az bir arastirma ile sonucu kendin de bulabilirsin. uyma seytana, Allah`a inancini sakin yitirme, kuran oku/dinle ve orada istenilen bir insan formatinda yasamaya gayret et, ufak tefek yanlislari bazen hepimiz yapariz, sen buyuk gunahlardan (Allah`a ortak kosmak, nifak, anneye babaya karsi gelmek, zina, kumar, faiz, hirsizlik, buyuculuk/falcilik, sucsuz insan oldurmek v.s.) kendini koru, Allah sana doğru yolu gosterecektir.

Okudunuz mu?  Bir İnsanın Vesveseyi Dile Getirmesi ?

Allah’ın rahmetine sığınarak günah işleme


Cevap: Imanmnı ve ALLAH a olan inancımı kaybetmeye başlıyorum artık

burcealtug
Sevgili kardeşim
Seni neden yargılayalım ki
Rabbim seni seçmiş ve bu site başka bir sitede olabilirdi içine bu sorgulama ilhamını koymuş.
Seni imtihan etmekte.
O arkadaşlarını ya da arkadaşını mı örnek alacaksın yoksa aklını vicdanını mı? diye

Okudunuz mu?  Kız Kuzeni Rehbere Eklemek Konuşmak Günah mı?

Öncelikle sunu söyleyeceğim.
Zina çok büyük günahtır
Allahın emrine karşı gelerek iki dünyanıda karartacaksan eğer buyur durma!!!!

Ama son nefeste imansız gidersen ki bunun kimse için garantisi yok.Abdestli namazlılar için bile
ki büyük günah işleyip sürekli şeytanın maskarası olan biri için hele hiç.
Devam o zaman sende yap

Okudunuz mu?  İmanın şartlarında kadere iman var mı?

Ölüm sen tövbe etmeden seni yakalayabilir.
Ayrıca halkımızda çok yanlış bir anlayış var
MÜSLÜMANIM NASIL OLSA CENNETLĞİM.AZ CEHENNEMDE YANAR SONRA CENNETE GİDERİM.

Bu küllüyyıren kendini aldatmaktan öte bişey değil.
ALLAHUTEALA kuranda diyor ki
….çok aldaltıcı şeytan sizi ALLAH hakkında aldatmasın.Allahın affediciliğine güvenerek sizi aldatmasın.

Okudunuz mu?  Namazda sırtın açılması abdesti bozar mı

Ayrıca ….bize sayılı günler zarfı dışında ateş dokunacak değildir derler. Allah hakkında kesin sözmü aldınız…..
Bu ayetler hatrımda kalan. Arkadaşlar bu ayetlerin no veririler inşAllah

Sakın nefsine uyma
o kızdanda uzak dur
o seni ateşe çağırıyor. Allah ıslah etsin.


halilcan
şimdi gidiyorsun banyoya sıcak suyu açıyorsun ve elini 15 saniye altında tutuyorsun sonra gel bir daha düşüncelerini yaz buraya.
Ayrıca Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Bir kimse, günah işlediği zaman kalbinde siyah bir nokta hasıl olur. Eğer tevbe ederse, o leke silinir. Tevbe etmeyip tekrar günah işlerse, o leke büyür ve kalbin tamamını kaplar, kalb, kapkara olur.) [Harâiti]

Okudunuz mu?  Edilen yemin nasıl bozulur

Allaha olan inancı yitirmek

Bu kategoride yer alan İki Vakit Arası Cünüplük başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İmanmnı ve ALLAH a olan inancımı kaybetmeye başlıyorum artık Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.