Anasayfa
1 Ocak 2024, 1:01
sizden09
Abone

Artık Allah’ın adaletine inanmamak

Artık Allah’ın adaletine inanmamak

Aşigo64
Sitenizi uzun zamandır takip ediyorum ne zaman daralsam bir cevap arasam içimi rahatlatmak için bir şey arasam bu sayfaya gelirim yazılar öğütler okurum.Kendi sıkıntılarım da var ama bunlar çok da takılınacak şeyler değil ben bir konuda size soru soracağım ve sorunla ilgili ayet varsa sizden cevaplamanızı rica edeceğim.Bir yakınım servis şoförlüğü yapmakta ve geçen kış aylarında şoförü olduğu servis şirketinin rakip firması tarafından gece vakti işinden dönerken önü kesilip dövüldü ve yaklaşık 2 ay hastanede yattı ölümden döndü aradan zaman geçti bu zaman gelindi geçen hafta ise aynı kişiler farklı şoför arkadaşını(aynı mahalleden) dövüp hastanelik edip yakınım dahil herkesi tehdit edip işinden etmişler ve yakınımda çoluğuna çocuğuna zarar gelmemesi için malesef işi bırakmış durumda ve sokağa bile tedirgin çıkıyor bu herifler yüzünden.Şimdi size sorum Allah’ın adaleti nerede mazlumlar masumlar işini yapmayı kollamaz nerede zalim ve kötü varsa mani olmaz.Allah’ın adaleti nerede? Allah mazlumun yanındadır lafı nerede?Allah mazlumun duasını geri çevirmez nerede? Tüm bu yaşadıklarım yüzünden inancımı Allah’ın adaletine olan inancı kaybettim.Artık hiç kimse beni Allah’ın adaletli ve masumlarla olduğuna inandıramaz.Bu dünya imtihan zalimler diğer tarafta cezasını bulacak türde yazılarla gelmeyin lütfen bu dünyada hor görülüp zulüm görüp rahatsız edildikten sonra sana bunları yapanların güle oynaya yaşamaları nasıl adalettir?Sen bu tarafta o kadar haksızlığı ve zulmü çektikten sonra hesabın diğer tarafta kalmış kime ne.Ve tekrardan söylüyorum Allah masumlarla değil ZALİMLERLE beraberdir.

Okudunuz mu?  Selam almamak günahmı

Yorum: Artık Allah’ın adaletine inanmamak

HamdiSonmez
Her şerde bir hayır vardır kardeşim. Eğer o şöförü dövmeselerdi işten çıkmasına vesile olamayacaklardı. İşten çıkmasaydı belkide kaza yapıp ölecekti veya felç geçirecekti. Senin bir çocuğun var mı bilmiyorum ama diyelim ki var ve bir akraban yada bir arkadaşın çocuğuna 10 TL harçlık verdi ve çocuğunun aklından sigara içmek geldi. 3-5 velet o çocuğun elinden parasını zorla aldılar ve sigara içemedi ve sonuç hayır ile son buldu. O şöförün de olayı aynen bu şekilde. Sana tavsiyem tövbe et ve bir daha böyle şeyler yapma.

Okudunuz mu?  Bıyıkları Jiletle Kesmek Günah mıdır?

Yorum: Artık Allah’ın adaletine inanmamak

Hoca
< Allah mazlumun yanındadır lafı nerede? >
Dünyanın basit sıkıntıları sizi isyana sevk etmesin sabredin ve Allahın adaletini seyredin!
Hiç bir zalim bu güne kadar asla iflah olmamıştır

"O müşrikler kendilerine mühlet verilmesine aldanmasınlar. Daha öncekilere de böyle fırsat verilmişti. Ne zaman ki peygamberler, toplumlarının imana gelmelerinden ümitlerini kesecek raddeye gelirler ve toplumları da peygamberlerinin kendilerini aldattığı zannına kapılırlar, işte o zaman onlara yardımımız ulaşır, inkârcılar helâk olur, dilediğimiz kimseler kurtulur. Çünkü (uzun vâdede) cezamız, suçlu toplumlardan hiçbir surette geri çevirilmez." (Yusuf, 36/110)

< Allah mazlumun duasını geri çevirmez nerede? >
SİZ ACELE EDİYORSUNUZ! HERKESİN HER AN/ANINDA DUASI KABUL OLSA NELER OLUR DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ?

"Ey mazlum! Ben senin çiğnenen hakkını zayi etmeyeceğim. Uzun zaman geçse de duanı geri çevirmeyeceğim. Çünkü ben Halim’im, kulları cezalandırmada acele etmem. Belki tövbe ederler; mazlumlara da haklarını vererek gönüllerini alarak razı ederler, zulüm ve günahtan vazgeçerler diye mühlet tanırım."

Okudunuz mu?  Kul hakkına mı girmişim ? bu vicdan azabı nasıl geçer?

"Allah, (mazlumun) duasını bulutların fevkine çıkarır ve onlara sema kapıları açılır ve Allah Teala: ‘İzzetime yemin olsun! Vakti uzasa da, duanı mutlaka kabul edeceğim!’ buyurur." (Tirmizî, Cennet 2)


Yorum: Artık Allah’ın adaletine inanmamak

bbgbbg
Aynen iman edince iğne bile batmayacak zaten.İman ediyosun köşkler saraylar sağlık para hepsi geliyor.Size Kur’an da böyle bir vaad mi geldi ? Size açıklama yapmamıza gerek yok.Zaten kimse beni inandıramaz diyorsun.Dünya hayatını aldatıcılığına kanmışsınız.Kafirlerin dünyada refah içinde olmasına özeniyorsanız kafir olmak bedava sizde dünyada refah içinde yaşayabilirsiniz.Ancak iman isr farklıdır.İman iki bacağından biri gitse Allahu Teala iki bacak vermişti birini aldı ama diğeri duruyor Elhamdulillah diyebilmektir.İman her türlü zorluk geldiğinde kafaya takmadan mutlu olabilmektir.Allah’tan geldik Allah’a gideceğiz diyerek her musibete göğüs germektir.

Okudunuz mu?  Yanlışlıkla Civcivi Ezdim Günahı var mıdır?

Kayıtsız Üye
Allah’ın sabrının sınırı yok biz kullar ise çok sabırsız ve aceleciyiz. hem duamız çabuk kabul olsun isteriz hemde başımıza bir kötülük gelince karşı taraf hemen belasını bulsun isteriz. ama oysa ki Allah ceza da aceleci olsaydı dünya da insan kalmazdı. kendi açımızdan da bakmalıyız olaya ufak bir günahda bile Allah ceza verseydi halimiz ne olurdu. oysa ki Allah her kuluna mühlet verir yaptığı hatayı düzeltsin tövbe etsin diye mühlet dolunca cezamızı keser sonra da oturur düşünürüz ne günah işledim de başıma bu geldi diye. dün tanık olduğum bir olayı anlatıcam. Allah’ın adaletine bir kez daha şahit oldum. kuzenim var amcamın oğlu kız kardeşinin oğlunun düğünü için kredi çekmiş bankadan düğünden sonra ödersiniz paramı diye. kızkardeşinin çocukları da kalan parayla gidip araba almışlar kendilerine. kuzenimde öğrenince bunu kızmış neden paramı ödemiyorsunuz da araba alıyorsunuz diye kavga etmişler ve yiğenleri kızkardeşi tarafından dayak yemiş. baya hastanelik etmişler duyduğuma göre. kızkardeşinin kızı sürekli instagram da whatsapta falan arabayla gezerken videolar atıyordu. dün yine bir tane resim atmış, kaza yapmış 🙂 arabanın önü mahvolmuş çarptığı kişinin arabası kullanılamaz halde Allah’tan canına bir şey olmamış. bu olay daha 1 yıl olmadı ve dün İlahi adalet yerini bulmuş. üzücü bir olay kaza yapması ama adalet yerini buldu diye insan sevinmiyor değil. bende Allah’ın adaletini bekleyenlerdenim benim ve aileminde Allah’a havale ettiği insanlar var. Demem o ki Allah’ın verdiği süre dolmuş belli ki hak sahibi hakkını alamamış Allah almış. işte görüyorsun Allah’ın adaleti gecikir ama mutlaka yerine gelir birde ahirete kalsa ne olcak diyorsun asıl Ahirete kalırsa o insanların hali duman olur. kolay mı Ahirette ki hesap. Allah kimsenin ahını da hakkını kimsenin yanına kar bırakmaz inşAllah. bize düşen sadece sabır…

Okudunuz mu?  Namazda fatiha suresini okurken nasıl okunmalı ?

Kayıtsız Üye
herkese merhaba bir sorum var

bir arkadaşimla felsefe yapiyorduk şahsen Allahı kötüledi ve şöyle örnek verdi

benim kardrşim öldü bu başıma gelen nedir dedi

bende ona bu senin imtihanın dedim
oda bana ALLAH BENİM KARDEŞİMİ BENDEN NİYE ALIYOR
demekki Allah bana kötülük yapıyor Allah kötü olmasa bana bunu yaparmıydı dedi

Okudunuz mu?  Çamaşır suyu lekesi namaz engel mi ?

bende ne diyeceğimi bilemedim

BU VERİLEN CEVABA NE DEMELIYIZ
BU TARZ SORULARIN HÜKMÜ NEDİR?


Kayıtsız Üye
Duanin ileriki bir zamanda bir ihtimal kabul olacagini söylemek oynamaya devam edersen millipiyangoda kazanirsin gibi bisey. Bu mantikla düsünecek olursak çalisip maaş almayacan cünkü belki o parayi kötüye kullanabilirsin. Insan bir şey yapmak istiyorsa yapar. Ona kimse engel olamiyor iste
Bakin Suriyeye var engel olan Allahida pek ilgilendirmiyor ozaman bize ne biz niye yardim ediyoruz? Cünkü insanlik ölmedi.


Kayıtsız Üye
< Aşigo64 >
arkadaşım öncelikle geçmiş olsun

öncelikle şunu bilmelisiniz adalet nedir ? kelime anlamını sormuyorum adaletten ne anlıyorsunuz onu soruyorum

olayda bile adil davranmış Allah
görememeniz sizin suçunuz
siz sırf adaleti tek taraflı bakarak aradığınızdan görmemişsiniz
olayın içinde adalet göstersem de kabul bile etmezsiniz

Okudunuz mu?  Evli olan bir insanla duygusal ilşki yaşadım ve nikah kıydık

bbgbbg
Allahu Teala bir insana musibet verirse kendisine yönelmesi için verir.Aslında Suriye’ye değil Katar’a veya Suudi Arabistan’a yardım göndermemiz lazım.Kur’an’daki Karun kıssasına bakın.İnsanlar en başta Karun’daki hazineyi kıskanıyorlar ancak sonradan ne diyorlar ?
Daha dün onun yerinde olmayı isteyenler de: "Demek ki Allah kullarından dilediğine rızkı çok da, az da verir. Şayet Allah bize lütufta bulunmuş olmasaydı, bizi de yerin dibine geçirirdi. Demek ki inkârcılar iflah olmazmış" demeye başladılar. (28/82)

Bakın kendimden örnek vereyim psikolojik olarak çöktüğüm,geceleri hiç uyuyamadığım,gündüzleri sürekli kalp krizi geçirecekmişim gibi hislerle 5-6 ay geçirdim.Panik atak yani.Ama elhamdulillah şuan İslami bir hayata döndüm.Eğer o bizim dışarıdan kötülük olarak gördüğümüz şey başıma gelmeseydi şuan belki hala kendimi cehenneme götürecek ameller işliyor olacaktım.

Yukarıda felsefe yapan arkadaşa ve sizede Hz.Musa(as) ve bizim Hızır(as) dediğimiz bilge kul arasındaki kıssayı okumanızı tavsiye ederim.Orada Allahu Teala’nın bir işi yaparken ki hikmeti açıkça anlatılıyor.

Okudunuz mu?  Allah için sevmek ve Allah için kızmak

Son olarak Mu’minun 54-55;
Kendilerine bol bol verdiğimiz mal ve evlatla onların iyiliğine koştuğumuzu mu sanıyorlar? Hayır, onlar farkına varmıyorlar! (Mu’minun , 54-55)


Kayıtsız Üye
sevgili bbg pardon biri bizi gözetliyor demeliydim

bak olayın içindeki adaleti gösterirsem demişim bu felsefe değildir

peki soralım sayın bbg size herkes kendince haklı ise haksız olan kim izah et

peki ALLAH mazlumlarla beraber ise ve müslümanlarda hakk dinde olduklarını söylediklerine rağmen hatta namazlarından vaz gecmeyen sürekli ibadet edenler sürekli dua edenler olmasına rağmen neden en çok acıyı onlar çeker ?

sizin mantığa göre cennette makamları artıyordur dersiniz sakın açıklarken bir ayeti göstermeyin

sakın sıkıştığınız yerde peygamberlerin hayatlarına dönüp ordan bazı olayları göstermeyin

önce ALLEMLERİN RABBİNE hakkı ile teslim olun sonra açıklarsınız


birazdeli01
çünkü biz birlik değiliz bizi dış güçler böldü bak osmanlıya osmanlı dönemindeki kanuni dönemindeki topraklarımıza bak o zamanlarda olan tecavüz, hırsızlık olayı sayısı bir parmağın elini geçmez bir millet dinine iyi bir şekilde uyarsa başına bela gelmez GÜÇLÜ OLUR AYNI OSMANLI GİBİ AMA ŞUAN GÜNÜMÜZE BAKILDIĞINDA ETRAF PİSLİK İÇİNDE BİR YERDEKİ PİSLİĞİ TEMİZLEMEYE ÇALIŞINCA MAALESEF DİĞERLERİDE GİDİYOR 🙂

Okudunuz mu?  Hanefi mezhebinde olan kimse, gusül abdesti Maliki mezhebini vs..taklit etmesi?

YANİ ANLATMAK İSTEMEDİĞİM BAŞIMIZA GELENLER BİRLİK BERABERLİK KURMADIĞIMIZ İÇİNDİR VE ALLAH BİR YERDE BİRİNE BİR BELA VERDİYSE BUNU SABIRLA KARŞILAMAK LAZIMDIR

BİR ÇOCUĞUN ÖLMESİ BELKİ HAYRINADIR BELKİ İLERİDE ZALİM OLACAKTIR BELKİ KÖTÜ BİR BELAYA MARUZ KALACAKTIR YANİ ÖLMESİ YAŞAMASINDAN HAYIRLIDIR BUNU BİLEMEZSİN KARDEŞİM…..

KARDEŞİNİN ÖLMESİ , ÖLMEK KÖTÜ BİRŞEY DEĞİLDİR İNANÇSIZLAR İÇİN ÖLÜM KÖTÜDÜR İNANANLAR İÇİN NE ZEVKLİDİR

BELKİDE O ÇOK SEVDİĞİN KARDEŞİN İLERİDE YATALAK KALACAKTI, YADA BİR UZVUNU KAYBEDECEKTİ BİLEMEZSİN

O YÜZDEN HER ZAMAN HAYIRLISI ŞUAN DÜNYADA ADALET ARAMA PİSLİK İNSANLAR İÇİNDE PİSLİK AHLAKLAR İÇİNDE YAŞIYORUZ 😉


Kayıtsız Üye
Bence bu dünyada mutluluk, güç ve başarı azim ve çalışmanın sonucu. Insanlara öldükten sonrasına bırakılan bütün mükafat ve ödüller bu dünyada elle tutulan en basit bir şey kadar değeri yok çünkü yok. Var olduğuna dair en ufak bir belirtisi bile olmayan bir şey uğruna insanların ya tutarsa diye harcadikları gücü ve zamanı mantıklı kullansalardı bugün rezil olmazlardı diye düşünüyorum.
Bunun tersini kanıtlayabilen varmım.

Okudunuz mu?  Babası olmayan iki peygamber kimdir?

nuriman
bbgbbg Hocam Allah razı olsun sizden kalbime sular serptiniz Mevlam C.C. ne muradınız varsa hepsini hayırlısıyla versin inşALLAH. 🙂


Allahın adaleti gecikir ama, artık Allah’a inanmıyorum, Allah yardım etmiyor

Bu kategoride yer alan Evlilikte Kaynananın Gelini Kıskanması başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Artık Allah’ın adaletine inanmamak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.