Anasayfa
8 Mayıs 2021, 1:42
Sohbet
Yönetici

Kurşun dökmenin dinimizde yeri var mıdır

Kurşun dökmenin dinimizde yeri var mıdır

Molla_Efdal
İslâm’da kurşun döktürmek varmıdır?

CEVAP

Kurşun döktürmek kötü bir bid’attir ve hurafedir. Her bid’at ise haramdır. Rasullah Efendimiz (s.a.v) bir hutbesin’de şöyle buyurmuştur: "Sözün en hayırlısı Allah’ın kitabıdır; Yolun en hayırlısı Muhammed’in yoludur. İşlerin en kötüsü sonradan çıkanlardır (yani bid’atlerdir). Her bid’at sapıklıktır."(Müslim, Mişkat I, 51)

Okudunuz mu?  Hayattan cok sıkıldım hic bir sey zevk vermiyor diyorsan oku!

Cevap: İslâm’da kurşun döktürmek varmıdır?

VESLiHAN
bu işi dini bir inanış gelenek olarak yapmak doğru değildir fakat kurşun gümüş gibi elementlerin negatif enerjiyi aldığı düşüncesi bilim adamları tarafındanda kanıtlanmışıtır olaya bu şekil yaklaşılırsa günahtan sakınılmış olur


dinde kurşun döktürmenin yeri mumsema

Bu kategoride yer alan Tevessül ve İstiğase başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kurşun dökmenin dinimizde yeri var mıdır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.