Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:26
missa1
Abone

Birisini arkasından konuşulanı söylemek hakkında

Birisini arkasından konuşulanı söylemek hakkında

sstrn
Selamun Aleykum

Babamın yaşı 56 ve bazen toplu yemek olduğunda dağıtıma, temizliğe vs yardım ediyor. Ordan genç birine soruyorlar sen niye yardım etmiyorsun diye o da babamı göstererek zaten bir işçi var gerek yok (alaycı bir tavırla mı desem ne desem bilemedim). Bu yemek işi tamamıyla hayır için yani babam bu işten para vs almıyor yardım ediyor bunu ben duydum ve çok zoruma gitti ben de o söyleyen kişinin ismini vermeden babama böyle böyle dedi senin hakkında sen otur yardım etme o kadar genç var biz yaparız. Babama söylemekte ki tek amacım onunla dalga geçilmesini işçi denmesini önlemekti yoksa söyleyen kişiyle babamın arasını bozmak değil. O adamın babamın arkasından söylediği lafı babama ilettim diye bana günahı var mıdır? Tekrar söylüyorum amacım aralarını bozmak fitne çıkarmak değildi.

Okudunuz mu?  Euzu bi kelimatillahit-tammati min şerri ma halak ayetmidir yoksa duamıdır? Ayetmi?

Cevap: Birisini arkasından konuşulanı söylemek hakkında

Şema
Laf sahibinin ismini söylemiş isen koğuculuk yani laf taşıyıcılık yapmışsın bu büyük günahlardandır.
Kimsenin söylediğini demeden sadece baba biz yaparız sen zahmet etme diyebilirdin.
Ben olsam babam da yapsın bende yaparım mütevazi ve hayır sever davranmasına engel olmazdım.
münafıkların ne dediği bizi üzse de bizi yolumuzdan alı koymamalıdır.

Okudunuz mu?  Cinlerle Ilgili Yanlış Inançlar Ve Kuran

Cevap: Birisini arkasından konuşulanı söylemek hakkında

sstrn
Ben isim vermedim ama babam tahmin etti zaten biliyordum dedi o kişinin böyle lafları var diye. Ben babama diyecektim sen zahmet etme biz yaparız ama çok kalabalıktı fırsatım olmadı. Şimdi çok pişmanım kimsenin arasını bozmak kimseye laf taşımak amacım yoktu. Ama tövbe kapısı açık ne yapalım tövbemi edip tevekkül Allah’a diyeyim. Bilseydim demezdim.

Bu kategoride yer alan Gusül abdesti silinir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Birisini arkasından konuşulanı söylemek hakkında Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.