Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:36

Sarhoş olmadan içmek günah mı

Sarhoş olmadan içmek günah mı

mum
İçki aklın sıhhatini ve yeteneğini gideren, kişinin muhakeme yeteneğini gideren ve sarhoşluk denilen hale sebep olan içeceklere denir. Kuran-ı kerimde Yüce Rabbimiz mealen şöyle buyurur. "Ey İman edenler! içki (hamr), kumar, dikili taşlar ve fal okları Şeytanın işlerinden bir pisliktir" (el-Mâide, 5/90). Ayette geçen hamr kelimesini fakihlerin çoğu aklı gideren bütün içkileri kapsamına aldığını söylemişlerdir. Netice itibarı ile sarhoş olsun veye olamasın Allahın haram kıldığı içkiyi içmek günahtır.


Cevap: Sarhoş olmadan içmek günah mı

AYSEN
içki kötülüklerin anasıdır denmiştir zira içki içen kendinden geçer ve her kötülüğü yapmaya müsait olur bu yüzden büyük günahlardandır sarhoş olsun olmasın içkiyi tadmak günahtır

Bu kategoride yer alan İçkinin tadına bakmak günah mı ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sarhoş olmadan içmek günah mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.