Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:57
sizden5
Abone

Hadisin nesh ettiği ayet varmı acaba?

Hadisin nesh ettiği ayet varmı acaba?

Kaan Aykas
Sayın hocam bu Nasih – Mensuh ayetler hakkında sizden bilgi istiyorum.İşin içinden çıkamadım.Alimler bu konu ile ilgili bir görüş birliğine varamamış.Kurandaki herhangibir ayetin hükmünü kaldıran hadis varmı acaba? Örnek istediğim ayetin ayeti nesh etmesi değil bir hadisin ayeti nesh etmesi.Sadece 1 örnek vermeniz yeterli, ayet ve o ayeti nesh eden hadis.

Okudunuz mu?  Hz Aişe (R.A) 'ın böyle bir sözü varmı

Cevap: Hadisin nesh ettiği ayet varmı acaba?

Şema
Hadislerin nesh ettiği ayetler (Hadis, ayeti nesh eder mi)

Kur’an’ın Sünnetle Nesh örneği

İmam Mâlik, Ebu Hanife’nin öğrencileri ve cumhuru mütekellimin bu tür neshin caiz olduğu görüşündedirler. İki görüşünden birinde İmam Şâfii ile İmam Ahmed, İbn Hanbel ve Zahirilerin çoğu da bu tür neshin caiz olmadığı görüşündedirler. Sünnetin Kur’an’ı neshini caiz görenler buna Bakara Suresinin 180. ayetinin

Okudunuz mu?  Kul Hakkını sahibine değilde onun yerine camiye versek olurmu?

"Varise vasıyyet yoktur." (Buhârî, Vasâyâ, 6; Ebu Davud, Vasâyâ, 6; Buyu’, 88; Tirmîzi, Vasaya, 5)

hadisi ile mensuh olduğunu söylemektedirler.


Nesh

Bu kategoride yer alan Yeminimi nasıl bozarım ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hadisin nesh ettiği ayet varmı acaba? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.