Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:27
missa8
Abone

Kafire kâfir demek

Kafire kâfir demek

Kayıtsız Üye
kafire kâfir demeyen kâfir olur sözünün manasıni hıristiyanların, yahudilerin, ateistlerin vb kâfirlerin kafir olduğunu "bilmek" olarak mi anlamaliyiz?


Cevap: Kafire kâfir demek

arifselim
Selamun aleykum kardeşim. Kafire kafir demek konusunda ki hüküm şöyledir; küfre girdiği kesin bir şekilde belli olduktan sonra ve bu konuda hiç bir şüphe kalmadıktan sonra buna rağmen yinede bu kişiye halen mümin nazarıyla bakmaya devam eden durumlar içindir. Yoksa bu söz gelişi güzel kullanılamaz ve bu söz fıkhi bir kaide de değildir. Bunun ne kadar tehlikeli bir durum olabileceği şu hadisi şerifte şöyle geçmektedir:

Okudunuz mu?  Kadının açık kadına bakması günahmıdır?

Bir kimseye kâfir diyenin bu yargısı ortada kalmaz. Kâfir damgasını yemiş olan adam gerçekten kâfir ise mesele yok.. Aksi takdirde o küfür, sözün sahibine geri döner.


Cevap: Kafire kâfir demek

Kayıtsız Üye
ve aleykum esselam ve rahmetullahi ve berekatuh. bazıları var çok aşırı gidiyor tekfirde. dedigin gibi fıkıh kaidesi değil bu söz. benim dediğim doğru dimi kardeşim? yani kafirin, kâfir olduğunu bilmek yeter?

Okudunuz mu?  Hz.muhammed mute savaşına neden katılmadı ?

Cevap: Kafire kâfir demek

arifselim
Evet kardeşim dediğin gibi durum bundan ibarettir. Açıkça kafir olan kimseyi kafir olarak kabul etmek gerekir. Yoksa insanları adeta tekfir etmek için yarışmaya girer gibi yarışan insanlardan olmaktan Allah muhafaza eylesin.


Kayıtsız Üye
esselamu aleykum. bu soz kafirin kafir oldugunu kabul etmek ile ilgilidir dimi? yani mesela birisi ateistleri, hıristiyanları, yahudileri vb kafirleri kafir olarak kabul etmese, degiller dese onlar için gecerlidir dimi?

Okudunuz mu?  Görgü kuralları ile ilgili güzel hoş ve kısa hikayeler

ortaya kafir demek

Bu kategoride yer alan Arkadaşım benimle konuşmuyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kafire kâfir demek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.